tisdag 21 augusti 2007

Tjuvkik

Hej där ute i rymden!

Idag tänkte jag bjuda på en liten TJUVKIK i vårt data/gästrum som inte är RIKTIGT färdigt än men det är på god väg. Det blir en liten snabbis idag. Man känner att hösten närmar sig, det blir mörkare och mörkare och man blir tröttare och tröttare. Annars gillar jag hösten när man får krypa in lite och mysa med filt och tända ljus. Särskilt mycket gott att stoppa i mun som vin, godis och annat att mysa med blir det inte. Sommaren har inte farit fint fram med min vikt, det måste vara allt regnande. Man har inget annat att göra än att sitta inne och äta ;) Så tråkigt nog får man dra in LITE på MUMSANDET nu ;) Man får börja tänka lite på hälsan, man är ju liksom inte purung längre, eller vänta, vad säger jag, jag menar ju att jag är i mina bästa år! :) Nåja, nog om det tråkiga. Kommer ni ihåg sänggavlarna jag hittade på soptippen. Jag friskar upp ert minne med en liten bild.
Det fattades ju en del pinnar och andra fina detaljer på gavlarna så jag moddade en gavel litegrann
Här står gaveln färdigmålad med dom pinnar som jag hittade...

........ och här är den. Först tänkte jag att man kunde spänna ett gammalt fint broderat lakan mellan pinnarna men sen blev jag så inspirerad av min kudde och allt tygmålande som vandrat som en löpeld över bloggarna :) ... så det blev naturfärgat linnetyg med blå ränder. Jag sydde små band så man lätt kan byta om man vill ha ett lakan eller något annat fint tyg.
Skrivbordet är också färdigmålat nu....... Så här ser det ut. Jag tänker INTE visa en bild på hur det ser ut på plats INNAN vi köpt en PLATT dataskärm. För som sagt teknik är inte SNYGGT och vår stenåldersskärm som tar upp halva skrivbordet är ett SKÄMT, vi skrattade faktiskt gott åt DEN bilden på jobbet idag :) Kul att man kan glädja någon.
Här i hörnet ska den stå, datorn som ni inte får se ;) Sladdarna kom dock med. Den fina gammaldags lampan hittade jag faktiskt på IKEA för en billig penning :)

Vilken dag som helst det här året tänkte jag också snickra en hylla att ha ovanför skrivbordet där man kan ha lite praktisk förvaring.

Som den här fina boxen från Granit. Lägg märke till den praktiska lilla "flärpen" på locket som gör att man lättare kan få tag i lådan :) mycket bra tänkt.

Nu ska jag gå och försöka skrämma i säng min 14-åring, det kräver en del list och envishet :) sen ska jag natta mig själv. I morgon ska jag fortsätta med sopstolen. Har dragit ut flera KILO nitar och nubbar. Jag och tången har gosat RIKTIGT mycket några kvällar i rad och nu är det ÄNTLIGEN dags för målningen, till slut!
Ha en skön kväll

Karin

20 kommentarer:

 1. Vad fin sängstommen blev!! Jättefin, tänk att göra ett sånt fynd *avis* =) Skrivbordet blev också jättenice, men håller med om att teknikprylar är FULA! Nödvändigt ont dock! ;)
  Kram / Mia

  SvaraRadera
 2. Vilket fint rum, med en blandning av både nytt och gammalt! Toppen! KRAM!!

  SvaraRadera
 3. Stor kram från mig. Stina

  SvaraRadera
 4. Såå fin sängaveln blev. Jättesnyggt med linnetyget. Hela rummet ser jättemysigt ut.

  Kram Marie

  SvaraRadera
 5. Ojj ojj vad du är duktig,sängen är ju helt underbart vacker nu..tänk vad man kan göra !
  Och vad snyggt det blev med linnetyget med de målade ränderna på..visst var det roligt att måla dom,men lite jobbigt med att tejpa alla ränder,men det glömmer man sen eller hur ?
  Du..jag känner samma med allt ätande som nu satt sig som bomull runt midjan,jag känner mig hungrig jämt ...usch vad trist..
  Nu måste jag gå tillbaka o kika igen på din vackra säng..Kram Anette

  SvaraRadera
 6. Men gud..jag glömde ju alldeles bort ditt fina skrivbord..det blev ju kanon !!

  SvaraRadera
 7. Du, det har du gjort riktigt, riktigt bra! Jag gillar det du gjorde med sänggaveln. Mötet blev läckert med det grova tyget mot järnsängen. Snyggt!

  Heja-heja...jag vill se mer, mer, mer : )

  SvaraRadera
 8. Underbar säng du har fått till, vad duktig du är! Kram, Anette

  SvaraRadera
 9. Läckert, verkligen läckert! Sängen blev jättefin! Jag blev också förtjust i madonnan, vad har du inhandlat den?

  SvaraRadera
 10. Vad bra sängen blev...för att inte tala om skrivbordet...:-)
  Dom här sladdarna som följer med alla tekniska prylar är verkligen ett riktigt irritationsobjekt!!!
  Birgitta

  SvaraRadera
 11. Det blir ju kanon! Hade inte höga tankar om sänggavlen när du började men du visade din tanke och den tog mig med storm. Vackert. Kram

  SvaraRadera
 12. Hejsan!

  tack för tipset om en rak volankjol rill min stol! Mycket bättree än det lite för gulliga volangen. vet du var jag kan få tag på en rak volangkjol? har sökt med ljus och lykta överallt nämligen:)

  kram fröken Fägring som utbrister ett WOW för att hon fick ta en tjuvkik på ditt underbara hem

  SvaraRadera
 13. Å vad snyggt det blir, såå himla snyggt!

  SvaraRadera
 14. Jäklar så snyggt det blev. Min syster har ett likadant skrivbor men med runda handtag.
  Sängen blev ju bara så bra, jättesnyggt med målade ränder. Kanske nåt man borde försöka sig på någon gång!
  Kram

  SvaraRadera
 15. Tycker om sängen sååå mkt.
  Jättefin.Å linne som är så fint, passar jättebra där.
  Mvh "M" från "Hjärtan på tråd"

  SvaraRadera
 16. men åh, så fantastiskt snygg sängen blev. den väcker ett VÄLDIGT habegär hos mig!

  SvaraRadera
 17. Kan jag få använda din bild på sängen i bloggen och skriva om den?

  SvaraRadera
 18. åhh fräckt, vårat skrivbord är IDENTISKT sånär som på handtagen, jag fyndade vårat för ynka 150 kr men då var det turkost!
  (du hittar bild på det under kategori inredning)

  gott nytt år!

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin