fredag 20 juli 2007

Stenläggning

Hej på er alla! Tack för era fina kommentarer. nu var det några dagar sen och jag har haft lite abstinens faktiskt. Jag har jobbat jättemycket och så är mina svärföräldrar här nere och hälsar på. Nu passar jag på att stjäla mig lite egen tid. Jag har massor att skriva om men jag ska spara lite på godsakerna hihi.

Vi har naturligtvis varit ute i torpet och jag har gjort en liten stenläggning som har varit på gång ända sedan förra året, ibland skyndar man långsamt. Men nu är den färdig :-)
Så här såg det ut när jag grävt lite. Vi har lerjord, riktig blålera, så det blir inte så mycket grävt varje gång.
Här ligger den färdig. Det ska vattnas lite mer och sopas i oändlig tid ;-) så stenarna sitter fast. Nu slipper vi gräset ända fram och så kan man ställa lite krukor utanför. Förr var det en brant slänt fram till trallen.
På stenarna kan man ha sin zinksamling. Snart har det kommit blommor på alla mårbacka. Dom var lite kinkiga och tappade alla blommor när jag planterade om dom.
Den här lilla flickan smälte mitt hjärta på en loppis en gång och fick följa med mig hem i flygande fläng. Nu står hon och ser så bedårande ut på förstukvisten.

En jättesöt kruka att ha rosa pelargoner i, om blommorna kan komma tillbaka någon gång.

I veckan gick jag en spanar-runda bland second hand affärerna i stan och jag snubblade över ett skrivbord och en stol. Jag fick muta min 14-åring att bära. Jag ville överraska Lasse. Inte för att jag trodde att han skulle hoppa jämfota av glädje, mera tvärtom. Står grejerna hemma när han kommer så gör dom hehe. Bilder kommer senare. Det ska naturligtvis målas vitt...

Nu får ni ha en skön kväll imorgon ska jag måla lite på mina projekt i stugan. Bilder kommer på det senare också.

4 kommentarer:

 1. Vad mysigt.

  Hörru...skrivbord...det lät storartat. *fniss*
  Kram

  SvaraRadera
 2. Skönt o se att man inte är ensam om zinkbegäret.
  Målar just nu om vårt hus o jag är så lycklig över att vi hittat en röd oljefärg som är matt o ser ut precis som Falu rödfärg.
  Kram Betty

  SvaraRadera
 3. Kul att du fick tonåringen att bära :-) Fick du muta med mycket glass *hihi* Vilket fint stenarbete ni gjort. Älskar sten och zink ihop. Och Mårbacka är ju också en favorit. De blommar nog om snart ska du se.
  Kram Sussie

  SvaraRadera
 4. Vilket jobb! Men vad gör väl det bara det blir fint sen?
  Du får ta den den övertalningen i etapper hemma, och en vacker dag har du lyckats med det också!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin