söndag 5 augusti 2007

Skrotletare i vildmarken

Nu har jag kommit hem från mitt älskade Älvdalen där jag har hittat massor med skojjiga saker. Både på soptippen och på loppis. Här pratar vi om rejäla FYND.Massor med zink! Farbrorn tittade på mig som om jag var färdig för dårhuset när jag ville ha hans hinkar som han skulle slänga ;-) krukorna stod och väntade på mig. Gamla sänggavlar i järn! Det fattas lite pinnar men jag tänkte modda dom lite. Det kanske kan bli järn-tyg-gavlar eller järn-trä-gavlar vi får se :-) jag ska försöka få Lasse att blästra av dom lite.
Några roliga krokar.
En STOL! Den här hittade jag också på sopis... lite trasig och ledsen men snart fin och stolt :-)
På loppis fyndade jag några fat i nysilver. Fint till gammalt loppisporslin eller som krukfat eller som ljusfat. Områdena är många.
En fin skål till samlingarna :-)


Till sist måste jag få visa lite fina bilder hemifrån mitt Dalarna.Sjön där vårt hus ligger. Så vackert. Jag får så ont i själen varje gång jag måste åka därifrån.


Sjön åt andra hållet. Bakom udden finns en jättefin badplats med 10-meters hopptorn och sandstrand.

Byn på andra sidan sjön. Det är en långsmal ganska stor sjö. När jag knäpper korten sitter jag på bryggan och doppar fötterna. Tittar ni riktigt noga ser ni ringarna på vattnet :-)
I fäboden. Vår fäbodlada där min Mamma har skrivit på väggen när hon var liten. Där känner man hitstoriens vingslag.

Navardalssjön. Trolsk vildmark. På andra sidan sjön ser man Navardalscafét. Ett vildmarkscafé med vandrarhem. Hit brukar vi åka ibland och fika och bara lyssna på den djupa tystnaden. Man åker 3 mil rakt ut i skogen på en grusväg. Sen får man gå en led runt sjön för att komma fram. En otroligt vacker plats.

Nu ska jag klä på mig och åka ut till stugan och fortsätta med att måla karmar och fönster sen ska jag ta mig an mina fyndiga saker :-) Ha en bra dag!

Karin

12 kommentarer:

 1. Åh....jag har hållit ögon och öron öppna hela sommaren, men ännu inte fått tag på en zinkbalja.
  Vilken tur du har som har hittat så många fina saker.

  Bilderna från Dalarna, är så stämningsfulla. Jag får den samma känslan när jag har varit hemma. Är också uppväxt vid en sjö och i bland är det så vackert, och man har så många goda minnen, att det faktiskt känns........

  Ska bli spännande att se fortsättningen på dina "fyndiga" saker.

  Klem!

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder och vilket tur med zinkhinkarna! Och stolen! Tänk att de slänger sådant på sopis....

  SvaraRadera
 3. Men så mycket vackert! Och inlägget därefter med hyllan och alla dina blomarrangemang...åh! Jättefint : ) Jasså du gillar när han upprepar sig? Kvällens avsnitt var riktigt, bra tycker jag! Samspelet dem emellan var riktigt lyckat...mer lyckat än med tidigare gäster. Nej du, nu skall jag gå och greja lite : ) Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Vackra naturbilder! Å´vilka fynd du gjort!!! Tack för titten på min sida! Vi ses igen! Kram Sara

  SvaraRadera
 5. Vilka otroligt vackra bilder! Och vilka fynd! Den stolen skulle säkert trivas hemma hos mig med... ;-) Kul att se vad du gör med den.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Riktigt fina fynd. Jag hittar oftast trasiga hinkar.. Du verkar ha turen med dig!

  SvaraRadera
 7. Så mycket fina saker och vackra bilder. Kram

  SvaraRadera
 8. Nää du vilka fina fynsd du gjort !!Nu blir man ju alldeles galen här bakom data skärmen...tänk vad mycket fint det finns i detta land..och du..de krokarna skulle jag dö för..fnisss...och vilka vackra naturbilder du bjuder oss på !!Kram Anette

  SvaraRadera
 9. Papyrus heter texten
  använder dne "jämt" alltid när jag skriver ut ngt , inbjudningar.... komihåglappar, recept
  ja så fort jag ska kriva ut ngt

  så den är som .. jag

  då måste jag ju ha den på bloggen med, så klart

  ha det bäst

  SvaraRadera
 10. Den sjön har jag badat i! Nässjön, eller hur? Min mamma kommer från Holen, där släkt fortfarande bor. :)

  Fina Fynd!

  SvaraRadera
 11. Häjdu,

  ig kam juetter mes ig syekt etter yppettider oå sueptippin. :-)

  Ua u du uerker duen o stå i, men grannt werd er!

  Awi e bra - froå den gambel skaulkamrat, Djiss ukin ;-)

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin