måndag 3 september 2007

Utmanad

Nu har turen kommit till mig att rada upp 8 st vanor/ovanor. Jag har blivit utmanad av Linnea-Maria med den härliga bloggen Linnea på landet. Vi får se hur DET går, om jag kan välja BARA 8 av alla mina irriterande små vanor :)

1. Jag går ofta omkring och MUMLAR för mig själv. En MYCKET störande vana (enligt andra) :) Ibland kan Lasse fråga, Vad sa du? Eeeh va!? svarar jag oftast då, innan jag kommer på att jag faktiskt står och pratar för mig själv. Dom flesta i min omgivning är rätt så vana nu ;)

2. Jag sjunger i tid och otid. Mest OTID om man frågar mina barn. Men HALLÅ, om dom spelar en bra låt när man går och handlar MÅSTE man ju sjunga med :) Jag tror att det faktiskt är gammal HÄVD att det är så. Barnen brukar VÄSA mellan sammanbitna tänder, mamma, sluta SJUNGA, jag skäms! och avsluta med ett förintande ögonkast. Lasse har inte, sen han träffade mig fått lyssna på musik ifred, vare sig i bilen eller hemma. Jag sjunger ALLTID med. Jag tror det är DÄRFÖR han envisas med att lyssna på P1 i bilen :) HAN skyller på att det är en intressant kanal, men jag tror att det är för att dom INTE spelar någon musik ;)

3. Jag älskar att LÄSA. Jag läser helst en bra deckare eller någonting roligt och lättsmält så man får skratta. Jag är oerhört TRÅKIG när jag läser eftersom jag läser hela tiden. Problemet med den här vanan är att jag läser väldigt snabbt så böckerna tar slut alldeles för fort. Jag tycker inte om att lyssna på ljudböcker utan vill läsa själv.

4. Ingen får tvätta mina kläder. Jungfru som jag är, är jag RÄTT så pedant med en del saker ;) När det gäller tvätten bryr jag mig inte om ifall det är ojämlikt, JAG tvättar! Lasse tvättar, hänger och viker fel (i min verklighet) :) Naturligtvis är det inget som HELST fel på hans sätt att tvätta, hänga och vika, förutom att han inte gör det på MITT sätt ;) Alltså, för att bespara HONOM en massa tjat och MIG en massa ångest så sköter jag tvätten.

5. Jag strör projekt omkring mig. Jag har en ovana att ha verkstad i HELA lägenheten. Så här kan det låta när Lasse kommer hem en fredag. Hej Älskling,... vad KUL tre STOLAR på bordet, var ska vi sitta och äta? Eeeh jo jag tänkte i vardagsrummet för dom måste bara TORKA innan jag kan flytta på dom. Efter en stund ropar han från vardagsrummet, KARIN!, dom här SEX BYRÅLÅDORNA som står överallt här, kan jag FLYTTA på dom eller är dom OCKSÅ nymålade?

6. Jag är MYCKET impulsiv och kreativ och blir ofta RASTLÖS. DET tillsammans med omedelbar behovstillfredsställelse är ingen BRA kombination. Jag har ALLTID hundra FANTASTISKT bra ideér. Lasse har, för att bibehålla sin mentala stabilitet, med tiden utvecklat en teflonmetod. Det mesta studsar av utan att fastna :) I Lasse har jag också lyckats hitta min MOTPOL. Han är inte ALLS lika förtjust i förändringar som jag är vilket gör att han lyckas bromsa mig ..... ibland :)

7. Jag har en mycket AKTIV och snabbt arbetande hjärna. Det här är både på gott och ont faktiskt. Jag måste ALLTID läsa och distrahera hjärnan innan jag somnar annars slutar den ALDRIG att snurra. Då får jag ligga flera timmar (skojar inte) innan jag somnar. Jag har funderat på att köpa Sveriges Rikes Lag att läsa på kvällarna eller kanske telefonkatalogen, men nu har jag som TUR är, hittat en OTROLIGT tråkig bok som är helt OMÖJLIG att läsa ;) Den läser jag på kvällarna och jag slocknar efter ETT kapitel. Det här är ett problem även på morgonen. Hjärnan varvar upp DIREKT och kugghjulen börjar snurra. Det här gör att jag får vara försiktig när jag vaknar alldeles för TIDIGT.

8. Jag tycker ALLDELES ALLDELES för mycket om mat, vin och godsaker och ALLDELES ALLDELES för lite om motion och träning :)

Nu vet ni lite mer om mig ;) och jag ska skicka vidare utmaningen till några hågade bloggare där ute i rymden. Jag har inte riktigt koll på vilka som har blivit utmanade så jag skickar vidare till er som känner er manade! :)

Nu ska jag gå och ÄTA lite mer ;) så ni får ha det så skönt där ute och tack för alla gratulationer! Kramar på er alla!
Karin

19 kommentarer:

 1. Tack snälla för gulliga ord hos mig! Ibalnd kan man fynda! Hon begärde 50:- för den när mamma var där förra helgen så jag blev paff när jag skulle betala och hon ville ha en TIA! Den är nu tvättad och limmad...Mamma köpte en härlig fåtölj för 20:-!! Fick även med mig ett silverfat och ett spinnrockshjul (kan bli nåt projekt...) för en tia till! Så rolig läsning i din utmaning, kom på mig själv med att fnissa högt...Må gott! Kramar1

  SvaraRadera
 2. *fniss* Det var riktigt roligt att läsa o till viss del fnissade jag faktiskt igenkännande...om överaktiv hjärna iaf ;). Hopplösa fall:).
  Kram

  SvaraRadera
 3. Du är för härlig du! =) Kul att få läsa lite mer om dig.
  Kram.

  SvaraRadera
 4. Tänk att "vi bloggisar" är ganska lika egentligen...fnissar igenkännande... det är kanske därför vi håller på med det här?!
  Kram/Birgitta

  SvaraRadera
 5. Hej Kul att lära känna dig lite mer :-) . Det där med att koppla bort omvärlden när man läser känner jag igen mig i. Jag måste också läsa innan jag somnar, det kanske är för att koppla bort verkligheten, annars ligger jag bara och tänker på min familj eller alla projekt. Ha en trevlig dag! // linnea

  SvaraRadera
 6. Sopstol? Nu måste jag lusläsa det du har skrivit och se om jag kan lista ut vad det kan vara : ) Hm...intressant!

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Snubblade in hos dig av en slump - kul med Dalkullor utspridda i landet. Riktigt kul att läsa din blogg! Drar själv till norra Dalarna (Idre) i helgen. Ha en fin vecka och på återseende :-)

  SvaraRadera
 8. Kul att se dina vanor =)

  ang ditt inlägg hos mej
  Idag visar jag bilder från Sias Showroom

  Ha det bäst

  SvaraRadera
 9. *fniss* Kul att få lära sig lite mer om dig! kram

  SvaraRadera
 10. Men hoppsan , det kändes som om det var jag *ryser* Skönt att jag inte är ensam ;o) Fin blogg du har , inspirerar ! Det tycker jag om , och kommer snart tillbaka . Kram Lotta

  SvaraRadera
 11. Haha..ja där skulle jag kunna kopiera hela listan och lägga in hos mig:-)
  Kul att vet att man är rätt lika varandra på sätt och vis!!

  Susanne

  SvaraRadera
 12. Hejsan!
  Trevligt att du också vill dela med dig dina små egenheter .....

  Tror många av oss bloggare har prosjekt både till höger och till vänster och visst är det härligt med all kreativitet och inspiration.........
  Ha en riktigt fin morgondag!
  Klem!

  SvaraRadera
 13. Kul att läsa dina svar:)
  Kram Lallis

  SvaraRadera
 14. Bättre sent än aldrig, nu har jag länkat till dig mé! :)
  Jag har oxå fått den där utmaningen, får se hur jag gör med den... ;)
  Kram
  Magdalena

  SvaraRadera
 15. Ja det är tuffa problem vi har! ;) Hur har du det i hallen då? Bra förvaring kanske *ha ha*
  Kram.

  SvaraRadera
 16. *haha skratt fniss ha ha igen* så kul att läsa om dina 8 ovanor, hade aldrig kunnat skriva det lika bra, du känns som en väninna man vill ha eller min bättre tvilling, för jag sjunger inte men annars var mycket väldigt likt! *skratt* om du nånsin besöker Stockholm, hör av dig så kan vi måla stolar ihop, dricka rödvin och äta choklad!
  Kram Magdalena :-D

  SvaraRadera
 17. Kul att få läsa lite om dig, du skriver så himla roligt och underhållande. Punkt nr 3 är den som stämmer in allra mest på mig. Jag älskar att läsa.

  Ha en trevlig helg.
  Kram Marie

  SvaraRadera
 18. Åh vad roligt det är o läsa dessa utmaningar..det är mycket man skratar åt igenkännande..
  ha en jättebra helg
  kraaam

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin