tisdag 24 juli 2007

Fyndat

Vem har sagt att man måste fynda bara på loppis och auktioner ;-) Jag har upptäckt att det går lika bra att fynda i sina egna gömmor. jag är lite som en hamster, köper en grej för att den är fin och sen hamnar den någonstans för att användas "senare". Innan man vet ordet av har man glömt bort den. Jag har "fyndat"massor i gömmorna de senaste dagarna. Väggkrokar i metall och porslin. Jag har helt glömt bort vad jag tänkte med dom men det var säkert jättebra. Nu kommer dom till användning i min total makover av vår hall. Kan inte bli bättre :-) En skojjig krok med hand och ekollon på var ände. Vet inte ens var den kommer från men den kan nog bli fin med lite vit färg...
Fyra stycken krokar som satt fast på en trasig hängare som Lasse hittade till mig på soptippen. Bra drillad familj ;-) Dom här är lite kul för det är ett ansikte på metallplattan och också här ekollon längst ut. Måste varit poppis med ekollon förr i tiden.
Fyra stycken pinnstolar stod i gömmorna. Jättefina vita lite skavda men med sunkig dyna. Dom ska få lite nytt tyg och göras ren. Sen får dom stå i köket i stugan.
Dom var rätt så smutsiga. Lite kul med före och efter på samma bild.
Här är min kökssoffa som jag också ärvt som ska få en omgång eller tre med penseln. Den kommer att passa finfint ihop med mina pinnstolar. Till vänster i bild skymtar burken och penseln. Dags att skrida till verket. Verkstad i köket såklart. Besvärligt när man kommer på att man måste äta också. Men det går alldeles utmärkt att STÅ och äta mat också bara man försöker och inte är så kinkig. NÅGON i familjen uppskattar inte alltid det här arrangemanget. Det har visat sig uppstå ganska ofta.... hihi.
Den här stolen hittade jag INTE i mina gömmor utan i någon annans. Gjorde en räd genom stadens second hand affärer och ramlade över den här. Den ska bli vit och få ett fint överdrag och sen får den stå i gästrummet/datarummet/arbetsrummet. Tillsammans med skrivbordet som skymtar till vänster som jag, tro det eller ej, inte har någon bild på men som jag hittade på SAMMA ställe. Jag fick muta min 14-åring att bära för jag ville inte ringa Lasse. Jag var rädd att jag inte skulle få ta hem grejerna. Bättre att presentera en färdig lösning. Står grejerna hemma kan han inte gärna åka tillbaka med dom... eller ;-) Han beskyllde mig för att SAMLA på SKRIVBORD. Ja ja det är bättre än att samla på gräsklippare i alla fall som HAN gör. Bordet som skymtar till höger är en del av ett matbord som jag ärvt. Det ska återförenas med sin andra hälft och bli fint det också... med vit färg vad annars ;-) så snart datorn kan flytta till det "nya" skrivbordet.

Nu ska vi åka ut till stugan igen. Vi är nämligen barnlediga den här veckan och då passar vi på att bo där ute. Lite dålig tajming eftersom jag jobbar 10-timmars dagar just den här veckan men men idag lyckades jag stjäla en stund vid bloggen :-)
Ha det så gott där ute
Kramar Karin

7 kommentarer:

 1. Visst är det kul att gå på fyndrunda hos sig själv! Ibland räcker det med att se sammavärld men med andra ögon - att byta glasögon på nåt vis. Hittade en del på vinden som jag nog ska försöka klämma in i nya duschen frampå. Ska bara måla lite först...
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jaså det gjorde du...hihi Kom du fram till varifrån jag kommer då? Svaret är kring Borlänge...

  SvaraRadera
 3. Riktigt fina krokar, och många fina bilder att titta på!
  Hälsar Kicki

  SvaraRadera
 4. Så fina saker...
  Ja, du får komma och hälsa på oss i Dalarna. :-) Kram

  SvaraRadera
 5. Vad roligt att du tittade in!
  Ja, den vackra kyrkan har jag besökt under både glada och sorgliga omständigheter.
  Precis så som livet är!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Men halloj Karin Krut ! Vilken fin blogg du har då !!Ska kika runt lite till i den, roligt att höra att det finns fler av min sort, som hamstrar saker..hi..hii..Kram Anette

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin