onsdag 8 augusti 2007

Ensam hemma

Hej på er alla där ute! Tack så mycket för era fina inlägg. Idag har jag inte så mycket att berätt men jag tänkte visa lite bilder på vad jag gör just ikväll! Jag är nämligen ENSAM hemma, hehehe. Jag har plockat fram målarfärgen... nu vet man aldrig vad som kan hända. Köksbordet sitter lite löst till. Det har jag dreglande sneglat på LÄNGE nu. Lasse har som den militär han är, HÅRDNACKAT hållit ställningarna där. Vi ligger i varsin skyttegrav och väntar ut den lede fi. Han vill INTE att jag ska måla och jag VILL måla.
Allting kan inte vara vitt Karin, säger han. Eeh vänta lite, nu förstår jag inte, säger jag och stirrar tillbaka med oförstående blick, hur menar du då, varför INTE?
Än är slaget inte över. Jag cirkulerar som en rovfågel kring bordet med målarhungrig blick och väntar lugnt tills han åker till den stora huvudstaden på kurs i 20 (!) veckor.
Ibland säger han så lustiga saker. Han frågade var vi skulle ställa min sopstol. HALLÅ, 103 kvm lägenhet och en sommarstuga, jag kommer nog på nåt! ;-)
Nåja just nu ikväll så tänker jag ta itu med mitt skrivbord som har väntat på målning några veckor.
Jättefint, är det inte, men kommer att bli hoppas jag. Som ni ser var jag tvungen att lägga lite grejjer där för att testa lite ;-) otålig som man är. Brevkorgen har jag köpt på Me and My home. Den är jättefin, motsvarade verkligen mina förväntningar och lite till.
Beslagen som jag skruvade av har jag lagt i en finfin silverskål, man måste arbeta med stil ;-)
..... vilket å det GRÖVSTA motbevisas med den här bilden! Här har vi verkstad i vardagsrummet. Sa jag att jag är ensam hemma.... ;-)

Här har jag just lackat bordet med kvistlack för att låsa betsen så den inte "blöder igenom" målarfärgen sen. Hoppas det går bra, det fanns några stora kladdiga fläckar på skivan som jag hoppas att lacken biter på. Måste nog lacka skivan 2 gånger, det ska man EGENTLIGEN göra men det brukar räcka med EN gång, och så går det fortare :-)

Nu ska ni inte hänga upp er på dom gula fula tapeterna och det faktum att vi har kartonger överallt. Vi har nyss flyttat. Ville nästan inte visa den här bilden. Mycket kommer att hända på 20 veckor kan jag avslöja hihi.

Istället för att sitta och titta när målarfärgen torkar tänkte jag ta mig an min SOPSTOL. Den ska naturligtvis målas vit, ifall någon undrade. Nu till det kluriga. Ska jag lossa på 1triljarders nubb och klä om stolen eller sy överdrag så jag slipper.... Det lite luriga med överdrag är, att man gömmer mycket av dom fina utskurna detaljerna.


Här, vid framdelen av sitsen till exempel. Dom försvinner garanterat under ett överdrag....

... för att inte tala om dom fina benen.... Jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Har ni några förslag? Just nu lutar det åt en kväll där jag och tången får hålla varandra sällskap... länge...

Jag tittar på stolen och den ropar längtansfullt till mig, Måla mig måla mig......

17 kommentarer:

 1. Tihi ;) Din man låter precis som min :) och dom har kanske vissa likheter i övrigt med ;) Även jag passar på när man är ensam hemma, blir bäst så, då är det klart och fint och inget att diskutera när dom kommer hem *ler* Jag brukar fråga om han har något bra förslag istället för vitt, och då blir det oftast tyst... :) dåså!

  SvaraRadera
 2. Ps i övrigt, jättekul skrivet, kände igen mig i mycket! :-D ;-D

  SvaraRadera
 3. Hihi vad jag känner igen mig..passar oxå på när jag är ensam i bland=))sen dekorerar man innan det torkar man är ju sååå nyfiken=))
  kram

  SvaraRadera
 4. vad produktiv du är
  jag gnisslar tänder ang en byrå som efter många turer nu har fått två lager kvistlack, vita valda kulören renlav fick hela tiden en nyans åt rosa pga betsen under men i kväll så kanske kanske får den sista lagret färg *längtar*

  gillar din blogg

  ha det bäst

  SvaraRadera
 5. glömde ju ...

  storlen kommer at bli underbar
  är det ok att jag länkar från min blogg?

  SvaraRadera
 6. När katten är borta dansar råttorna på bordet........

  Ja det är ett förfärligt jobb att lossna på alla nubb.....
  Men det blir säkert bra oavsett vad du bestämmer dig för. Stolen är "kjempelekker".
  Klem!

  SvaraRadera
 7. Hej! Hit hittade jag för första gången idag, här var trevligt! Men jag som inte är fullt lika "vit" som du tycker; måla inte ALLTING vitt, tex inte skrotstolen, klä den bara med ett ljust tyg. Lite nött och äkta färg har sin charm, tycker jag...men jag har en känsla av att mina ord kanske inte biter på dig?=)Välkommen till min blogg om du vill!

  SvaraRadera
 8. Vilken snygg stol! Ska bli spännande att följa :)

  SvaraRadera
 9. jag skulle definitivt ta omaket att dra nubb. Lite kärlek och ompyssling är ju precis vad stolen behöver efter att nästan ha gått i (sop)graven. Gör det och njut samtidigt. Fast efteråt skulle jag utan vidare kunna tänka mig att sy ett överdrag OCKSÅ. Så att man kan alternera. Men känslan är så gudomlig när man vet att det är riktigt gjort. Du vet, det är som när man broderar....ska vara lika fint på baksidan, dvs där det inte syns!
  Kram och lycka till

  SvaraRadera
 10. Viket gott skratt jag fick nu, får också höra att "allt inte kan vara vitt"!!! Mitt köksbord ligger också löst till, problemet är bara att jag tjatade till mig bordet för 21/2 år sedan och fick det av sambon.....Å´nu är det fel färg....å´för modernt i modellen.... Lycka till med målandet! Kram Sara

  SvaraRadera
 11. Hej vilken trevlig blogg
  Helt otroligt att du kunde hitta en sån fin stol på tippen. Det är inte klokt vad folk slänger. Jag tycker det är synd att täcka de vakra sniderierna med överdrag, jag röstar på en kväll med tång och nubb, du är ju ensam nu och har ingen som stör dig!! Detär lyx, säger en småbarnsmamma....

  SvaraRadera
 12. Hej Karin! Vad kul att du hittade till min blogg så att jag kunde finna din underbart fina och underhållande blogg!
  Känner igen mig (som så många andra) när man inte förstår varför inte allt kan vara vitt?! ;)
  Är det ok om jag länkar till dig?
  Kram.

  SvaraRadera
 13. Vilket härligt inlägg och vilken mysig blogg du har!

  SvaraRadera
 14. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 15. Kunde inte låtta bli att fnissa lite. Min man och jag har samma dilemma; jag vill måla men han vill inte. Blir livrädd när färgen kommer fram! Hiiii.
  Mvh Lallis

  SvaraRadera
 16. Tack!
  Det tycker jag att du ska pröva, är väldigt enkelt. Kram.

  SvaraRadera
 17. Hej! Här har jag inte varit tidigare, så mycket fint du visar! Gillar "torparliv" året om!

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin