onsdag 19 december 2007

Nålsögat

När jag gick i mellanstadiet hade vi en sysljöjdsfröken som var rätt skräckinjagande. Hon brukade spänna ögonen i oss och med hög och respektingivande röst bestämt deklarera för oss att man minsann inte stannar hennes maskiner utan att nålen står i högläge. Hon hade säkert glasögon också som hon kunde titta ovanför för att ytterligare förstärka sina ord. Än idag nästan 30 år senare kan jag höra hennes röst när jag sitter och syr vid min symaskin :) Jag kommer inte ihåg vad hon hette eller hur hon såg ut men just nålen i högläge kommer jag ihåg och än idag rattar jag nålen i exakt högsta punkten innan jag tar ut tyget :)
Jag har äntligen fått fart på min symaskin igen. Jag bytte nål bara för att konstatera att maskinen fortfarande gjorde fågelbo av undertråden, Lasse sruvade och meckade lite men det blev inte bättre. Plötsligt fick jag syn på en tråd som hängde lite hur som helst och döm om min förvåning när jag hittade felet. Därför tänkte jag att det kan vara på sin plats här med lite tips när det gäller tråd och symaskiner ;)
Först och främst, kolla att övertråden är rätt trädd i maskinen ...
kolla gärna också att tråden är trädd över huvudtaget ;) somliga påstår att det går mycket bättre att sy då ;)
Än så länge har jag inte så mycket sydda saker att dela med mig av men INGA har faktiskt knåpat ihop ett till stolsöverdrag ;) När hon inte fick något mer julgodis och symaskinen inte var trasig längre så hade hon inte så mycket val ;)
Ha en skön kväll
Kram Karin

16 kommentarer:

 1. Kanon tjusig blogg måste jag bara kika in och säga.
  Göd jul

  SvaraRadera
 2. Ja, jag brukar alltid stanna nålen i högläge, men det är väl mer för att chansen att bryta av den är mindre ;)

  SvaraRadera
 3. Jaa..det är ju så..en del ord fastnar i skallen för resten av livet..jag har också nån sån där grej som poppar upp då och då..men just nu kommer jag faktiskt inte ihåg vad det är...

  Jag jobbar ju med symaskiner hela dagarna så jag måste få ge dig en stor applåd för de orden..kunder kommer in eller ringer att deras maskiner strejkar,och då är det oftast detta fel...

  Vad bra att Inga är på hugget nu igen..då kanske det blir gjort en hel del innan jul...hi..hii..
  Kram Anette

  SvaraRadera
 4. Åh vad fint det blir allting du tar i! Jag njuter och läser vidare...

  SvaraRadera
 5. Ja det där med fågelbo i undertråden när övertråden är felträdd brukar jag också vara med om. Fy vilken hemsk sy fröken. Alla mina syfröknar har varit lite av den där typen men jag älskade (älskar) passionerat att sy och skapa så jag fick bra betyg och ganska stor frihet i slöjden ändå. God JUl /linnea-maria

  SvaraRadera
 6. Önskar dig en riktigt GOD JUL!

  Kram
  Dorthe

  SvaraRadera
 7. Har saknat dina skojiga inlägg. Tänkte väl att du fixat med något. Du är så himla kul. Och duktig.
  Önskar dig en riktigt GOD JUL.
  Kram från Bodil

  SvaraRadera
 8. Inga var nog rädd för att få sparken!Så hon kommer nog att visa sin bästa sida just nu,även om hon inte hinner hihi.....Men nu är det snart jul och då förlåter du henne!Ha det så gott och en riktig god JUL önskar jag dig/Många kramar Heléne

  SvaraRadera
 9. Min maskin gör likadant...sabla Inga. Helt ärligt, jag är less på henne ;-)

  Sov gott!

  SvaraRadera
 10. haha...jo du ..man lär sej...jag stannar oxå nålen där:)...gooo jul på dej önskar ..pia i vardagsrummet..

  SvaraRadera
 11. Vilken mysig sida du har. Va kul du skriver.
  Här vill jag titta in i igen. Är det okej om jag länkar dig.
  http://mylovelythingsblogspot.com

  mvh anna

  SvaraRadera
 12. Kikar bara in för att önska en trevlig helg!

  SvaraRadera
 13. Ville bara kika in och önska en riktigt god jul.
  Ha det så bra.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 14. Vilket underbart ljusfat!! Dessa silverprylar har förökat sig här hemma med...idag blev det en hög "vas" på smal glasfot från Miljögården...satte julenen i den...kanske blir den ljushållare också....
  Visst kan gamla lärare sätta spår...min lärare från högstadiet glömmer jag aldrig, tyvärr inga positiva minnen.....
  Ler åt din beskrivning av symaskinen....ibalnd kan man bli tokig av något fel som egentligen är väldigt lätt åtgärdat! Jag har fått byta ut min nål flera gånger....fattar inte hur den kan slitas, så mycket syr man inte....
  Nu väntar vi på min mamma/barnens mormor...ikväll blir det julfirande med henne här hemma! Mat (ingen julmat dock...) och klappar! Ska bli mysigt!
  ÖNSKAR DIG EN RIKTIGT GOD OCH MYSIG JUL! (hälsa Inga också..fniss) Juliga kramar!

  SvaraRadera
 15. Önskar dig en mysig och GOD JUL!
  Kram
  Jenny

  Ps...Har jag missat nåt... vem f-n är INGA?

  SvaraRadera
 16. Hej mamma. jag fattar inte hur folk orkar läsa din blogg :O puss//Mattias :P

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin