fredag 7 september 2007

Under belägring

I Torsdags kom ÄNTLIGEN den dag som jag VÄNTAT på länge länge. Närmare bestämt ända sedan vi FLYTTADE IN i lägenheten. Mina nya KÖKSLUCKOR har kommit. Jaa.. nu är det ju faktiskt inte MINA luckor utan det kommunala BOSTADSBOLAGET men jag får ha dom i MITT, eller jag menar, VÅRT kök. Jag får också BETALA för dom, men det är en så försvinnande liten summa varje månad att det KÄNNS precis som gratis :)

Så, på förmiddagen så STORMADE snickarna in i lägenheten och BELÄGRADE köket. Dom kom i flock om TVÅ och BAXADE in sina snickargrejjer och alla nya luckor. Innan jag hann BLINKA satte dom igång att plocka NER det gamla sunkiga och montera UPP det nya fina. Jag stod bredvid och kollade lite nonchalant fast jag EGENTLIGEN hade velat hoppa upp och ned och klappa händerna och ropa; JA JA ÄNTLIGEN MINA NYA LUCKOR, och kanske sjunga en liten trudilutt; LALALALA NYA LUCKOR LALALAA :) Jag VÅGADE dock inte göra det, av rädsla för att dom skulle ringa psykakuten och sen SJAPPA och ta mina fina LUCKOR med sig ;) Alltså fick jag stå och vara glad med en lite NORMALARE uppsyn, MYCKET svårt!

När dom hade skruvat och hamrat och borrat en, vad JAG tyckte, EVIGHET började jag undra när jag skulle kunna få tag på lite KAFFE. HALLLÅ har ni försökt koka kaffe i det PYTTELILLA köket fullt med snickare, gamla och nya luckor, maskiner och borrar och skruvar. Som att försöka korsa E4 i RUSNINGSTRAFIK. Jag gjorde några TAPPRA försök till framryckning men UTAN framgång. Det kom ALLTID någonting i vägen, typ en SNICKARE eller nåt. Så det blev INGET kaffe för mig den förmiddagen. Men däremot SÅ nya fina luckor att dom till och med luktar MÅLARFÄRG :)


Så här såg det ut UNDER belägringen :) minus flocken med snickare. Ni ser min gula (inte mitt val) vattenkokare längst in i hörnet. Det är DÄR mitt kaffe blir till. Ni förstår mitt dilemma. Tänk er TVÅ inte så små snickare i köket också.


Här är en före och efter-bild av samma del av köket :) Till och med GOLVET blev snyggare!

En brödburk MÅSTE ju också finnas i ett kök av rang. PROBLEMET med vår familj och brödburk är, att när jag använder den så HITTAR ingen brödet ;)

Lite fattigmanssilver i fönstret, det är så VACKERT när solen speglas i ljusstakarna. Lägg märke vilken bok som ligger framme, CHOKLAD PASSION, hehehe :) under den ligger Min mat av Monica Ahlberg. Jag har en svaghet för SNYGGA kokböcker. Jag använder dom SÄLLAN men jag gillar att titta på BILDERNA och alltid är det väl någon som tror att man kan laga mat :D

Ha en jätteskön helg allihopa och massor med kramar!!

Karin

22 kommentarer:

 1. Jag brukar också köpa kokböcker...fast det är ju inte jag som lagar maten;-)
  Men du ska inte tro att han använder dom, nää då..."man måste väl experimentera lite"...jo, tjena, hur gott blir det då?!
  Och säger jag något så kommer det som ett brev på posten:-"Duger det inte så kan du börja laga maten!".
  Jag tiger och äter...för vid spisen vill jag inte stå;-)
  Usch, vad gnällig jag var nu då:-(
  Hans experiment blir bra också (för det mesta faktiskt:-).
  Visst är det härligt när man får lite nytt i hemmet, om det dessutom luktar nytt så är det ännu bättre!
  Ha en bra vecka och kram/Birgitta

  SvaraRadera
 2. Vilken fin blogg du har, måste genast länka till den, om det går för sig förståss......?
  Kram Kristin

  SvaraRadera
 3. Så fint det blev! Undrar om det är "mina" luckor...? Ädel, Ikea?

  Choklad Passion...jo det vore gott:-)

  Susanne

  SvaraRadera
 4. Vilken lycka att få "sina" egna luckor :). Fast jag måste erkänna att jag fick mig ett gott skratt när jag läste...igenkännande. För mig var det under min egna renovering. Då märkte jag ganska snabbt att vardagen skulle bli nåågot annorlunda under den tiden *fniss*. Skönt att det var över fort för dig iaf :).
  Nä, nu måste jag springa och koka lite kaffe ;).
  Trevlig helg.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vilket fint kök, blev verkligen skillnad! Mysiga detlajer har du!! Trevlig helg! Kram!

  SvaraRadera
 6. For en kjempefin blogg som var kommet opp her da! Jeg har ikke vært på nett i sommer, og vips så er bloggverdenen utvidet kjempemasse. Jeg har bladd meg gjennom bloggen din og riktig kost meg masse. Jeg liker spesielt godt å se før og etter bilder, og det har du jo massevis av. Må tilstå at jeg ikke rakk å lese alt nå, det ble mest å kikke på bilder. Men jeg oppfattat at du sandblåste, -hvilket utstyr er det som trengs til det? Jeg visste ikke at man kunne gjøre det selv. Rehab av sommerstuga liker jeg også. Vi jobber med et hus ute i Havgapet her, og fargen på det tok jeg faktisk fra et hus i den svenske byen Arild.
  Stikker snart innom igjen! Ha ei fin helg!

  SvaraRadera
 7. Kul med nya köksluckor, fint blev det också :)

  Halkade in här via en annan blogg och jag kommer gärna tillbaka!

  Trevlig helg!
  Flisan

  Ps. Grattis i efterskott, bra datum ;)

  SvaraRadera
 8. Vad snyggt det blev med dom nya luckorna! Brödburken var fin den med.... jag är på jakt efter någon snygg som passar här hemma;-)

  SvaraRadera
 9. Åh, vad skönt att det kom nu:)
  Ha en skön lördagskväll.
  Kram Lallis

  SvaraRadera
 10. Det blev jättefint med nya luckorna!! Och fina myrten tillsammans med ljusstakarna i fönstret, riktigt nice =)
  Känner igen det där med att köpa hem kokböcker och titta på bilderna ;) Kram / Mia

  SvaraRadera
 11. Oj va snyggt det blev..Jag bor ju i en hyresrätt och fått kosta på allt själv så jag vet vad din lycka betyder...Ha det så bra i ditt nya fina kök ....Kram och trevlig helg / majsan

  SvaraRadera
 12. Kikar tillbaka och snokar runt lite jag med. Jättefin blogg.

  www.alfridashem.blogg.se

  SvaraRadera
 13. What a charming home! It is so inviting!

  Blessings, kj
  (Karen Miller, California, USA)

  SvaraRadera
 14. Grattis med nya köksluckor!
  Blev kanon ju....jag vill också ha........
  Jag älskar kokböcker men använder dom aldrig. Bläddrar och läser gärna men improviserar för det mesta när jag lagar någonting.

  Ha en fin kväll!
  Klem!

  SvaraRadera
 15. Det ser jättefint ut. Mycket fint du har i fönstret.
  Tack för dina visa ord hos mig :).
  Kram Caroline

  SvaraRadera
 16. Vad fint det blev med dom nya köksluckorna. Jag gillar också att bläddra i fina kokböcker, tycker däremot inte att det är speciellt kul att laga mat.

  Ha en bra vecka. Kram Marie

  SvaraRadera
 17. Ja,visst är det bra att kunna plocka lite här och var..Ha en bra måndag här regnar det ...Kram /Majsan

  SvaraRadera
 18. Tack för titten hos mig!
  Vad kul att få nya luckor till ditt kök.
  Den brödburken känner jag igen, Och även om jag lägger bröd där i så hittar ingen brödet.Kul!
  Ha det gott! // maria

  SvaraRadera
 19. Grattis till ditt nya kök det ser jättefint ut.
  Kramar

  SvaraRadera
 20. Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o CresceNet(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. (If he will be possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll I thankful, bye friend).

  SvaraRadera
 21. Precis samma brödburk har jag! Men det tog lite tid här också innan maken fattade att det var där brödet skulle ligga ;-)

  SvaraRadera
 22. Hej!
  Vilken fin blogg du har..skrattade gott när jag läste om snickar invasionen... vet hur det känns. Nu till min fråga till alla er där ute: Vet nån om brödburken från bruka som är på bilden går att köpa på internet? Bor ganska långt från affärer...Har sökt och sökt. Välkommen till min blogg...gronahuset.bloggspot.se
  /MVH Sofia

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin