fredag 13 juli 2007

Vargen och grisen..

Ett rum som vi har klurat på länge hemma är Mattias (sonen) rum. När barnen blir tonåringar har man inte jättemycket att säga till om i deras domäner. Som tur är har jag fortfarande lite veto. Det är ju trots allt jag som ska göra jobbet och har det estetiska ögat. Nu råkar det vara så att Mattias favoritfärg inte är vitt... utan grönt.. eh. I min värld går gröna väggar helt bort! En gång försökte jag med medaljonger på grön tapet. Jag är rätt så insnöad på alla blanka fina medaljongtapeter. Så jag tänkte att.. okej med grön tapet om det får vara medaljonger och fondvägg. Men där fick jag tugga i gruset! Här kom Lasse som skjuten ur en kanon. - Det begriper du väl att han inte vill ha blommor på väggarna! (väldigt så sams dom två blev helt plötsligt). - Men... det är inte blommor, försöker jag, det är liksom... krumelurer och olika former. - Det ÄR blommor, blommor, blommor! avslutar Lasse samtalet. *suck* Sen har jag försökt med en lattefärgad fondvägg men när jag visade Mattias färgen gillade han inte den. Den är för.... ööh typ brun! (han är 14)Länge har jag gått och vänt och vridit på det här dilemmat, klurat och funderat. Tills en dag när tillfället uppenbarade sig!
- Mamma, vet du vad?
- Mmm...näe *lite disträ*
- Jag tycker att jag har så stökigt rum...
- Mmhm ... men om du städar lite så ....
- Nej jag menar möbler och så...
- Hur menar du då? *tittar upp och vädrar morgonluft*
- Ja det är så där olika och stökigt.. jag vill ha ett lugnt rum (en ny liten Ernst kanske)
Helt plötsligt är jag klarvaken och har all fokus på Mattias. Måste skynda mig att smida medan järnet är varmt. *gnuggar händerna och tittar på honom som vargen tittar på grisarna* Hehe kom här ska jag berätta för dig om fördelen med vita väggar....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin