onsdag 23 januari 2008

Syster Yster

Hej på er alla bloggare och läsare där ute! :) Nu har jag klurat må ni tro ;) Kanske har det luktat en aning bakelit, vad vet jag ;)


Nu undrar ni förstås vad krutan har lagt så mycket tankemöda på dom senaste dagarna. Jo, syskon. Jag trillade nämligen över en intressant artikel i en något mer sanningstyngd tidning än Se och Hör, som handlade om just syskon och platsen i syskonskaran i synnerhet. Kan det verkligen vara så, att vår plats i syskonskaran påverkar vårt liv och vår personlighet. Enligt Oluf Martensen-Larsen som har skrivit boken Storasyster, lillebror, så ligger det till på det viset. Det verkar vara en intressant bok att läsa på vår vandring på upplysningens väg där de flesta av oss irrar omkring med taskig ficklampa sökandes efter insikt och förståelse ;) Jag tänkte avslöja en del "sanningar" om mig. Så här ser det ut om man är det yngsta barnet i en skara.


Yngsta barnets typiska egenskaper:


-Visionär (Japp jag har alltid storartade planer, fråga Lasse får ni se, ibland alldeles för stora )


-Äventyrlig (Njaae... men min "det-ordnar-sig-sig-alltid" inställning kan vara nog så äventyrlig enligt Lasse)


-Rolig (Omåttligt, alltid, till och med när jag sover, det tycker i alla fall Lasse hehe...)


-Charmig (Ni skulle bara veta, speciellt när jag vill att Lasse ska såga, bära eller borra)


-Känslosam (Det ser jag som ett bra personlighetsdrag, ingen behöver någonsin undra vilket humör jag är på)


-Konstnärlig (Det kan vi nog skriva under på. Enligt Mattias är det inte min bästa egenskap som Mamma)


-Ibland bortskämd (Det står faktiskt ibland i artikeln så det har jag inte hittat på själv! Nu sitter min storasyster Ulla och njuter av vattnet som skvalar på hennes kvarn och vill nog hävda att jag visst har hittat på det själv) ;)
Hur är det bland er alla där ute i rymden, vilken ordning i skaran befinner ni er i, det skulle vara intressant att veta :)
Ha nu en skön kväll
Kram Karin alias "lillasystern"

15 kommentarer:

 1. Hejsan!
  Vad kul att få läsa...skulle ju vara intressant att veta när man är barn nr 2 av 5 hur man är då....fniss..........

  Ha´det så gott!
  Miamaria

  SvaraRadera
 2. Hrm...jag erkänner. Jag är också lillasyster. Skall inte visa chefen storasyrran det här ;-)

  Kram.

  SvaraRadera
 3. Jag är också lillasyster, och visst stämmer allt det där på mig!

  PS. Kolla gärna min blogg :) DS.

  <3

  SvaraRadera
 4. Tack för besöket på din fina blogg.

  SvaraRadera
 5. Rolig läsning :)

  Du vilka underbara bilder du visar i högerspalten!!! Njuter!

  Kram Jes

  SvaraRadera
 6. Vilken kul läsning! Jag är äldst, undrar hur man är då, hihi.

  Kram Marie

  SvaraRadera
 7. Ja nog stämmer det där på mig tycker jag.Är också lillasyster.kram Katta

  SvaraRadera
 8. Hallo..här har du en lilla syster till..den där boken skulle man nog allt behöva läsa..
  Jag har två älder syrror..den äldsta är chef över flera anställda...är det typiskt kanske?
  Jag äger ju en butik tillsammans med mellersta syrran,jag kan konstatera att jag aldrig skulle vilja äga butiken med den äldsta syrran..det skulle inte funka..hon skulle nog köra över mig så det ryker...
  Kram Anette

  SvaraRadera
 9. ser att många här som kommenterat är lilla syrror..kanske det är lilla syrror som bloggar mest..vem vet..kreativa är vi då i alla fall..
  kramis...

  SvaraRadera
 10. Haha, det var kul att läsa..och jag är ju lillasyster jag åxå....

  SvaraRadera
 11. Jag har inga syskon. Hur blir det då ? Har jag alla egenskaper eller inga. Titta Inga vår favorit person smög sig in i texten och sa att jag har alla. Ha en trevlig helg på dig, /Kram Bitte

  SvaraRadera
 12. Jag är i mitten mellan en storasyster och en lillebror. Är familjens svarta får som alltid har gått sin egen väg. Lite excentrisk. Vissa saker stämmer in på mig faktiskt som du radar upp. Du beskriver dina egenskaper väldigt roligt :) /linnea-maria

  SvaraRadera
 13. Jag är en typisk storasyster och jag tror att min lillasyster är en typisk lillasyster. Men så är vi uppvuxna i ett rött hus, haft volvo och schäfer hela våran barndom också.

  SvaraRadera
 14. Hmmm...det verkar stämma bra det där...och jag är ju också lillasyrran, som så många andra av er! Det är nog därför jag känner igen mig i dina försök att få mannen i huset att förstå, bara för en minut, att se det positiva i att vi är så kreativa och inte så lite ombytliga i vår vita värld... Jag tycker du har så fint hemma och du skriver ju underbart! Jag blir så glad av din blogg!

  Pernilla

  SvaraRadera
 15. Intressant...ska nog köpa boken till min syster i present... :-) Själv är jag lilla syster och det stämde bra det du skrev... :-)

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin