onsdag 11 juli 2007

Färger, eller inte...

Enda gången vi är lite oense sambon och jag är när färg på tapeter kommer på tal. Så här kan det låta
- Lasse: Vilken färg ska vi ha på tapeterna?

- Jag: Vitt! (med en min, som säger; redan klart och bestämmt)


- Lasse: Men.. är inte det lite tråkigt?

- Jag: Näää var fick du det ifrån? Vitt är bästa färgen, den kommer jag inte att tröttna på. Man kan lägga till färg med kuddar och mattor, blir inte så dyrt heller. (lägger jag till för att blidka lite. Samtidigt ser jag så där söt ut, han gillar nämligen inte förändringar och dyra saker, hehe, mig fick han för sina synder).

Efter sommaren kommer vi att få nya köksluckor jiiipii. Eller få och få, inget är ju gratis. Vi får betala en försvinnande liten summa varje månad i tidernas evighet men det känns nästan som gratis. Det bästa är att dom är vita, så klart och att dom kommer och sätter in luckorna och fixar och grejar så jag behöver inte göra någonting alls. Sen tänkte jag att man kanske kan lägga in ett klickgolv i köket. Har redan sett ett. Det är inte jättedyrt men inte heller det billigaste. Hmmm.... undrar hur jag ska lägga upp det hemma. Har redan lobbat lite för det men det är inte upplagt för något drömscenario. Vilket skulle vara;

- Jag: Lasse Lasse!! (hoppar och skuttar) jag har sett världens finaste (alltid så entusiastisk) klickgolv! Kan vi inte lägga in det i HELA lägenheten? (så här låter det faktiskt oftast i verkligheten också)

- Lasse: Hmmm... men det ligger ju redan stavparkett i vardagsrummet och matrummet, vad gör vi med det? (i verkligheten låter det; Vet du vad det kostar? Vad är det för fel på golven?)

- Jag: Det går att riva ut! (har aldrig förstått det fantastiska med brunt parkettgolv, måste ha missat nåt) (i verkligheten skulle jag ha lagt till, lite tjurigt, Golven är fula!)

- Lasse: JA! Vilken bra idé (här ser jag gärna att han klappar händerna också ) vi åker och handlar direkt. På vägen hem kanske vi kan åka en loppisrunda ifall vi hittar någonting fint som du kan ta hem och måla! (i verkligheten, Det här är en hyreslägenhet och du får nog leva med golven)


Jag hittade lite fina bilder på en sida från ett företag som heter The beach studios Dom tillhandahåller filmindustrin olika hem för inspelningar.Så här vitt och fint vill jag bo. Nu har vi ju inte någon öppen spis i vår lägenhet och inte heller så vita fina golv (brun parkett ni vet) inte heller så stora vackra fönster. Men annars blir det nog på prickenlikt! hihi

Sovrummet tänkte jag mig så här. Minus öppen spis, golv och vackra fönster igen då. Men annars på pricken. Vi fick omtapetserat i sovrummet innan vi flyttade in och jag valde faktiskt lite färg på tapeten där, en annan nyans av vitt.. mot grå. hihi. Nu fattas lite målade fynd bara. Jag har ett stort skåp som väntar på lite (läs mycket) arbete. Måste först skrapas och sedan målas med vit färg. Vet inte riktigt var jag ska ha det men jag återkommer när det är färdigt. Ett annat litet fynd som jag gjorde häromsistens var ett litet sött skrivbord som Lasse fick den stora äran att åka och hämta med bilen. Jag hade betalt och allt var klart utom att dom inte hade tagit bort prislappen.. Ops. Jag behövde inte ens måla det. Det var vitt och klart!

Lägg märke till golvmattan. Här skulle det ligga fint med ett annat golv. Förslagsvis ett vitt golv, vad annars. Jag slängde lite nonchalant ur mig häromdagen att det skulle vara fint att måla köksbordet vitt också. Den idén är inte riktigt hemma än. Vi har ett Norden från Ikea, björk passar inte riktigt in i mina planer. Synd att inte dom andra i familjen hänger med i svängarna riktigt. hihi.

Nu får ni ha en skön kväll därute och ha det så bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin