onsdag 9 januari 2008

Bal på slottet

Nu undrar ni förståss om 2008 ska bli det stora reprisåret. Året då krutan dammar av gamla trötta inlägg för att hon inte har någonting vettigt att komma med :) Men så är det inte, jag ska nämligen på bal igen.. tjoho dansgolvet here i come!


Nedräkningen har börjat och dagen D närmar sig med stormsteg. Groomingen har tagit fart. För ni förstår väl vilket otroligt jobb man måste lägga ner för att förvandla en trött, glåmig, trivselviktig, gråstänkt snart 40 kvinna till balens drottning. I det här fallet inte bara en kväll utan två. För här snackar vi inte om någon amatörbal som slutar 01.00 och sträcker sig över en kväll, utan här snackar vi två kvällar varav den andra slutar 05.00 söndag morgon.
Idag har jag alltså varit på massage för man måste ju mjuka upp musklerna och vara i toppform för två dygns högklackat partaj. Har man tur kanske massagen gör att en del.. hmmm... hur ska jag säga oformliga delar på kroppen liksom formar om sig. drömma kan man ju alltid göra. Och faktiskt tror jag att jag känner mig lite smalare. Han tog en liten extra omgång runt midjan för där hade jag ont också ;) Jag har vidare varit hos frissan för att eliminera alla grå strån som av en händelse tittar fram och förökar sig lite extra en sån här gång. Jag han med en liten snabbvisit i det lokala bränneriet för att på så sätt försöka bli av med allt det vintervita bleka hullet. En hel del av den varan blir det när man har en trång axelbandslös klänning. Efter det besöket kan man hoppas på lite mer trevligt färgat hull ;) Om ni undrar så är det därför man har en sjal, inte för att man fryser utan för att dölja det där som gärna kikar fram över kanter och så, för hur mycket man än trycker in och puffar upp och släpper ner och andas in så måste det komma ut någonstans....Den här gången har jag hittat en alldeles fantastiskt vacker klänning. Lasse vet inte om det än så jag hoppas att han inte smygläser bloggen ;) Det blir liksom en överraskning. Den som har ögonen med sig ser att det blev en liten tjuvkik på sänggaveln också ;)

många beslut och så lite tid ;) Den här partypackningen blir inte att leka med. Det är nämligen inte samma klädsel båda dagarna utan fredagen är det kavaj som gäller så då är det lite mer informellt och på lördagen är det högtidsdräkt och då öser vi på med allt vi har :) Jag tänker dock inte ta med dom silverfärgade skorna med öppen tå den här gången. Sist jag hade dom (förra balen) så hade jag svullna fötter och avdomnade tår en vecka efteråt ;)

En sak som ska bli väldigt spännande den här gången är att vi ska dansa francaise på lördagen. Om ni undrar vad det är så vet inte jag ;) Jag tycker att det låter som någonting mumsigt som man kan äta till kaffet och som kanske innehåller massor med grädde att fylla ut hullet med. På fredagen är det dansträning så det ska bli intressant att se... jag återkommer med rapport om det.

Nu ska jag gå och leta fram alla push-up, hålla-in, lyfta-upp och trycka-till-underkläder jag kan hitta i gömmorna här och göra långa listor så att jag inte glömmer någon väsentlig fuskgrej ;)

Kram Karin

23 kommentarer:

 1. Ett sådant bestyr... jag ler från öra till öra!

  Hoppas det blir riktigt trevligt och att du kommer hem med fötterna i behåll :o)

  SvaraRadera
 2. Jaa haa haa..det är mycket att fixa och dona inför balen,du är rolig du..nu vet man varför det ska vara en sjal...
  Sååå himla fin du kommer att bli alltså,du måste ju bara fota och visa oss...

  Jahaa nu fick man en kik på säng gaveln,vad fin den är !
  Kram Anette

  SvaraRadera
 3. Haa haa.... där fick man sig ett gott skratt.Nu vet jag äntligen vad som brukar fattas,efter all snörning på sin kropp när man ska försöka vara fin "Sjalen" tack för tipset ler:)..
  Så fin sängavel.Ha en härlig dag /Kram Helène

  SvaraRadera
 4. ...skratt...vilken partyprinsessa du är!
  Du har varit med några år märker jag på alla tips som du så generöst delar med dig;-)
  Men jag vill se mer av sängen oxå begriper du väl...det där var en alldeles för liten smakbit för att nyfikenheten ska bli stillad!
  Ha det så kul sessan, så ses vi en annan dag/Birgitta

  SvaraRadera
 5. Det låter väldigt roligt och trevligt. Det är så sällan man få klä sig fint. Din röda klänning är ljuvlig! /linnea-maria

  SvaraRadera
 6. Det kallar jag steppskor. Urläckra. Kan över huvudtaget inte få in mina fötter i sådana läckerheter. Mina fötter är breda (står stadigt) och min man brukar säga att det är bara simhuden mellan tårna som fattas...
  Kram

  SvaraRadera
 7. å vad kul med bal och attans vad tjusig du kommer att bli!
  Den där fransjäschen blev jag nyfiken på också...
  Jag vill också gärna ha fotobevis på balens drottning sen!
  Ha det superduperkul!
  Glada hälsningar,
  Susanne

  SvaraRadera
 8. Men du vilket äventyr du ska ut på!! Nu vill vi givetvsi få veta alla detaljer och kanske få vi en vacker bild på balens drottning också! Så spännande i dagarna två! ha det gott, kram!

  SvaraRadera
 9. Ha, Ha, Ha!
  Tjingeling gummsingen!
  Jag förstår presis vad du står inför. Gumman måste bliva 20 år yngre på utsidan på 0-tid.
  Tur att dom finns de där "håll in och putta upp" grejerna.
  Himlans kul får ni nog och håller med lantlivsanette, foton på er båda vill vi nog se om några dagar!
  GÖR Partyt, prinsessan!
  Kram/ Eva-Mari

  SvaraRadera
 10. Hoppas du får trevligt ...vilket du naturligtvis får....vacker klänning..

  SvaraRadera
 11. Vilken dröm att få gå på bal i dagarna två! Senast jag var på bal var när jag gick på gymnasiet... för så där en 11 år sedan... Klänningen ser fantastisk ut, sänggaveln med!

  SvaraRadera
 12. viken trevlig sida du har. Tänk att få gå på bal. Lyckos dig! Det har jag alltid drömt om.
  Du har ett väldigt fint hus.
  Anna

  SvaraRadera
 13. Vad kul med bal, få klä upp sig i fina kläder. Det röda blir du balensdrottning i...
  ha nu en härlig helg och jag hoppas att vi kommer att få se lite bilder under helgens festligheter.
  Kramizzar / Annelie

  SvaraRadera
 14. Hej! Det låter jättekul!!!! Fast jag vet inte med sådana där underkläder... sist jag provade något sådant var inför mitt bröllop för 5 år sedan och då fastnade jag i en gördel i omklädningsrummet och blev tvungen att ropa på hjälp för att komma loss... sedan dess ser jag med misstänksamhet på dylika plagg... *ler*

  Hoppas du får en fullständigt underbar bal-helg!!!!

  SvaraRadera
 15. Jag är säker på, att du kommer att vara vacker som en prinsessa!!!

  Kram
  Dorthe

  SvaraRadera
 16. Med den klänningen kommer du garanterat att bli balens drottning!!

  SvaraRadera
 17. Är inne och tittar på dina underbart fina bilder. ha en bra lördag kväll

  SvaraRadera
 18. Men herregud så roligt det låter! Sitter här i min gröna gamla morgonrock och beundrar din vackra röda. Du kommer säkert att bli kvällens pingla - inget snack om saken : ) Önskar dig en hejdundrande kväll...två kvällar var det visst? Hm, överslag i en liten skathjärna.

  Kör hårt!

  /Skatan

  SvaraRadera
 19. hej
  hoppas du hade det trevligt p´å balen....men det tror jag nog du hade =) ont i fötterna nu då???? hihi

  Men gud va roligt med en bal=)...hur kommer det sig...går du på bal varje år??? hihi jag förstod inte rikigt varför det va bal =)

  riktigt fin klänning... =)
  kram

  SvaraRadera
 20. Men här snackar vi galej! =) Härligt! Sväng loss lite åt mig med ;) Kommer inte ihåg när man var på dans senast...jo vänta, det var ju på studenten och då vill jag mig påminnas av att jag satt med värkande fötter *ha ha*
  Hoppas att ni hade det trevligt!

  Fint sängprojekt ni håller på med.
  Kram.

  SvaraRadera
 21. Nu är jag så nyfiken på hur balen var.....alldeles underbar, eller.....
  Ha en skön start på den nya veckan!
  Klem!

  SvaraRadera
 22. Haha..jag du är rolig du! Vad kul med bal. Har inte varit på mer än 3stycken i mitt liv. Kadettbal med x:et, studentbalen och en Navy Academy bal när jag var Au-Pair i USA.
  Idag kommer jag inte i klänningen. Inte NÅGON klänning. Så vida man inte kan sy om en fallskärm...

  Hoppas du får KUL och att fötterna orkar två kvällar:-D

  Susanne

  SvaraRadera
 23. Oj! Den där balen låter ju jättekul och spännande. Vilket härligt rött tyg klänningen har! Klart han kommer gilla den :)
  det är kul att ibland få en anledning att klä upp sig och göra sig riktigt fin! /Kramar

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin