tisdag 28 augusti 2007

Illasittande

Idag tänkte jag visa er ett annat litet fynd som jag gjorde för några år sedan på Nacka Byggnadsvård. En sak som har vandrat runt lite varstans. En trädgårdsstol som man inte kan sitta på! Mycket praktiskt, eller hur ;) för den har lite skum lutning, framåt eeh man får ha sandpapper på sitsen för att inte halka av och dunsa i backen. Den är också lite, vad ska jag säga... vinglig. Vi hade den på balkongen ett tag under min envisa period (som om den har gått över på något sätt) och jag satt ofta i den. Jag fick dock sluta med det eftersom man får väldigt ont i ryggen av, ja, vad ska jag säga, den KASSA sittställningen. Som ni förstår var jag ju TVUNGEN att sitta i den för att liksom sudda ut Lasses min när han med en MYCKET skeptisk röst frågade, ska du ta med DEN hem och MYCKET motvilligt BETALADE för den också. Jag såg i hans ögon att han tänkte, NU är det nog dags för hispan i alla fall! Men det var en sån där sak som jag bara MÅSTE ta med mig hem. Det var ju tur att den inte kostade DYRA skjortan :)

Visst är den fin! :) Nu har den hittat en plats i vår hall. Det är tur att Lasse är så tålig som han är. Men jag låter honom hållas med SITT samlande också ;) Lägg märke till TRÄDET :) Nu har jag 3 (!) stycken. Jag börjar bli väldigt neurotisk när det gäller det här. Jag kan vakna på morgonen och flämtande tänka, JAG HAR GLÖMT ATT KÄNNA I KRUKORNA!! Det här är en mycket bra övning i min färdighet att sköta blommor, framför allt KOMMA IHÅG att sköta dom. Det är ju inte så att jag glömmer BORT blommorna för jag SER dom ju varje dag. Det är bara det att synen inte triggar min "vattna-blommor-gen". Här måste det byggas upp nya nervkopplingar ;)

Ha en skön dag

Kram Karin

16 kommentarer:

 1. Superfint...jag vill oxå ha dessa växter. jag är lite feg bara ;).
  Kram

  SvaraRadera
 2. hi hi. du kan säga att det är inte en stol, nu är den en piedestal. Jag är tyvärr sån som bara köper det jag ska använda till något medan min man är sån som köper för att "det kan vara bra å ha", han slänger inget av samma anledning, hrm...
  Ha det så gott /linnea-maria

  SvaraRadera
 3. Je découvre ton blog et j'ai vu plein de jolies choses, je reviendrai faire un petit tour souvent...à bientôt

  SvaraRadera
 4. Ha, ha...tycker jag ser när du sitter på stolen för att rättfärdiggöra(finns det ett sånt ord på svenska?)ditt inköp......

  Men i hallen blev den ju jättebra.
  Lycka till med blomvattningen!
  Klem!

  SvaraRadera
 5. Blev så fint med stolen inne så där. Ser franskt ut. Som på bilder från Provance:-)

  Fina naglar du gör förresten!!

  Susanne

  SvaraRadera
 6. Haha, ja det är ju det.. att man ska ha det där klicket som ger hjärnan impuls så den talar om för resten av lekamen att det är dax att vattna;)
  Jag är ganska så neurotisk med mna blommor jag . Men har haft perioder när jag har saknat nervbanorna. *fniss*
  Stolen är jättefin!
  Kram Lallis

  SvaraRadera
 7. Stolar kan man ju ha till mer än att sitta på! Supermysigt, å fina är träden du! Kram!

  SvaraRadera
 8. Jaa du är för rolig du..känner liksom igen mig ..
  Den stolen skulle jag gärna vilja ha..den är ju hur fin som helst..att det sen inte går att sitta på den..nää det bryr vi oss inte om eller hur ?den är ju så himla fin där den står nu som prydnad...
  Bra att du känner på dina Myrten varje dag..hi..hii..glöm inte det..då växer dom så det knakar..
  Kramis Anette

  SvaraRadera
 9. Vilken fin stol!!!Känner igen det där med blickar från sambon i bland...Som när jag kom hem överlycklig med min lilla fågelbur som var halvrutten o jag kan säga att det var inget fynd direkt=))Då såg jag den blicken..men snäll som han är så sa han inget=))
  Din stol var hur fin som helst,hade inte heller tvekat
  kraaam

  SvaraRadera
 10. Jag börjar pynta veckan innan första advent...eeeh harklar lite ;). Men när julen är över, då tar jag bort det. Då är det ej så skoj längre.
  Ja, jag satte upp den själv :). Tack för de snälla orden...blir så glad.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Ha-ha! Härlig historia. Den där tjurskalligheten är bra att ha ibland. Stolen är i a f underbar! Jag förstår att du tog med den hem. Jag förstår även din mans reaktion. De förstår inte mycket de där... ;-)

  Hej så länge!

  SvaraRadera
 12. Verkligen en fin sak. Mysig. Kram

  SvaraRadera
 13. HAHA njuter av att läsa dina inlägg. Man känner igen sig och skrattar med.
  Underbar stol som du gjorde bra i att övertala din man om!

  kram Fröken Fägring

  SvaraRadera
 14. Stolen var ju jättefin - att titta på ;)
  Är det myrten du skaffat? Har själv vågat mig på två stycken och de växer och frodas som bara den. Får klippa dem i mellanåt så att de inte blir för spretiga *stolt* =) Kram

  SvaraRadera
 15. Vilken härligt sliten ,nött gammal stol.Tack för en trevlig blogg...
  mvh. "M" "Hjärtan på tråd"

  SvaraRadera
 16. This is an interesting vignette! How creative.

  KJ

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin