tisdag 15 januari 2008

Galopp och Galej

Karlbergs slottVad är väl en bal på slottet... jo... alldeles, alldeles underbar! Men efter fest kommer vardag och efter en helg som denna är man oerhört frestad att göra slut med sina högklackade skor och säga upp bekantskapen med sitt sug efter kolhydrater ;)

Som ni vet så gick jag alltså åstad och köpte mig en fantastisk röd klänning... före jul... mmhm, ni kanske förstår vartåt det här barkar.. en klänning där det inte fanns några som helst marginaler i passformen.... ni hänger med va.. sen blev det jul. Julen är ju inte direkt känd för att vara den vecka då det är högsäsong för viktnedgång. Så måndagen före balen hämtade jag klänningen och på onsdag kväll fick jag plötsligt panik "Flämt, tänk om jag inte kan ha klänningen!!" jag provade kjolen och... visst var den mindre, och inte så lite mindre heller. Jag var tvungen att prova livet också.

Jag målar upp scenariot: Ett klänningsliv som ska knäppas bak, först med hake och hyska längst upp och sen upp med dragkedjan. Det tål att sägas att dom fick lov att vara två när den skulle knäppas före jul ;) En Mamma som ropar på sin 14-årige son med hysterisk röst och vild blick ståendes i en för trång kjol viftandes med ovan nämnda liv. Jag måste säga att han tog sig an uppgiften med gott mod tills han med trött röst utbrister

- Du är för fet Mamma! Det går inte..


Här är det tur att man inte är lagd åt det hysteriska hållet utan mer åt det praktiska ;) Hur i hela *lång elak ramsa med många fula ord* skulle jag lösa det här. Svaret var; inget socker, inget salt och inga kolhydrater och en ask med vätskedrivande tabletter ;) Jag vet att det inte är bra crashdiets men här krävdes det drastiska åtgärder! Fläsket hade förklarat krig och jag var inte sen att svara med motåtgärder. För att vara på den säkra sidan packade jag med den blå klänningen som backup.Rikssalen på Karlbers slott där vi dansade franchaisen

Efter fredagens dansträning som inbegrep turer med namn som, galoppen och cancan bestämde jag mig dock för att inte ha den röda klänningen trots att jag faktiskt kunde ha den efter min panikdiet på två dagar. Jag ville helt enkelt inte riskera att någonting skulle spricka eller ännu värre att någonting skulle hoppa eller trilla ut under någon utav ovan nämnda dansturer. Alltså valde jag min blå klänning som har axelband och som har en något luftigare passform.

I helgen har jag alltså druckit massvis med champange, dansat till storband, stått på en slottstrappa och tittat på fyrverkeri, minglat i det som var Karl XII´s barnkammare, dansat franchaise med chefen för Nordic Battlegroup och Prins Carl Philips adjutant, spisat massor med god mat och dryck samt bevittnat ett mycket romantiskt frieri. En helg kan inte bli mycket bättre :)

Vad gör svullna avdomnade fötter och ett djupt hål i plånboken när man har varit på en alldeles, alldeles underbar bal..
Kram Karin21 kommentarer:

 1. Det är alltid lika roligt att läsa dina inlägg. Man skrattar igenkännande hela tiden. Jag läser dom högt för min man ,nu börjar han förstå att det finns fler av oss som är ungefär likadana. Du är jätteduktig på att skriva och bjuder verkligen på dig själv. härligt. Ha det bra kram Carina

  SvaraRadera
 2. Jo det där kallar jag fest. Du är en härlig böna.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Åh...så härligt ..en bal...försår om du var balens drottning...med den beskrivningen så kan det inte vara nån annan:) PIA

  SvaraRadera
 4. Wow....bal....vad häftigt....och roligt verkade det vara också =)
  Ha de gott

  SvaraRadera
 5. å vad kul det låter! Lite glamour i tillvaron är ju sällan fel :-)
  Du skriver så bra och roligt!
  Kram
  S.

  SvaraRadera
 6. Vilken tur att du har en klänning som inte har varit med ännu "på riktigt" till nästa stora baluns;-)
  Det låter sååå underbart ljuvligt med bal på slottet,så nästa gång får du ha en sån där kamera som sitter i spännband runt pannan och lägga ut filmen på bloggen,så att vi andra får vara med lite på allt det underbara som du beskriver.
  OK OK...jag vet att spännbandet är svart och inte så snyggt, men med lite färg och paljetter så blir det nog bra;-)
  Kramar/Birgitta

  SvaraRadera
 7. Jag tror att jag dör av skratt hihi......................Det är så underbart roligt att läsa dina inlägg.Du bjuder verkligen på dig själv och det är så UNDERBART!Ha en härlig fortsättning på din dag/Kram Heléne

  SvaraRadera
 8. Jahaaa du..det är alltid så kul att läsa dina inlägg..du bjuder verkligen på dig själv,det är härligt !

  Min äldsta dotter har varit och förlängt naglarna , det blev jätte fint,hon gjorde i acryl..och priset det var 950:-
  Antar att det är dyrast i Sverige..för syrrans döttrar i
  s-holm tyckte det,men hon som gör det här har ingen konkurrens,så då går det ju,härligt för henne..
  och hon är verkligen jätte duktig..tänkte det kunde vara kul för dig att veta,du som jobbar med det...
  Kram Anette

  SvaraRadera
 9. Du är inte klok Madicken, sa en liten tjej till sin storasyster en gång.... Ja nu är du inte min storasyster men ta me f...n så är inte du heller klok. Skrattar så jag vrider mig och visar Frank ditt inlägg och han reagerar likadant. Häftigt med bal och dans men var är BILDERNA......... jag vill ju se balens primadonna och hennes prins. Väntar tålmodigt./kram Eva-Mari och Frank.

  SvaraRadera
 10. Du är för underbart! Tack för ett gott skratt...du är dessutom ärlig vilket jag gillar : )

  Menade du Nordic Baltic eller Nordic Battle? Blir bara nyfiken eftersom jag håller till i trakterna där den förstnämnde bor...
  Kram!

  SvaraRadera
 11. Åh det låter underbart. Vad är väl en bal på slottet. Du får spara den röda klänningen till nästa år och prova den i god tid (banta före jul osv) :) /linnea-maria

  SvaraRadera
 12. Vad synd att det inte funkade med den röda klänningen men jag är säker på att du var lika fin i den blåa! Vilken härlig bal! kram

  SvaraRadera
 13. Kanon kul inlägg...vad härligt det måste varit. Det lever man länge på.

  Kramizz Annelie

  SvaraRadera
 14. Vilken bal du varit på helt underbart, skratta när jag läste om klänningsprovningen o din sons kommentar.Det verkar vara fart o fläkt runt dig härligt!!
  Kram Ulla-Bella

  SvaraRadera
 15. Roligt att läsa, men jag förstår din panik!!! Hoppas att det kommer nya tillfällen för den röda!!! Ser ut som en otrolgit vacker festlokal! Kram!

  SvaraRadera
 16. Vad skönt att det gick bra trots problem med klänningen...hihi...och det verkar varit hur kul som helst..

  SvaraRadera
 17. Vilken dröm att få gå på bal! Är säker på att du såg bedårande vacker ut i den blå klänningen... Alltid lika roligt att få läsa om dina "upptåg"...hihi...

  Ha det bra/ Jennie

  SvaraRadera
 18. Vilken härlig blogg! Skrattar så tårarna rinner... Vilken beskrivning av balen på slottet o förberedelserna inför den *asg*.

  Innan flytten hit till landet så bodde jag inte alls långt fr just det slottet. Tog ofta mina promenader nedanför vid vattnet ;)

  Kram

  SvaraRadera
 19. Oh, la la vilket party med stort P! ;) Häftigt!
  Hoppas att fötterna har återgått till sitt vanliga jag vid det här laget ;)

  Visst är det konstigt att Ingen och Inga och Någon aldrig gör någon nytta här hemma utan bara tar för sig av det goda..!? *S*

  Jag får passa på att önska Dig en riktigt hrälig helg!

  Kram
  Flisan.
  Ps. Jag har länkat till Dig, så jag hoppas att det är ok... Hojta till annars!

  SvaraRadera
 20. Nu skriver jag igen. Skrattar gott åt detta inlägget.
  Tänk att balens drottning och soptippens drottning kan vara en och samma person. Visst är det häftigt.
  Kram

  SvaraRadera
 21. Åh vad jag avundas dig balen på slottet. Förstår din panik angående klänningen. Du skriver så levande att jag livligt kunde föreställa mig scenen (speciellt den med sonen).

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin