lördag 24 november 2007

ÄNTLIGEN!!

Har Lasse kommit hem med sin bärbara dator så att jag kan surfa lite :) Gudars vad jag har saknat er alla där ute i rymden. Jag tycker inte ALLS att det har varit skönt med en liten bloggpaus ;) Förmodligen för att den var högst OFRIVILLIG. Vi har fortfarande viruset kvar, ett par hundra sega rackare... Vi har fått ett spionvirus i datorn som inte alls är intresserat av att bli bortrensat :( Förmodligen får vi rensa hela disken. Vilken tur att jag har sparat alla mina bilder på skiva då :D Så att jag kan visa mitt skåp ÄNTLIGEN :)
Vi friskar upp minnet med en förebild....

Inte det allra vackraste skåpet i världshistorien :)Men efter blev det desto finare :)Gammaldags ringbeslag som man böjer och spikar in på baksidan. Ett nöje som Lasse fick låna ut sin muskelkraft till :) Dom är så otroligt fina och gör hela skåpet :) Tack snälla Magdalena för att jag fick tjata på dig om beslagen :)


Jag hade en idé om gardiner bakom vitrindörrarna för att det inte ska se så stökigt ut, och sen ställer det inte så höga krav på det man har i skåpet :) Ni som har ögonen med er ser kanske att jag har tagit bort spröjsen på dörrarna ;) Dom var så ohyggligt fula så jag tog en kniv och sprättade bort dom och det blev mycket bättre :) och lättare att måla ..hehe.. Till gardinerna har jag använt gamla lakan, jag blev jätteglad när jag hittade två med samma broderade monogram på men när jag kom hem såg jag att det var olika spets... Jag tycker dock inte att det gör något för det blir lite charmigt :) Man ser det inte riktigt men nedanför kransarna är det broderade monogram

Lite detaljbilder :) Tallrikarna kommer från IKEA och heter arv. Jag tycker att dom har så fin gräddvit färg och jättefin form. Ovanpå står en soppterrin.. utan lock ;)

Jag är jättenöjd med skåpet. Det jag är allra gladast för, är att det blev precis som jag föreställt mig :) Jag fick en fråga om jag ser en bild i huvudet eller om jag bara målar och ser hur det blir :) När jag hittar ett "projekt" så ser jag en bild framför mig hur det kan se ut men sen kan det ske lite förändringar under tiden eftersom möbeln bestämmer lite också men oftast har jag en klar bild i huvudet :)

Nu ska jag äntligen surfa runt i era bloggar och se vad jag kan ha missat.. massor antar jag :) Ha en jätteskön Lördag

Kram Karin

24 kommentarer:

 1. Välkommen tillbaka, har verkligen saknat dina fina inlägg!
  Jag är som du....har ALLTID en klar bild av slutresultatet!! Om sambon inte har samma BILD kan det bli sura miner....oftast vinner jag striderna.....Fniss fniss!

  Ditt skåp är så himla fint! Vackra detaljer med beslag och gardiner och vackra saker på! Förstår at du är NÖJD!!

  Önskar dig en fortsatt skön lördagskväll!! Stor kram!

  SvaraRadera
 2. Hej Karin! Vad vackert skåpet blev! Jag är som du, jag kan se potentialen i en gammal möbel som ingen vill ha. Men jag är kanske sämre än dig på att realisera den där bilden. Just nu känns det som om vi har mängder med projekt som väntar på att få fixas till och bli snygga (som i mina tankar) men ännu bara är fula. Nåja. Det blir väl tid någon gång. En graviditet kan inte vara hur länge som helst och ett utbygge kan inte ta mer än en evighet. Sedan kanske det blir tid för fixa-o-dona-projekten igen. (Man kan ju hoppas det blir en snäll bebis som sover mycket).

  Jättefin blogg du har förresten, du har mycket fint på den! :-)

  Kram Kristin

  SvaraRadera
 3. Härligt att du är tillbaka,de kan förstöra mycket de små virusarna.
  Skåpet blev kanon och ringarna likaså.
  (såg att du så väl som jag har flyttat från afganistan)Hi Hi Hi
  Trevlig helg Bitte

  SvaraRadera
 4. Skåpet blev bedårande fint...jättesnyggt...färg gör verkligen underverk. Och jag är åxå sån att jag ser framför mej hur man kan förändra något till det bättre....blev riktigt bra med lakansväven bakom glasen...ha en trevlig helg...mvh "M" Hjärtan på tråd

  SvaraRadera
 5. Åh så härligt det skåpet blev när du (och Lasse) lagt era händer vid det. Underbart vackert med lakanen och kransarna.
  Nu en fråga eller två: Har du gjort kransarna själv? Vad är de gjorda av?.
  Sedan kan jag meddela att hunden Enya hittades i Linköping och är hemma hos sin matte och husse igen.
  Sann solskensavslutning på det eländet.
  Kramar Eva Agnes

  SvaraRadera
 6. Ditt skåp blev ju så fiiiint!Och beslagen var ju jättefina. Känner igen det där, med att man har sin bild i huvudet om hur det kommer att se ut.Och min Man kan stå där och se väldigt frågande ut!!Då brukar jag säga det blir så bra så! Och i slutändan blir det som jag har tänkt och oftast lite bättre.Och alla är nöjda.Det är så trevligt att du är tillbaka.Ha nu en underbar Lördagskväll/Kram Helene.

  SvaraRadera
 7. Hej svejs!

  Skåpet blev ju helt underbart vackert! Vilken skillnad mot det murriga bruna! Beslagen är jättevackra och fönstrena är sååå fina med lakan med monogram och kransar! Jag förstår att du måste vara jättenöjd med resultatet:)

  Ha en härlig kväll!

  Kram
  :)Anna

  SvaraRadera
 8. Skönt att du äntligen är tebaks:-D
  Nu får du inte släppa Lasse i närheten av datorn igen...han kan väl använda sin bärbara istället!
  Nu har jag visat kära mamsen ditt vackra skåp...och hon sa att "Jo,nu ska hon måla sitt oxå...bara hon har gått i pension först."
  Som tur är så blir det sista januari;-)
  Ditt skåp är verkligen såååå snyggt,men det visste du ju redan innan att det skulle bli!
  Konstigt att karlarna inte riktgt kan se såna otroligt viktiga saker i sitt huvud...tur att dom har oss;-)
  Kramar/Birgitta

  SvaraRadera
 9. Jaa du... vad säger man?!?
  Nanne Grönwalls hesa stämma ekar i mitt huvud...igen.
  "Avundsjuk jag blir så aaaavundsjuk!!"
  Helt underbart blev skåpet!!
  Förstår att du sitter där nöjd och glad och myser.
  Det hade jag oxå gjort kan jag säga.
  Fast erkänn att du stånkat och stönat liiite när du målade det, eller?!?
  Ha en fortsatt mysig helg!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera
 10. Åhh herre jisses vad fint skåpet blev nu då !!
  Du är som jag..ser en bild av resultatet direkt i skallen..
  Oftast så blir det som man tänkt..Jaa..ditt skåp är hur fint som helst nu..det där porslinet har jag också..det är enkelt och fint !!
  Det var lite kul att jag gissade på ring beslagen..jag såg dom framför mig..också var det dom du valt !!
  Skönt att du är tillbaks nu i blogg världen,är man borta några dar så hinner det hända väldigt mycke..eller hur ?
  Ha en fortsatt bra helg Kram Anette

  SvaraRadera
 11. Hej och välkommen tillbaka! Jag har saknat dina inlägg. Har varit sååå nyfiken på skåpet ska du veta! Man blir så himla glad av före och efter bilder. Tänk hur underbart fin en sak kan bli om någon bara tar sig an den :) Bra jobbat!

  SvaraRadera
 12. Skåpet blev supersnyggt!!! Och så många vackra detaljer!!! Mari.

  SvaraRadera
 13. Du, de beslagen var väl värda att vänta på!! Så snyggt du har förvandlat det hela! Jo, jag såg allt att spröjsen var väck : ) En skata har ögonen med sig vet du...

  Lycka till med viruseländet! De kan vara sega de där rackarna.

  Måste ta back-up på våra bilder i helgen...svälg...

  Hej så länge!

  SvaraRadera
 14. Hej
  vad roligt att du är tillbaka!!

  Ditt skåp vart superfint...had har du använt för färg till det???
  Jag målar och målar möbler, men blir inte alltid nöjd med färgerna...därför undrar jag vad just du har använt???

  Vilka fina kransar du gjort också=)
  Gjorda av vad???=)

  Jag blev så avis när jag såg ditt skåp...hur kan folk göra så fint????=) Jaa men jag kanske lär mig någon gång=)

  Ha det bra//Lie

  SvaraRadera
 15. Wow, vilken enorm skillnad :-) Förstår att du är nöjd :-D

  SvaraRadera
 16. bara jag igen..måste bar kika på ditt vackra skåp igen...
  tjiiingg...

  SvaraRadera
 17. Så fint Karin! Tycker att det blev verkligen pricken över i:et med kransarna!

  SvaraRadera
 18. Hej Karin!

  Jag tycker att ditt skåp blev jättefint! Vad brukar du använda för färg när du "vitar" möbler, hyllor mm i trä?

  SvaraRadera
 19. Ditt skåp blev bara sååå vackert, vilken otrolig skillnad, det är knappt man tror att det är samma möbel. Ursnyggt med ringbeslagen, lakanen och kransarna.

  Ha en bra vecka!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 20. ÅÅhmeeeeeeeen ÅÅÅÅÅÅHHHHHH!!! va fint det blev! precis som jag trodde och du har verkligen lyckats, för det är ju så roligt att hitta något och se framför sig vad det kan bli utav det, precis så funkar jag mé, jag ser bilden i huvudet som ett färdigt foto och sen är det bara att skapa :-D Jätteglad att jag kunde vara till hjälp med tipset om var du kunde handla ringbeslagen.
  Så fint!! Säger som Jenny..."jag blir så avundsjuk" tralleritrallera.. :)
  och även jag har dom tallrikarna från IKEA *fniss*
  Kramar
  Magdalena

  SvaraRadera
 21. Skåpet blev verkligen superfint!!! Va smart att ta bort spröjsen, håller med om att det blev mycket snyggare utan och superfint med lakansväven med spets inuti och de fina kransarna! Jättefina detaljer med beslagen och fina saker på! Va kul!..jag vill oxå ha ett stort skåp! :) Kram

  SvaraRadera
 22. Villket vackert skåp, det blev jättefint. Ringbeslag är så vackra att titta på.

  http://www.inredningsgalen.blogg.se

  SvaraRadera
 23. Jag säger det igen...
  Otroligt vad lite vitfärg kan göra för en trött möbel!!
  Snyggt:-)

  Susanne

  SvaraRadera
 24. Hej Karin!

  Jag letar efter snygga ringbeslag, men alla är ju mässing!!! VAR har du köpt dessa? Jag bor ju så högt upp så en onlinebutik hade varit på sin plats, men kanske den snälla kvinnan som har affären kan skicka några åt mig mot förskottsbetalning? ;)

  Hör av dig, så jag vet vem jag ska trakassera ;)

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin