fredag 22 februari 2008

Universums vilja

Ha Ha! Jag hittade Inga!

Jag var ute och rullade med den förnämliga bilen i går och hamnade som av en händelse på parkeringen till en av våra lokala inredningsbutiker ;) Jag tänkte att när jag ändå var där kunde jag ju lika gärna gå in.. så hade jag ju inte åkt i onödan så att säga ;) När jag i allsköns ro strosade runt där inne bland allehanda vackra saker fick jag plötsligt syn på en hög med vita fina stolsöverdrag. Aha!.. det är alltså där Inga har suttit och sytt en massa fina överdrag i stället för att göra sig förtjänt av alla praliner hon åt hos mig i julas. Det blev rätt så dyrt kan jag lova, hon satte nog i sig ett kilo eller två eller fler...Jag var ju naturligtvis tvungen att ta med mig ett överdrag hem för att kolla lite om det eventuellt kunde passa mina stolar :) Som av en händelse följde också ett ex av Franske stemmninger med hem, jag vet inte riktigt hur det gick till... jag fick en minneslucka och sen stod jag där med påsen i handen ;) Vem är jag att ifrågasätta universums ordning.Och jaa.. jag vill nog påstå att Inga har gjort ett rätt bra jobb :) Stolen blev alldeles till sig och ville manekänga överallt. Här på bilden ser ni min lilla byrå som inte riktigt är klar än. Det fattas lite knoppar som en annan av våra butiker inte vill sälja till mig. Jag har försökt många gånger men dom är väldigt hemliga med sina knoppar och handtag. Det är beslag som är nytillverkade efter gamla antika förebilder. Butiken kan inte beställa hem dom förrens tidigast om en månad och i ärlighetens namn... vem vill vänta två månader på beslag man helst ville ha igår?! När jag frågade om dom visste någon annan som sålde liknande beslag blev jag hänvisad till ... Biltema... Eeeh..inte riktigt samma sak ;) Min allra finaste pjäs fick också vara med på ett hörn.


Ha en skön helg alla hallonbakelser där ute!


Kram Karin

34 kommentarer:

 1. Hihi, blir så full i skratt av det du skriver.. Förstår att stolen blev mallig, den blev ju jättefin i sina nya kläder! Ha en bra helg! Kram /Anna

  SvaraRadera
 2. Du är väl så härlig i ditt skrivande...

  Ser ju toppen ut denna vackra stol med sin nya kjol...

  HA´en trevlig helg!
  Miamaria

  SvaraRadera
 3. Halloj !
  jahha..du är ju för rolig du...
  Boken har jag också köpt ,den är kanon bra..
  Och angående beslagen så kanske jag kan hjälpa dig...vi har sålt beslag förut,firman hette Sollefteå Antik...hur ser beslagen ut ? jag har sett att Gruvgatan 13 säljer av dom...
  Kram Anette
  P.s ohhh så fint du har det..alla möbler o allt...i like it !

  SvaraRadera
 4. Underbart kåseri du skriver *ler*! Ja, tänk om du inte hade "passat på" att gå in där ... och hade missat den fina stolsöverdraget ...
  och din stol inte hade fått visa vad fin den blev ... då hade vi ju missat allt det roliga!
  Beslag, det är en historia för sig, det! Är också på jakt efter dem ... men de är svåra att finna.
  Boken ser verkligen intressant ut ... är det en gammal bok eller kan man köpa den ny?
  Trevlig helg
  Christina

  SvaraRadera
 5. ååå...så fint!!!Vacker stol med!!

  Have lovely weekend!!!
  ♥Kram Millan♥

  SvaraRadera
 6. Så fina stolarna blev! Gillar kudden på också! Alla pratar om denna bok - har tittat i den och den är fantastisk - måste nog införskaffa ett ex! Önskar en fortsatt skön helg! Kram

  SvaraRadera
 7. ...Njuter som vanligt också av ditt skrivande=)
  Underbar stol säger jag bara!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera
 8. Stolen blev ju jättefin!

  Visst är det konstigt det där med alla saker som kommer med hem utan att man har en aaaaaning om det....

  Skönt att det finns fler med samma problem i alla fall!!


  Kram L

  SvaraRadera
 9. Åhh Karin - vilken underbar blogg - länkar gärna till den.

  Jag har tittat runt hos ett en stund och såg en uderbar ganska stor kotte i ett fönster i ett inlägg du skrev i oktober 2007 - var kan man få tag på sådan kottar ? Har letat länge men ingen hittat......vill ha snälla ber om tips!!!

  Tittar gärna in till dig igen - du har sååå fint.
  Hälsn.
  :-) Ann

  SvaraRadera
 10. Va fint du har det här! Oj, ytterligare en bok som jag måste skaffa tror jag...Blir avis på alla vackra möbler du har! Kommer tillbaka... Ha en skön söndag! Kram Kerstin

  SvaraRadera
 11. Vilken kudde! Innan jul såg jag den i en butik här i stan,då köpte jag den inte, och nu när jag vill köpa den, kommer jag inte ihåg VILKEN butik det var :-(. Att man aldrig lär sig!

  Kram
  Dorthe

  SvaraRadera
 12. ja det är konstigt vad en del saker bara hoppar hem till en.....helt plötsligt så finns de bara där i påsen......hihi...efter tre dagar i Köpenhamn förstår jag dig precis.....många påsar blev det!!!!!!

  SvaraRadera
 13. Så du din stackare får också gå och vänta!!! Fniss! Vilken fräcking hon är den där Inga som sitter och syr hos andra, tur att du kunde ta med dem hem därifrån!

  Det blev verkligen underbart fint!!!
  Sccch...låt mig inte störa, men jag sätter mig här på stolen en stund och bara njuter.....jag smyger tyst då jag går härifrån! Fortsatt skön söndag! Kramis!

  SvaraRadera
 14. Så fint du har det! Vackra stolar och skåp och den kudden, den har jag med, så snygg! Läcker gjutjärnskamin du har!

  Förstår att stolen sträcker på sig... : )Mari.

  SvaraRadera
 15. Hejsan
  Ja "Inga" hade gjort ett bra jobb, till och med veckat istället för att rynka stolssitsen. Jättefint. /linnea-maria

  SvaraRadera
 16. Glad i hatten är jag som har hittat din blogg, superfin vill ja säga... kommer att besöka dig igen, är ganska ny i bloggandet häls maria

  SvaraRadera
 17. Hahaha...härlig humor du har!
  Ja, stolen ser ut att trivas alldeles förträffligt i nya fina kjolen!//Linda

  SvaraRadera
 18. Superfin stol med all rätt att avara stolt över sig själv och svassa runt lite överallt och svänga på kjorteln. :-) Drömmer om en liknande stol själv, men just nu känns det som om det bara är att begrava alla drömmar om ett vitt, lantligt, romantiskt, gammaldags hem...eller något. :-S Praktiska, ekonomiska och utrymmesaspekter tar död på det mesta i drömvärld just nu, blir ju less för mindre. Behöver då lite inspiration och då kikar man förstås in till lilla dig. :-)

  Kram Bea

  SvaraRadera
 19. Det passade kanonbra...stolsöverdraget och Franske förnimmelse är en riktig drömbok ;)

  kram från mig / Annelie

  SvaraRadera
 20. Hihi, du skriver så himla roligt! Inga har verkligen gjort ett bra jobb iallafall, stolsöverdraget var supersnyggt! Passade såå fint på din vackra stol. Kudden är också helt underbar!

  Ha en bra vecka!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 21. Det var en vacker stol, den vart urtjusig med sin fina kjol

  SvaraRadera
 22. Mmmm Låter spännande med den lokala inredningsaffären,får nog ta mig en tur dit,och efter vad jag läste var du ju där två gånger och det vill inte säga lite. Jag förstår om stolen vill mannekänga det skulle jag med om jag var så fin. Jättefin lampskärm också, riktigt snyggt. Kram på dig Karin och glöm inte hälsa Inga/Bitte

  SvaraRadera
 23. Men Inga! Bra jobbat!
  Husmor tycker nog du är värd ett par kilo praliner till påsk också :-)

  Jättejättefint.
  tycker
  S.

  SvaraRadera
 24. Fniss! Lägg dig på pass utanför butiken, och nappa hem Inga när hon dyker upp! Jag förstår att din familj stönar.... Min är likadan! Att de inte förstår att vår hobby tar plats... :) Kram, Tina

  SvaraRadera
 25. Vilken tur att du tog en sväng i bilen...och kom in till just den butiken där INGA fanns:-)
  Supersnyggt och enkelt dessutom...nu behöver du ju inte sy själv...
  Kramar/Birgitta

  SvaraRadera
 26. Hej du, krutgumma!

  Här har jag legat och haft roligt en lång stund, och läst dina inlägg, sjuk som jag är.

  Du hamnar definitivt på min favvolista - om det går för sej!?!

  ingela
  :)

  (Ojj, vad jag känner igen mej!)

  SvaraRadera
 27. Minnesluckor, ja det känner man ju igen;).Snygg gjutjärnskamin du har.Kram Katta

  SvaraRadera
 28. Så extra fin stolen blev med "volang". Gillar de andra möblerna du visar oxå, så himlans snyggt!

  Ha en toppen bra kväll /madelene

  SvaraRadera
 29. Men vilka fina stolsöverdrag!!! VILL HA!!!

  SvaraRadera
 30. Heja INga! Håll hårt i henne :)

  Godkväll!

  SvaraRadera
 31. Morning Karin!
  Den där Inga hon har jobbat hos mig också och det vill jag säga att hon gör precis som hon vill. Inte gör hon det hon ska i alla fall.
  Tur att du hittade stölskjolarna i alla fall. Och den där vackraste pjäsen är otroligt fin. Var riktigt rädd om den.
  Nu ska jag faktiskt gå och elda i min braskamin, känner jag när jag tittat på den.
  Kramar Eva Agnes

  SvaraRadera
 32. hej hopp
  härliga inköp =)
  sollefteå antik säljer fina beslag
  jag har köpt knoppar till hela köksinredningen av dem

  de har massa olika gör nya av gamla förlagor=)

  ha det bäst

  SvaraRadera
 33. Men så skönt att höra att det finns en till mamma som är helt oförstående till att nästan tonåringar inte vill umgås offentligt med mor sin...! Grubblar fortfarande...

  Solen skiner så härligt idag!
  Ha en underbar dag!
  Kram
  Flisan.

  SvaraRadera
 34. Måste bara säja att jag diggar din blogg o din stil...Grön av avund är jag ;D Pyssla på, du är såå duktig på de du gör...AVIS!!!
  Kram/K

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin