lördag 6 oktober 2007

Min allra finaste pjäs

Mina svärföräldrar har inte alltid så lätt att förstå min förtjusning för gamla ting i synnerhet inte såna man hittar på soptippen ;) Ett fynd som vi alltid skrattar gott åt är min allra finaste pjäs, som min svärfar kärleksfullt döpte den till, och som Lasse (som alltid får vara redo att rycka in med muskelkraft) fick stånkandes kånka hem från soptippen en gång :) Nu har den återigen funnit sin plats inne i vardagsrummet och Svärfar var inte sen att kommentera den,.... igen :)

En gammal vacker gjutjärnskamin :) Den är sned och vind och det fattas en lucka och den väger FLERA TON eller nåt ;) Jag bar in den från balkongen här i veckan, kunde förståss inte vänta ;) Jag höll ju på att göra FINT och den skulle bara in PÅ EN GÅNG! jag fick nästan ryggskott och kotförskjutningar på kuppen.

Framför kaminen ser ni min SOPSTOL (herrejösses har jag BARA grejjer från tippen hemma) Den är INTE så färdig som den ser ut. Jag fick tokspader på den en dag. Den blir ju aldrig FÄRDIG! Men HALLÅ var är den där INGEN som ska göra KLART allt jag PÅBÖRJAR, honom har man ju ingen GLÄDJE av! Så jag slängde på lite tyg och satte en KUDDE för det stora HÅLET i ryggstödet för att slippa SE eländet. Min Svärmor försökte faktiskt SITTA i den igår. Hon höll masken ganska bra måste jag säga, FAST hon höll på att trilla genom ryggstödet :)

Stolar som inte går att sitta i är ju inget ovanligt här hemma *skrattar* Lasse tycker inte att mina fyndade köksstolar är särskilt bekväma HELLER. Men HEJ vem har tid att provsitta stolar när man FYNDAR STORT!?

Ha en skön Lördag

Kram Karin

35 kommentarer:

 1. Nä,vem har tid med det när man har hittat FYNDET?!
  Den där kaminen hade jag också tagit hem på stört om jag hade sett den liggandes till ingen nytta någonstans.Vem har sagt att allt måste vara tiptop?!
  ...skratt...jag har också haft en sån stol som aldrig blev klar (speciellt i ryggen)...men i ett anfall av tillfällig sinnesförvirring så åkte den tillsammans med älsklingen till tippen:-(
  Nu kommer jag ALDRIG att göra samma tabbe igen;-)
  Kram/Birgitta

  SvaraRadera
 2. Låter ju fantastiskt.
  Saker från tippen, men vilka underbara fynd de kunde lika gärna få stå här hemma också.
  Skrattade gott för mig själv när jag läste om stolen.....

  Trevlig lördag!
  Miamaria

  SvaraRadera
 3. kaminen var ju hur fins om helst, förstår att du tog med dig den hem även om du fick stånka och kånka!!

  SvaraRadera
 4. Ååå, vilken underbar kamin! Det gör väl inget att den är sne och vinn, den är ju vacker och det går ju alltid att tända fina ljus i den!
  Härlig blogg du har, hit kommer jag att titta in ofta.
  kram

  SvaraRadera
 5. Men vet du vad... Insåg plötsligt att jag varit hos dej tidigare men inte hittat tillbaka... Så kul att hitta dej igen!

  SvaraRadera
 6. Kaminen är ju heeelt wonderful! Nu blev jag själv inspirerad - har en lite mindre pjäs ute i förrådet.... Hm! Har funderat på vart jag ska installera den, men jag kanske ska ta in den och ha den som en installation :-)

  Ha en fortsatt skön helg!

  SvaraRadera
 7. Men vilken fin spis!! Får nog ta en sväng på tippen! Supermysig...

  SvaraRadera
 8. Vad ska man säga Karin?...kan ju inte annat än att bli avundsjuk över allt fint du kommer över. Är också rätt duktig på att påbörja en massa saker men mindre bra på att avsluta dem...förstår inte det...

  Förresten, vilken tipp är det du brukar hänga vid? ;)

  Trevlig fortsättning på helgen! Kram.

  SvaraRadera
 9. Haha, snyggt går före praktiskt...iaf här hemma. Hopplöst värre *skratt*. Jättefin kamin o stol :)!!!
  Trevlig söndag!
  Kram

  SvaraRadera
 10. Kaminen är ju bara hur läcker som helst!! Förstår att du tog den med dig hem - och vad ska vi med alla mänen i våra liv om dom inte är snälla och hjälper oss? :) Gillar också din stol - letar och letar jag med men dom jag hittar är inte på tippen och så har dom en lapp på sig med allt för många siffror!
  Ha en fortsatt skön söndag!
  kram ylvan

  SvaraRadera
 11. Gud så fina bilder!! Ha en skön söndag! Kram!

  SvaraRadera
 12. Nu har jag försökt komma på vilken by som du har stugan i,men...hjälp...Liden,Kittan,Rot eller Näset? För det kan inte vara Sjurby eftersom det är alldeles för långt till Grundsand därifrån...skratt...eller är jag vid fel sjö och far?!
  Om du inte tycker om att jag namnger byarna så får jag be så mycket om ursäkt,och så behöver du inte låtsas om att jag har frågat...;-)
  Kram/Birgitta

  SvaraRadera
 13. Äsch..vi bryr oss inte om dom som inte förstår oss..eller hur ?
  Vi förstår dig ...helt underbart fin den där kaminen..och stolen sen då..ojj..ojj vad vacker..att det är hål i ryggen..det gör inget.
  Jag har alltid fått höra av min karl att -Anette hon bryr sig inte om saker och ting är praktiska bara dom är snygga !!visst känner du igen dig..jag har massor av osköna stolar..men dom är snygga ..fniss..Du..vad roligt att nu få se hur du ser ut..jättefint foto av dig..en pigg ,ung ,söt tjej !!
  Kramar Anette
  P.s Tack för de fina orden hos mig...

  SvaraRadera
 14. Men jag dör av skratt! Jag känner igen mig så in i norden, skall du veta! Rangliga stolar, halvfärdiga och näst intill livsfarliga projekt är och var och så en svärmor och svärfar som går omkring och gillar det man håller på med, samtidigt som de förundras över vad det är som har kommit in i släkten...jo du, jag känner igen mig i dina beskrivningar!

  Kram!

  PS - den där rackarns Inge, han håller sig borta från vår adress också...

  SvaraRadera
 15. Tihi, din svärfar verkar för go! Tänd ett ljus för honom...
  kram

  SvaraRadera
 16. Välkommen gumman du förstår väl hur kul vi skulle ha.Jag höll på att garva ihjäl min nu när jag läste vad du skrivit det låter som hemma här.När man gör så fina fynd måste väl alla hålla med ellerhur!!!!!Jag gillar dina fina fynd...Kram/Majsan

  SvaraRadera
 17. Jag är ju från Liden...är tom född på Älvdalens BB!
  ...skratt...Dom la ner det efter den förlossningen;-)
  Dom la ner det ett par månader efter att jag föddes...fniss...så det var nor inte mitt fel...fniss...eller vad tror du?!
  Kramar från en sjögranne;-)

  SvaraRadera
 18. Kaminen är ju helt underbar, förstår att du var tvungen att ha den.

  Ha en bra vecka.
  Kram Marie

  SvaraRadera
 19. Ha ha, tack, för börja kolla upp vart tipparna finns häromkring. =)
  Kram.

  SvaraRadera
 20. Kaminen är ju jättefin och stolen också. Kudden i stolen har en urtjusig bokstav måste jag säga :).
  Kram Caroline

  SvaraRadera
 21. Men hur kan folk slänga så fina saker!? Jag begriper det inte... Stolen ser kanonläcker ut för att inte tala om kaminen, du måste vara stark du:D

  SvaraRadera
 22. *gapskrattar* Känner igen våran familj i ditt inlägg :)))

  God natt! Kramis

  SvaraRadera
 23. Du skriver så underbart charmigt och träffande. Det är verkligen kul att få läsa din blogg. Kaminen är ju perfekt. Den som säger något annat är bara avundsjuk.

  SvaraRadera
 24. Hej
  Ny blogg för mig.
  Jättefin kamin!!
  Jag länkar hit om du vill, kolla min sida om det känns rätt, jag har samma intressen som du, men mina tonårsbarn är utflugna, bara en sladdis kvar hemma.
  Annmarie

  SvaraRadera
 25. Kaminen är jättevacker. Dessutom , hittar du en lucka så går den ju att använda, sådana kostar ju jättemycket pengar. Jag förstår precis vilken generation din svärfar kommer ifrån, slit och släng. Det gör väl inget att stolen inte är klar, du har ju gjort jättemycket på den och nu är den fin ändå /linnea-maria

  SvaraRadera
 26. Men gud så läcker kamin du har hittat! Förstår att du gillar den - vem skulle inte det!

  Måste ju bara vara jättefin när du tänder en massa ljus därinne!

  Stolen är jätteläcker också:) Man kan göra mycket fynd på loppisar och tippar!

  Ha en härlig kväll!
  Kram
  :)Anna

  SvaraRadera
 27. haha, nej vem har tid att sitta och känna efter... ;) Är ju ständigt på jakt efter nya fynd! =) Spisen är verkligen jättevacker och stolen SER väldigt fin ut ;)
  Kramar / M

  SvaraRadera
 28. Himmel vilken tur, kaminen är ju underbar! Så tjusigt du gjort i ordning den! Skrattade gott åt stol incidenten...
  Men visst är det väl otroligt vad folk kastar ändå, man kan ju fundera på om de inte har någon smak... eller vad vi har för någon, hihi. Visst är det väl underbart med gamla saker ändå!
  Ha en go dag!

  SvaraRadera
 29. Men vad jag käner igen mej i dina ord

  fniss min svärfar för står sig inte heller på gamla sockerlådor och annant om ska hem till oss

  sedan det sär mad att inte bli FÄRDIG
  jag e ju himla hopplös...

  tur sambon är lugn i röran jag virvlar upp

  som vanligt
  ha det bäst

  kramelikram

  SvaraRadera
 30. Hej, det var roligt att få se din finaste pjäs!
  (Akta ryggen bara! :-)
  Må så gott
  /S.

  SvaraRadera
 31. hihi huvudsaken är att de är vackra eller hur? :) och denna du visar är underbar. Kram

  SvaraRadera
 32. Jag väntar tålmodigt : ) Jag vill se mer, mer, mer...!

  Kram.

  SvaraRadera
 33. ha ha ha, känner igen kommentarerna om obruliga ting :))) Underbar kamin, vilken fynd! Vadå att den inte går att använda på riktigt, den är ju vacker att se på!

  SvaraRadera
 34. Jättefin kamin! Jag har själv en som jag ska sätta i en "fusk-öppen-spis" jag har alltid velat ha en "open fireplace", och nu ska jag få det, även om det bara blir tända ljus i kaminen och ingen riktig eld. Jag ska göra om en bokhylla till själva "öppna spisen", jag ska bla. använda en gardinkornisch som krön upptill.Sedan ska jag dekorera med spackeldekor, man tar en schablon, men istället för färg drar man över med vanligt spackel istället, låter torka , sedan slipar man lite lätt på det hela så att det blir jämnt & fint. Sedan får man en upphöjd dekor som man kan måla om man vill. Jag ska göra min favoritsymbol, en Fransk Lilja ! Din stol är förresten i princip identisk med mina egna två "franska" stolar, så du har verkligen Good Taste !!!

  Kram från Jenny i Skåne <3

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin