torsdag 8 november 2007

Det fula skåpet

Nu ska ni få höra. Igår var jag ute och wromade runt i stan med släpkärran :) Jag tror att Lasse var rätt så nervös där uppe i den stora huvudstaden ;) Jag ringde honom på eftermiddagen när han egentligen inte hade tid att prata :) Ni förstår väl att det var uträknat så, för att han inte skulle hinna undra och fråga så mycket eller säga nej eller säga att, du kan väl vänta tills jag kommer hem ;)


Jag: Du, släpkärran...
Lasse: Eeh.. jaaa... (tveksamt)
Jag: Är den tom så att man bara kan köra med den?
Lasse: Öööh... (här snurrar det uppe i kugghjulen) .. jaa, hurså.. (ännu mer tveksamt)
Jag: Jag behöver den för jag ska göra en grej..
Lasse: Vaddå för grej... (här låter han som om han menar, Ååå kan du inte bara vänta tills jag kommer hem, gud så besvärlig du är) fast som den snälla kille han är säger han inte det :)
Jag: Det kan hända att jag har köpt ett skåp på myrorna... som jag måste hämta idag...
Lasse: Eeeh Jaha.... men se då till att draget låser ordentligt när du sätter på det... (vi har ett avtagbart drag) här har han lite smygpanik i rösten eftersom han sitter 20 mil bort och kan inget göra mer än att komma med goda råd :) Han ser förmodligen framför sig hur jag åker och draget LOSSNAR från bilen och släpkärran orsakar en jättetrafikolycka eller att jag råkar REPA alla bilar som står fickparkerade när jag ska svänga in framför myrorna mitt i centrala stan eller råkar köra ÖVER en av alla hundra tusen cyklister med släpkärran när jag genar över en korsning... vad vet jag ;)
Nu gick allting väldigt bra förutom att en av farbröderna som hjälpte mig att lasta, lite nedlåtande kallade mig för LILLA GUMMAN när jag hade en åsikt om deras lastande... Eeeh.. Det finns inte mycket lilla gumman över mig kan jag upplysa om, jag har inte fått smeknamnet Karin Krut för inget ;)
Så här ser det STORA skåpet ut som Mattias fick det tvivelaktiga nöjet att hjälpa mig att bära :) Det ska NATURLIGTVIS bli vitt :) Det tog mig två dagar att bestämma mig för att köpa det men då hade dom sänkt priset så det var ju tur det ;) Jag tvekade en hel del eftersom det är BETSAT i en brunsvart färg så det blir mycket bets som ska målas över med schellack för att låsa färgen så den inte blöder igenom. Det är en del SPACKLANDE som ska göras också och DET kan jag säga mina kära vänner, är en sak som jag inte kan! Hur jag än försöker så blir det inte bra, spackel och jag förstår inte varandra ;) så här gäller det att... att... jaa.. spackla försiktigt eller nåt för jag vill verkligen att det ska blir bra :)
Ha en skön kväll allihopa!
Kram Karin

11 kommentarer:

 1. Ja du...jag är också vad min mamma och sambon kallar för "hialös"...fort ska det gå, det ska hända NU och man hinner omöjligt vänta!! Fnissar glatt när jag läser att du ringde L när han egentligen inte hann med dig...Jag gjorde så förra sommaren, köpte ett litet skåp 6 mil bort och ringde upp sambon då han satt i bussen på väg på en fotbollsmatch....Då brydde han sig inte om vilket, men minen blev aningens förvånad då det stod ett litet skåp i källaren..det var redan grundat innan han hann hem....Ha en skön kväll! Kram!

  SvaraRadera
 2. Å´du...skulle givetvis säga att ditt skåp är (eller nja kommer att bli...) jättefint i vitt!!!

  SvaraRadera
 3. Det kommer bli jättebra det där med vit färg! Ser väl vem som helst ;)Fråga till dig som verkar kunna det där med färg: ska man alltid alltid schellacka betsade ytor? Tack för tipset i alla fall!

  SvaraRadera
 4. Haha, du skriver för roligt! Väldigt smart att ringa mannen när han inte har tid att prata, hihi. Ska bli jättekul att få se skåpet när det har blivit vitt, kommer att bli jättefint!

  Kram Marie

  SvaraRadera
 5. tack för titten, jag kände mig så välkommen så =) om du har tid och lust, kika in hos mig. ha en bra kväll/ junhe

  SvaraRadera
 6. Men alltså, det där kommer ju att bli huur fint som helst. Och "Bra kvinna reder sig själv", blir liksom "paw riktigt" när du håller på! :-) Keep up the good work!

  Ha dé!

  SvaraRadera
 7. Vilket skåp!
  Det kommer att bli super...

  Miamaria

  SvaraRadera
 8. De kanske skulle sagt..Krutgumman..hihi...skåpet kommer bli super snyggt med vit färg....kram "M"

  SvaraRadera
 9. Haha vad rolig du är. Men det är väl sånt vi inredningsgalna kvinnor gör :) Skåpet kommer iaf bli jätte fint!

  SvaraRadera
 10. Underbar läsning!
  Vi har inte dragkrok på vår nya bil, till min stora förtvivlan.... Inga möbelköp på impuls här inte....nej först ska det lånas bil och krånglas.....
  Vad fint det blev i Mattias rum. Vi håller fotfarande på med dotterns rum. Hon önskar nya saker till rummet i födelsedagspresent så vi får ge oss till tåls i en vecka till innan det blir helt färdigt för att visas.
  Med din talang med målarpenseln kommer skåpet absolut att bli alldeles underbart vackert.....
  Ser fram mot att se det i färdig skrud.
  Ha en strålande fredag!
  Klem!

  SvaraRadera
 11. Vilket skåp, det kommer att bli kanonfint när det är vitt. Känner igen det där med spackel... vi är inte heller riktiga vänner. Ska bli riktigt kul att se slutresultatet!
  Kram Mia

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin