torsdag 3 januari 2008

Kökssoffa del Ett

God kväll mina kära bloggvänner! :)
Så är man åter tillbaka till det alltför välbekanta ekorrhjulet av vardagliga arbeten och göromål. Att glädja sig åt, är dock att man tillika är tillbaka till sina älskade projekt som har väntat och mognat hemma under några vinterveckor :) Och tänk så mycket ett par veckor av leda och ledighet kan göra för kreativiteten. Ett projekt som har upptagit en stor del av mitt vackra huvud och min knivskarpa brillianta hjärna är min "nya" soffa :)
NU har jag äntligen kommit på lösningen, jag har funnit på råd. Änglarna har talat till mig .... till Lasse också förståss, via mig och han fullkomligt brinner av iver för att sätta mina planer i verket ;) Ett litet problem vi har haft en tid och som har stört mig lite i bakre hörnet av mina tankar är att vi inte har någon sänggavel. DET är inte så bra. Ni vet.. tapeter gillar inte hår och sånt där annat som typ gele och vax ;)
Men som sagt så har jag likt en inredarnas Einstein kommit på lösningen på alla.. eeh, eller i alla fall några av våra nuvarande inredningstekniska problem. Vi ska naturligtvis göra sänggavel av kökssoffan!... TADA... så kan den "nya" soffan ta det vakanta utrymmet i hallen som jag likt trolleri fiskade fram ur ärmen :) Lasse tycker att jag är helt fantastisk på att hitta på särdeles intressanta saker för honom att göra. Nå den här gången ingår inte att borra 18 hål i betongväggen eller gräva efter något fynd på soptippen utan helt stillsamt modda soffan så våra madrasser passar ;)


Här är soffan när den först kom hem till vår hall och eftersom jag vet att ni gillar efterbilder också så kommer en här :)

Tänk vad några lager målarfärg och lite tyg kan göra

Krönet blev riktigt fint när det blev vitt, alla detaljer framhävs så fint

Kaninflickan fick vara med som modell ;)

Nu ska jag gå och kolla så att kudden ser likadan ut som när jag klev upp i morse ;) kanske kolla insidan av ögonlocken lite så jag orkar surfa runt i alla bloggar i morgon. Naturligtvis kommer fortsättningen på denna rafflande nagelbitarberättelse så fort jag har satt Lasse i arbete ;)

Ha en skön kväll

Kram Karin

24 kommentarer:

 1. Jättefint! Blev ju superbra!

  SvaraRadera
 2. Kul med projekt!
  Vi har en gamal kökssoffa som säng hemma i radhuset. Den är tyvärr för stor (180 cm bredd) för stugan där den skulle passa bättre, men den är jättefin.
  Vi strävar ju efter lite modernare stil hemma och ska renovera sovrummet, då vill jag ha en ny säng.
  Sängen kommer nog att bli soffa igen snart, och stå på vår altan i stugan. Där kommer den också bli fin! Med massor av fina dynor och plädar att vira in sig i på sommarkvällarna och ren- och fårskinn på vintrarna!!

  Du visar väl bilder sen på sängen när den är klar:-D?

  Susanne

  SvaraRadera
 3. Låter ju jättefint med soffan som sänggavel. Själv funderar jag på att göra om en gammal dörr som vi tog innan vi rev vår sommarstuga. Det kan nog också bli bra, måste bara fundera ut hur...

  SvaraRadera
 4. Äntligen är du tillbaka!!! Har ju väntat hur länge som helst på att få läsa din humoristiska "kåserier". Det kommer att bli en kanonfin sänggavel. Jättefin som soffa också.
  Välkommen tillbaks och stor kram från Bodil

  SvaraRadera
 5. Oj så vacker soffan blev....kul att se förändringen....

  SvaraRadera
 6. Wow vilken skillnad. Nu är soffan ju bara fantastisk vacker!

  Kram
  Dorthe

  SvaraRadera
 7. Snygg soffa. Jag var också ute efter en sådan soffa att göra sänggavel av när jag kom upptäkte ett par antika sängar i en affär för samma pris som en sådan soffa. Ha en trevlig helg /linnea-maria

  SvaraRadera
 8. He-he...det verkar som om du har saknat att få skrota, skriva och blogga! Du har då också varit saknad skall du veta : ) Projektet blev kanon och jag förstår precis makens iver över alla dina störtroliga projekt...själv har jag hamnat i läget att jag måste göra allting själv. Sambon rycker inte längre till när jag kommer med mina superidéer. Jag tror han tycker att jag skall tagga ned en smula...

  Nåväl. Jag ser i alla fall fram emot del två :D

  Lycka till!

  SvaraRadera
 9. God fortsättning till dig på 2008!
  Har saknat dina härliga inlägg ett tag!
  Soffan blev ju kanonfin!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera
 10. Åh , Karin den är underbar, alltså jätte, jätte vacker, och det är som du säger, det VITA framhäver alla detaljer så fint. Kram och gott nytt år på dig / Bitte

  SvaraRadera
 11. Du är en mycket klok och smart kvinna du;-)
  Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Det är tur att Lasse har dig...för vem skulle annars hålla igång honom?
  Det kommer att bli sååå bra med den vackra soffan som sänggavel!

  Härstammar du på något sätt från Åsen eftersom du är i kapellet så ofta...själv har jag min pappa och mina 2 syskon från hans sida i Brunnsberg.
  Du vet den där bondgården som ligger på vänster sida i slutet av den byn...där bor min pappa.

  Kramar/Birgitta

  SvaraRadera
 12. Tänk att lite vitt ger så mycket liv i möblerna ser så himla bra ut.....

  HA´en skön fredagskväll!
  Miamaria

  SvaraRadera
 13. Åh vad vacker soffan blev som vit! Underbar! Och med vita kuddar ser den helt ljuvlig ut!

  Nu tror jag - tack vare dig - att min tanke att måla min kökssoffa vit äntligen mognat klart hos mig:)Min kökssoffa påminner en hel del om din med det vackra krönet i form av en havrekärve? Eller är det snäckform?

  Vill gärna se din sänggavel också när det är klart:)

  Kram
  :)Anna

  SvaraRadera
 14. Vad fin din soffa blev !! Jag är verkligen avund på dig som har en sån. Ja att måla om var en bra idée, bättre med vit färg tycker jag .

  kram

  SvaraRadera
 15. Ha ha! Jag kan inte låta bli att skratta. Jag tror att min man känner likadant inför alla mina påhitt, kovändningar och fynd som måste fixas till. Han borde väl förstå att är man snickare och gifter sig med en loppisgalning så får man ju skylla sig lite själv menar jag... :-)
  Jättehärlig blogg du har här. Hit kommer jag tillbaks!

  /Evelina

  SvaraRadera
 16. Hej på dej, Krutan! Så du är hemma igen nu efter turnén! Ja, nu har vi vitt här uppe igen och mer är på väg säger de som vet. Jättekul att ni tittade förbi.
  Jag förstår om du börjat gnaga på dina fina naglar av att inte få göra nått på ledigheten....men kanske Lasse har njutit av att inte ha dig full i färg jämt!
  Soffan i vitt blev jättefin så ta tag i nästa projekt nu och lägg ut bilder snarast. Kramar Eva-Mari!

  SvaraRadera
 17. Underbar soffa, den blev helt i min smak. Ha nu en underbar helg.

  SvaraRadera
 18. Men det kommer ju bli kanonfint, ser fram emot bilder! kram

  SvaraRadera
 19. Jösses vilken skilnad med vit färg!! Inte bara krönet, men också detaljerna på armstödet (heter det så på en kökssoffa??!)kom fram.

  Kul att hitta flera som bor i lägenhet och inte i någon hämsk sekelskiftesvilla ;-)

  //kram Gry

  SvaraRadera
 20. alltså jag bara älskar före- och efterbilder. Vilken soffa. I löööv it!
  Kram
  S.

  SvaraRadera
 21. Soffan blev sååå fin och så vackert du har dekorerat! Hihi, min make är liiite trött på alla mina idéer också Häromdagen beklagade han sig och sa att han hann ju knappt påbörja ett projekt förrän jag redan hade planerat nästa.

  Ha en trevlig helg och kul att du är tillbaka, jag har saknat dina inlägg!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 22. Hej!fint med vitmålad soffa.Har själv en kökssoffa i hallen som jag tänker måla vit eller grå men vet inte vilken typ av färg som funkar på en soffa? Har du nåt tips att komma med? m.v.h Katta

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin