torsdag 28 februari 2008

Finns det hjärterum...

Jaha då var målarfärgen åter på upphällningen och abstinensen börjar krypa under skinnet igen :) Jag tror att jag ska köpa en riktigt stor hink nästa gång som räcker åtskilligt längre än 1 liter.

Jag har roat mig och mina käresta kungligt den här veckan må ni tro ;) Vi har under ett par dagar suttit alla fyra vid det lilla alternativa bordet i köket. En fördel med det är att man har allting nära till hands :) Dock något obekvämt med lådhandtag i ryggen när man ska äta. En nackdel är att tonåringarna inte alls förstår att uppskatta den fascinerande upplevelse det är att ha en så kreativ Mor ;)

Jag har alltså roat mig med att måla matbordet i veckan och så här blev det.


Jag har också roat mig med att gå på loppis och där fyndade jag lite fina tallrikar. Gröna Anna som är så vackra. Jag tror att dom är rätt så gamla :) Dom har en ljus vacker grön färg på dekoren och så har dom en lite grundare form än dom som ser nyare ut :)


Ha nu en riktigt skön torsdag och tack så mycket för alla snälla kommentarer dom värmer verkligen :)

Kram Karin

51 kommentarer:

 1. Hej Karin! Jag har nyss blivit med blogg, men vandrat runt hos er andra sen före jul, en kul sysselsättning... Du har alltså gjort det... målat bordet. Jag målade vårat tre meters bord till jul. Inte ångrat mig en enda dag, jo att jag inte gjort det förrut, förståss. Du har ett sånt vackert hem. Kram

  SvaraRadera
 2. Hej Karin ! Snyggt jobbat !!!
  Visst är det härligt med vit färg och loppisar. Målade mitt köksbord förra vintern (med 39 graders feber)Allt blir mycket finare Vitt.Är så nyfiken vad du handlade på Handplockat. Var det fint och snygga saker ? Var det som vi förväntade oss ? Ska ta en tur närmare påsk tänkte jag. Kram /Bitte

  SvaraRadera
 3. Men Karin, så vackert! Ja allt blir ju bara sååå fint när det blir vitt, that's it! Ljuvliga bilder du har tagit:) Underbar dukning! Måste kika lite mera!

  Ps - ja man önskar ju att man hade 10 liter vit snickerifärg hemma, till alla de projekt man skaffar! Trots att det råder platsbrist;)

  Kram
  :)Anna

  SvaraRadera
 4. Vad snyggt där blir inne! Härligt olljus, den fina tapeten, det vackra skåpet och nu ett vitt matbord!!! Snyggt så man dånar! Är bordet ett Norden??? Jag målade ju mitt björk nu i januari och ångrar också att jag inte gjort det innan....

  Ha det bäst, kram!

  SvaraRadera
 5. å vad vackert! =)
  gillar de gamla socker (?) skålarna!

  SvaraRadera
 6. Hejsan hoppsan, vad snyggt det blev med bordet!!

  Såg även stolsdynorna, ursnygga!!! Inga verkar ju inte vilja jobba för dig ;-) Du kan väl skicka henne till mig i stället...har bunkrat upp med praliner i mängder ;-)

  Kram på dig, du roliga kvinna!

  SvaraRadera
 7. Oj, va fint det är!!!
  Sitter och beundar ditt fina rum.....
  Ha en trevlig helg!
  Kram E

  SvaraRadera
 8. Bordet blev jättefint och så vackert du har dukat! Hela rummet är helt underbart!

  Kram Marie

  SvaraRadera
 9. Hej! Vad fint det blev med Grön Anna ovanpå de vita tallrikarna. Annars blir det lite mycket mönster, men nu framhävdes det bästa av båda! Kram, Tina

  SvaraRadera
 10. Gud vad duktig du är. har du målat hela matbordet och stolarna. Det såg jätte fint ut

  SvaraRadera
 11. Oj oj vilka vackra bilder. Matsalsmöblemanget är jättefint. Jag är också en samlare av gröna anna men jag har mest av den nya varianten eftersom vi ärvde den, de börjar bli svåra att få tag på../linnea-maria

  SvaraRadera
 12. Det blev verkligen jättefint med bordet, och visst är det ett fint porslin Gröna Anna. Det brukar vara med på auktioner emellanåt... men förstås aldrig några delar från den servisen jag har.
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 13. Vilken tur du har, som är klar med målningen....nu har jag mitt kvar :-(

  Kram
  Dorthe

  SvaraRadera
 14. Hej Karin!
  Vad fint det blev, väldigt väldigt snyggt! Jag tror det var värt att sitta trångt med skåpshandtag i ryggen en vecka... ;-)

  Kram Kristin

  SvaraRadera
 15. Det är första gången som jag tittar in till dig och ja, jag kommer att bli trogen (smyg)tittare... Blev bara stört kär i din kamin... och grön av avund... Vart har du hittat den vackra kudden som du har i stolen med ett broderat C på? Har just nu tok dille på kuddar. Ja, allt skall inte vara så perfekt i ett hem och tur är väl att sådana som vi finns som ser till att saker kommer till sin rätt där vi har vett att uppskatta tingen. Skulle själv gärna ha en bil men jag får lita till fötter och bussar. Men det går det med, dock inte alltid så bra.

  Nä, nu måste jag in och läsa mer som du skrivit...

  Vi hörs Marie

  SvaraRadera
 16. Vad fint bordet blev. Jättefint dukat med silvret och Gröna Anna. ha en trevlig helg kram Katta

  SvaraRadera
 17. Vad det vart bra med bordet!och dina tallrikar blir man lite grön av avensjuka på...hihi
  Många kramar irene

  SvaraRadera
 18. Jag vet inte hur bordet såg ut innan, men snyggt blev det verkligen. Du är helt otrolig som ger dig på så stora ytor.
  Blev det inte de nya stolöverdragen?
  Kram

  SvaraRadera
 19. Vilket vackert bord, så fint! Gröna Anna är fin, mamma och pappa har den servisen. kram!

  SvaraRadera
 20. Så fint det blev tänk om jag hade kunnat få måla lite mer av våra möbler vita. Det bli så fint. Vi är tre mot en här i familjen Snart flyttar en av de tre hemifrån då har jag bara två kvar att strida mot. Maken och sonen. Sonen kan jag nog muta men det är värre med maken. så nu smyger jag med penseln. HA EN SKÖN HELG KRAM CARINA

  SvaraRadera
 21. Jag är uppvuxen med 70tals versionen av Gröna Anna, och den är inte alls speciellt fin. Men den gamla...

  Vad snyggt med ikeas undertallrikar till.
  :)

  SvaraRadera
 22. Vilken vacker soffa du införskaffat,jag väntar med spänning...
  Även jag är en tonårsmamma, mina grabbar brukar säga "måsta vi äta ludd" jag brukar då tillägga "det är också fibrer" ;))
  Kan jag lägga din blogg på min lista?
  Välkommen in på min blogg
  http://kolochrosors.blogspot.com

  Ha det så gott!
  L-Lott

  SvaraRadera
 23. Vet du...för ett år sedan såg jag en hel servis på återvinningsstationen. Den låg helt intakt på botten av containern. Kaffekanna, djupa och flata tallrikar, såsskål och stor soppterrin etc.

  Jag sade till personalen att jag gärna skulle vilja ha den, men no way José att gubbarna lät mig ta upp något överhuvudtaget därfrån. "Det är slängt för att ägarna som ÄGER servisen valde att slänga den istället för att skänka bort den eller sälja den". Hmmm....men de vill ju inte HA den, who cares då liksom. Om någon vill ha något jag dumpat i containern så får de väl ta det, det bryr väl inte jag mig om. Blir arg.

  SvaraRadera
 24. HEj! De gamla gröna Anna är en av mina favoriter. Äger ingen men gillar dem skarpt! Kanske pga de heter just Anna... ;-) Jag letar med ljus och lykta efter någonting att ta tag i och arbeta med. Inga uppslag just nu, inga grejer på gång...ingenting på blocket, inga auktioner - ingenting! Är oändligt göralös!! Vad gör man då? Retar gallfeber på sambon kanske? Fast det är inte så roligt i längden. Nej, jag får försöka inspireras av din energi och ge mig ut än en gång för att hitta på någotning :)

  Trevlig helg. Sköt om dig och akta ryggen när du äter i köket!

  Kram.

  SvaraRadera
 25. Vilket underbart fint skåp och fina fynd har du också gjort....grattis!
  Kram/Ann

  SvaraRadera
 26. kanon snyggt
  bordet blev klockrent helsnyggt

  duuu vet du vad du ställde till med nu

  Gröna Anna
  du fick mej just att komma ihåg min mammas Gamla Gröna Anna Potta
  nu måste jag helt enkelt iväg till förrådet och söka fram den
  Mamma brukade ha en stor ormbunke i den och jag har inte tänkt på den sedan Mamma gick bort.
  men nu när jag ser dina nya loppis fynd så inser jag ju vad jag saknar den.
  återkommer i ärendet på min blogg
  T A C K

  SvaraRadera
 27. Hallo!
  Jag har faktiskt provat den där tången, lade den på vedspisen. gnn vad varmt handtaget blev och jag provade att shingla utan hårskum och det blev resultat direkt, men jag tyckte att vågorna var lite små. Jag har två "våg-klämmor" också med dem blir vågorna lite större och snyggare. Have a nice weekend/linnea-maria

  SvaraRadera
 28. ja det är den äldre varianten av Gröna Anna du har fått tag i....den har en mycket finare grön nyans än de nyare....jag ropade in en låda på aktion en gång för några år sen för en liten peng för att jag ville ha en vit soppterin där i.....däri lådan fanns det 20 assieter av den gamla gröna anna........nice!!!!!!

  SvaraRadera
 29. ...SUCK...nu är det bergis bara jag kvar som inte har målat bordet Norden i vitt!!!
  Det är mycket snyggare med lite vit färg på sig,men jag har lovat att inte måla vårat förrän nya matrummet är tillgängligt (dvs vårat nuvarande sovrum),men det kliar i fingrarna kan jag ju lätt erkänna:-)
  Ha en skön söndag...själv ska jag naturligtvis åka Vasaloppet...framför TV,ser bäst där;-)
  Kramar/Birgitta

  SvaraRadera
 30. så vakkert hjem du har! :-)

  Klem Lena

  SvaraRadera
 31. Jag ser att du har min favoritservis, Gröna Anna! Jag brukar samla på mig delar på loppisar! Vilket inbjudande matplats du har och vilket bord!
  /Kram från Ankan

  SvaraRadera
 32. Vacker dukning på ett mycket vackert bord...

  SvaraRadera
 33. Hej karin!!! Det blev verkligen ett lyft!!! väldigt snygg dukning också...... servisen ,nysilvret ja alltihop! Man får tacka för alla goda skratt man får på den här bloggen titt som tätt också!!!
  Ha det gott Marie

  SvaraRadera
 34. Makalöst vackert !!! Så fint matbordet blev och så läckert med det Gröna Anna porslinet och allt gammalt silver till, snyggt!! Mari.

  SvaraRadera
 35. såå fint!! jag vill också gå på loppis!! men det är så få hos oss den här årstiden. kram

  SvaraRadera
 36. Men så snyggt det blev! Verkar svårt att få det fint när det är en så stor yta att måla, imponerad!

  SvaraRadera
 37. Tittar bara in för att säga hej! Allt väl med krutan idag?

  Kram.

  /Skatan

  SvaraRadera
 38. Vackert bord! :-=

  Gröna Anna har vi med. Den så himla fin och gammaldags! Du anar inte hur glad jag blev när vi fick ärva den av mannens farfar.

  Kram !

  SvaraRadera
 39. Vad snyggt! Vackert matrum med fönsterna, skåpet, stolarna och fin dukning.
  Må så gott.
  Kram Caroline

  SvaraRadera
 40. Hej Karin.
  Jätte fint vart det, tänk vad lite färg kan göra.
  Jätte fina loppisfynd!

  Ha det bra!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 41. Men vad du är flitig alltså..det är mycke jobb med att måla ett så stort bord..bara att få bordsskivan så jämn o fin kräver en hel del av den som håller i penseln...
  Och vilka fina tallrikar du har köpt..och dukningen..sååå fint.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 42. Hej så snyggt det blev ...gillar det mesta som du visar ..tror jag:)..gröna anna mmm ja tack.. ja det är fint med vitt..håller på att förvandla mitt hem lite i smyg så där..karln är inte helt överförtjust i vitt..men ded kvinnlig list så:)

  SvaraRadera
 43. Hallåååå! Vad gör du för någonting Krutan. Måste vara ett jätteprojekt. Hittills har det tagit mer än en vecka. Vi vill se! Vi vill se!
  Nu ska jag gå och lägga mej och jag kommer att titta tidigt här i morron!
  Kram

  SvaraRadera
 44. Hej!
  Vilken trevlig blogg! Och av en älvdaling dessutom! Dra på trissor :o)
  /Doris

  SvaraRadera
 45. Nämen, vad gör hon för nåt Krutan?
  Kram Bodil

  SvaraRadera
 46. Hej Karin! Allt väl med dig? Har du liksom många andra av oss, också behövt lite distans till bloggen en tid? Oj vilken bakvänd mening...Hm, hoppas bara att allt är bra med dig. Kram!

  SvaraRadera
 47. Hejsan!
  Åh vad det är fint hos dig! Mitt matbord är träfärgat men gissa om jag ska fram med målarpenseln snart.........
  Grön Anna är så fint!
  Jag tycker det är roligt med porslin, nytt som gammalt för att kunna variera dukning.......
  Klem!

  SvaraRadera
 48. Hej Karin!
  Första gången jag kikar in här. Vilken fin sida.
  Visst är det trist när färgen tar slut. Bäst att köpa en stor hink. Det har jag gjort nu tillslut. :)
  Kram Helen

  SvaraRadera
 49. Hej Karin!
  Hoppas du mår väl...?

  Jag ville egentligen bara hoppa in o berätta att jag älskar färg på sprayflaska! Utan din blogg hade jag aldrig kommit på idén.

  Kram L

  SvaraRadera
 50. Förr gillade jag inte gröna Anna. Kanske för att jag förknippade dem med farmor och ett brokigt 70-tals kök.
  Nu när jag ser dem här och där och till allt det vita, så är servisen så snygg!!

  Susanne

  SvaraRadera
 51. Vad fint det blev, matbordet... Vi maste kopa nytt matbord och vill da forstas ha ett stort rektangulart lantisbord. Men huvva vad dyra dom ar harnere - aven pa loppisar.
  Malarfarg kan ju gora saaa mycket, men jag tror inte det funkar pa varat fula laminatbord... Stora dukar for att dolja det gor susen tills vidare...
  Ha det gott!

  //Marika

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin