torsdag 16 augusti 2007

Jobbet

Hej på er alla bloggvänner nu var det länge sen IGEN!
Idag tänkte jag visa er vad jag jobbar med 10 timmar om dagen när jag inte kladdar med målarfärg i tid och otid ;)

När jag gick till jobbet häromdagen så fick jag se "mina" naglar i ett skyltfönster. Nu var det ju inte bokstavligen MINA naglar för hur besvärligt skulle inte det vara om DOM låg i ett skyltfönster. Då skulle ju rimligtvis jag också få lov att ligga där och då skulle jag inte kunna vare sig jobba för brödfödan eller göra slut på mina småslantar på alla loppisar och HUR TRÅKIGT skulle inte DET vara? För att inte prata om alla som skulle vara tvugna att TITTA på mig där jag låg i fönstret, hur TRÅKIGT det skulle vara för DOM. Jag tror inte heller det skulle vara särskilt bra för affärerna.

Nu undrar ni förstås om jag kan sluta prata goja och komma till saken ;) Jo det är så att jag jobbar som nagel-ja-vad-säger-man, teknolog, skulptör, terapeut. Välj själva :) Och som sagt häromdagen när jag gick till jobbet fick jag se i ett skyltfönster, "mina" brudnaglar som jag hade gjort. Gissa hur STOLT jag var då ;) Därav föddes idén att visa vad jag gör för brödfödan.
Jag hoppsade till jobbet idag glad i hågen för att jag kommit på en sån BRILJANT idé, med kameran i högsta hugg, för att fota alla mina intet ont anande små kunder. Dagen till ÄRA gick det INTE att knäppa några som helst skarpa FINA bilder, utom på brudkortet i skyltfönstret. Så ni får hålla tillgodo med dom bilder jag knäppte ;)
Visst är det en jättefin bild. Bruden fick en liten blomma på ringfingernageln också :) I skyltfönstret syns den lite bättre.
Här är en förebild på en av mina kunder.....
......Här är efter! jag har inte gjort någon förlängning bara lagt gele på hennes egen nagel och gjort fransk manikyr. Här ser man att naglarna inte alls behöver vara långa för att vara fina :)
Vill man inte ha vita tippar eller helfärg kan man få färgade tippar och kanske några blommor. Den här bilden är min kollegas naglar som jag har gjort :) Hon har förlängda naglar på sina fingrar...
... när vi förlänger naglar, använder vi mallar som man skulpterar en nagel på. Det gör att man får en förlängning som har så gott som samma form som ens egen nagel. På det här sättet får man en förlängd nagel som känns som ens egen. Ingenting pålimmat ovanpå. Den allra bästa metoden om ni frågar mig :) såklart
Vi har även tippar som vi kan limma på ifall kunden inte har någon som helst TILLSTYMMELSE till kant på nageln där vi kan få fast en mall. I det här fallet min nagelgnagande 16-åriga dotter.
Nagelgnagande dotterns hand före.....
... och efter. Även en nagellös tös vill ha fina naglar till skolavslutningen. Det är väldigt poppis med blommor som ni kan se.

Nu ska jag gå och sno ihop lite köttfärssås och utfodra de svältande massorna. Hoppas ni har haft en trevlig stund för det har i alla fall jag. Om ni undrar hur MINA naglar ser ut så har jag fransk manikyr med vita och rosa blommor :)

Ha en jättemysig helg allihopa där ute!

Kram Karin

12 kommentarer:

 1. Vad duktig du är!!1 Jag gjorde nagelförlängning i höstas i samband med att jag var med på en modevsning. Jättekul, men svårt som arbetande småbarnsmamma, naglarna tog i överallt..Efter bara 2 veckor var jag tillbaka med mina vanliga naglar.... Det är väl en ovana! Kul att se vad du pysslar med! Kram!

  SvaraRadera
 2. Men vad du kan. Duktiga du. Kram

  SvaraRadera
 3. hej hopp så fina naglar du gör =)
  jag brukar unna mej sådana till jul (hul att ha fina händer när man ska stå och slå in paket och folk tittar på ens händer hela tiden
  älskar fransk manikyr looken

  ha det bäst

  SvaraRadera
 4. Gud så duktig du är !!Ett riktigt hantverk det där..
  Mina döttrar skulle nog vilja att jag gjorde sånt istället för att sälja tyger o pynt !!
  Kram Anette

  SvaraRadera
 5. Hej Karin, tack för den söta kommentaren !

  Kul att du fick se "dina naglar" i fönstret......
  Maken råkade ockå ut för en liknande upplevelse. Han var på en konsert, när han plötsligt upptäckte att bakgrundsmusiken, kompet till en av sångerna var det han som hade gjort.......

  Du har gjort jättefina naglar!
  Ett ovanligt yrke, kul att läsa om det.
  Klem!

  SvaraRadera
 6. Hello! My name is KJ (Karen) from California, USA. I am visiting your blog for the first time. I don't speak your language, so I do hope that you speak English.

  The nail photos are wild! Did you do the nails yourself? Also, I love all of the beautiful photos to your home and landscapes!

  Nice meeting you!
  Kram KJ

  SvaraRadera
 7. Vilket roligt jobb du verkar ha!

  Kram Marie

  SvaraRadera
 8. vad kul att få se ditt "jobb"! Förstår att du blev glad över bilden i skyltfönstret, det blev ju superfint. Har själv tänkt förlänga mina naglar igen (känner mig lite kvinnligare fast lite mer handikappad tyvärr) och du hade gärna fått gjort mina ;)
  Kram.

  SvaraRadera
 9. Fina naglar! Kollade in din blogg lite också, jättefin! Många mysiga saker. Kram, Anette

  SvaraRadera
 10. tack karin för tipsen
  jo årstiden & carin och carl hade jag redan tänkt på

  längtar

  ha det bäst

  SvaraRadera
 11. Kul att se...är själv en nagelbitare. Visar helst aldrig mina händer...dagens sanning! Hm, kanske borde jag besöka dig?

  Kram.

  SvaraRadera
 12. Halloj i solen! Jag har en kompis som också jobbar med naglar och gissa hur sugen jag är !!!! Men med tanke på mitt jobb är det tyvärr inte praktiskt alla gånger med långa naglar, men någon gång till något speciellt tillfälle ska jag göra mig fin fin !
  kram från en nagelgnagare/ Monika

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin