söndag 15 juli 2007

Torparhelg

Vi har varit ute i torpet i helgen. Hunnit en hel del faktiskt. Jag tänkte ta er med på en liten titt omkring vårt numera rödamålade lilla torp. Här har vi tagit av den gamla panelen som var rätt så kass. Nu är huset inte så fint. Innanför fönstret till vänster har vi ett gammalt skafferi som går att gå in i.Här har huset fått nya kläder. Fin gammalsågad ohyvlad panel. Panelen är i olika bredder som det var förr.Här målas det för fullt! Slamfärg, Falu ljusröd utan linolja. Vackrare färg får man leta efter. Lyser så vackert i solnedgången. På hörnet ser ni min pion som har överlevt både dikning runt huset och anläggning av trekammarbrunn. Snudd på ett mirakel. Den blommar troget med stora mörkrosa blommor.Många lockpanel blir det!
Pelargoner i arbete! Lockpanel i väntan på att bli uppspikade.
Så småningom ska vi sätta i fönster också. Dom ska bara målas, vilket är mitt jobb. Dom ska bli lite grågröna (grön umbra) och sen blir det vita knutar och vita foder runt dörrar och fönster. Jag funderar om jag ska måla dörren i samma färg som fönstren eller om den ska få en annan färg. Nu är den ju för, ööh typ brun, för att citera en viss 14-åring.
Vi har också ett obligatoriskt utedass som såg ut så här efter stormen Per i våras.
Numera står dasset upp, med lite stöttning men det är ingen fara. Man trillar inte i diket när man sitter där inne. Nu undrar ni kanske varför vi sitter ute på dass när vi har anlagt trekammarbrunn. Vi har nämligen inget att koppla till brunnen ;-) vi ska bygga ut så vi får ett kök och badrum på baksidan av torpet. Jag och Lasse planerar nämligen att bo här ute när barnen har flyttat och då vill man inte vara rädd för att hamna upp och ner i diket vid nästa storm.
Så här ser man torpet när man kommer från bilen. Den jättelika grönskan till vänster är en förvuxen syrénberså. Ni kan ju tänka er vilken överdådig blommning det är på våren. Vi måste tyvärr tämja den lite eftersom den börjar hänga över taket. Men jag får trösta mig med att man får fram huset bättre.
Vacker utsikt över åkrarna från torpet.
Vi har en gäststuga på gården. En inredd och tillbyggd spannmålslada där vi bor under tiden som vi renoverar huset. Ni får titta in där vid ett senare tillfälle.
Naturligtvis har vi äppelträd. Väldigt många och stora. Dom är jättesköna att sitta under och fika. Närmast i bild ser ni vår nya avloppsanläggning. Fint va ;-)
På vårt minsta och yngsta äppelträd får vi ett äpple i år och här är en bild på det. Väldigt vackra färger.
Mina Mårbacka-pelargoner trivs jättebra i min gamla zinkbalja.
Vit blomma mot faluröd vägg.

Det blåste halv storm ute i torpet idag men himlen var vackert blå. Jag höll mig inne och målade på några projekt som ni ska få se lite senare när det är färdigt.

Ha en jätteskön Söndagkväll! Karin

11 kommentarer:

 1. Oj vilket härligt projekt! och vad ni har hunnit.... kul! kram Helena

  SvaraRadera
 2. men oj, oj, oj vad ni grejar! Och så mycket fint. Jag vet nästan inte var jag skall börja! Jag skall med spänning följa utvecklingen - så kul : ) Tack för besöket förresten. Kram.

  SvaraRadera
 3. Hej! Kul att du besökte min blogg, och vilken härlig torpidyll ni har! Utsikten underbar:)
  Ska bli kul att följa ert projekt!

  SvaraRadera
 4. Vad mysigt det ser ut. Vad ni jobbar alltså.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Dette ser ut som et spennende prosjekt! Kjempe fin plass dere har. Her vil jeg følge med:) Linker deg om det er greit.
  Ha en fin kveld

  SvaraRadera
 6. Va kul att jag hittade dig! tack för att du skrev en kommentar hos mig så jag hittade hit! Blir så glad när jag ser ert arbete med huset. Att ni gör på gammalt vis med olika bredd på brädor och med smala läkt över. Det är underbart! Visst är det nåt visst med falu rödfärg... alltid när jag målar med det så tycker jag att det luktar...blod... fast det är det värt. Blir ju så vackert av det. Ser att du har fina Mårbackapelargoner *favoritblomman*
  Återkommer gärna till din fina blogg
  Kram

  SvaraRadera
 7. Hej, vännen!

  Lampan kommer från Ikea. Årstid, heter den. Finns i vägglampa också. Kram

  SvaraRadera
 8. Hej...socker i. Ja, det kan vara läge att frångå godisreglerna den här gången. Hon vet nästan inte vad det är ännu. Vad gör man inte?

  Ha en skön helg du med!

  SvaraRadera
 9. Det ska bli jättespännande att få få följa er under renoveringen , torpet ser jättemysigt ut.
  Kram Betty

  SvaraRadera
 10. Hej! Vilket spännande projekt. Jag funderar själv på att måla nya gäststugan med Falu ljus utan linolja, jag har läst om den, men skulle så gärna vilja se färgen i verkligheten...

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin