söndag 10 februari 2008

Ut med det gamla och in med det nya


Hej på er alla rymdblommor där ute :) Så är det söndagkväll igen och måndagen hotar runt hörnet ;) Hoppas ni har haft en skön helg med mycket mys och vila. Jag och Lasse har varit på det stora varuhuset a´ la Ingvar Kamprad idag och frotterat oss med andra köplystna Östgötar. Det kvalar väl inte riktigt in bland mys och vila i min värld men väl ibland ett nödvändigt ont ;) Vi kom hem med ett antal mycket tunga paket. Vi håller som bäst på att pimpa ett rum här i 90-tals palatset. Från gästrum/datarum till ett mer permanent tonårsrum. Vi ska nämligen flytta hem den andra tonåringen i familjen och för att citera henne så är det här vad vi har att rätta oss efter ;)- "Åååh.. guuuud.. *här himlar hon med ögonen* då får du faktiskt ta bort alla dom där gamla möblerna *med ett tonfall som indikerar att vi nästan bor på soptippen*"
Vi tog också en sväng ut till stugan och rotade fram ett gammalt fönster som jag hittade på soptippen en gång i tiden :) Meningen var att jag skulle snickra ett skåp av det men det hamnade på byrån i ställetHa en skön vecka

Kram Karin

29 kommentarer:

 1. Dom förstår sig inte på det vackra i gamla möbler. Det ska vara krom och läder. Soffan jag såg på en bild var verkligen snygg.

  SvaraRadera
 2. Vad fint det blev med fönstret - blir sugen på att göra en liknande installation i vardagsrummet sedan.

  Ja-a...barnen har ju inte alltid samma (goda?) smak som ens föräldrar tyvärr. :-D

  SvaraRadera
 3. Det kommer det kommer....snart så får de upp ögonen på det som verkligen är vackert!

  Miamaria

  SvaraRadera
 4. Jag gjorde åxå ett besök på detta varuhus i går...men i jönköping....massor av folk...fönstret är fint som dekoration åxå...

  SvaraRadera
 5. Tjenis Pinglan!
  Skönt att höra att du får lite att göra med ytterligare en tonåring i huset (öh, jag menar lägenheten. Det förgyller din vardag, helt klart. Vad gäller möblerna, vad gillade du när du var 17-18. Mammas gamla kära byrå???!. Det kommer! Själv har jag varit i Östersund och stått som ivrigt påhejjande skidskyttepublik. Helt galet häftigt, vilken stämmning. Där "rockade" det verkligen och på lördagen serverades många goda värmande drycker som gjorde stämmningen ännu mer "rockande".
  Kramis! Eva-Mari

  SvaraRadera
 6. Hahah låter som min dotter, men hon är bara 9 år :)
  "Du tycker ju bara om gamla saker mamma. Det ska vara modernt!". Jag hoppas på en kompromiss :)
  Vad fint det blev med det gamla fönstret!
  Kram.

  SvaraRadera
 7. ...fniss...Jag känner igen både himlandet med ögonen och tonfallet;-)
  Speciellt när jag har varit på Indiskaoch införskaffat något snyggt därifrån...-"Men herreguuud,mamma...vi bor faktiskt i Sverige och behöver inte ha sånt där här hemma!" Den kommetaren kommer från 19-årige sonen som ska ha allt sååå
  tråkigt och rakt = modernt:-)
  Kramar/Birgitta

  SvaraRadera
 8. Kul det där med kommentaren från tonåringen, känner igen det, fniss.
  Jag har också ett fönster så som du har och jag trivs jättebra med det, annars tröttnar jag fort på saker men den hörnan får bestå!

  Tack för en kul blogg!
  En dalkulla

  SvaraRadera
 9. Ja du visst är barna roliga?
  Men min son hatar allt det gammla,tur att ett av mina barn gillar stilen.
  Gud vad du har det fint.
  mvh irene

  SvaraRadera
 10. Åh så vackert med det gamla fönstret på byrån! Jag älskar gamla fönster och skulle vilja ha fler framme, men det råder platsbrist här hemma:)

  Ha ha typiskt tonåringar:) De gillar inte vår stil helt och fullt tror jag! MEN det gjorde inte jag heller som tonåring. Eller rättare sagt så brydde jag mig inte då:)

  Kram
  :)Anna

  SvaraRadera
 11. Sååå vackert det blev med fönstret på byrån!!! Älskar gamla fönster i inredning!

  Under en period gillar man inte samma som föräldrar eller andra vuxna, då vill man ha en egen modernare stil...jag var precis likdan! Och nu sitter jag här med vita gamla trämöbler i samma stil som mamma har och hade då jag var barn.....
  Ska bli kul att se rummet sen!

  Ha det bra! Kram!

  SvaraRadera
 12. helsnyggt fönster pryder vekligen sin plats (ler åt "himmlade med ögonen" inlägget)

  kramen tillbaka ha det bäst du med

  SvaraRadera
 13. Nu fann jag verkligen en sååå mysig blogg.
  I like :)

  Fina möbler du har också.

  Trevlig fortsatt tisdag.

  SvaraRadera
 14. mycket vackert med fönstret på byrån (och med mycket mindre jobb! Bra på alla sätt! :-)
  Min lilltjej (4 år) har tröttnat på att jag målar allt vitt, det ska vara roooosa....
  Kram!
  S.

  SvaraRadera
 15. Det blev sååå snyggt med det gamla fönstret på byrån!

  Kram Marie

  SvaraRadera
 16. Ja mina barn gillar inte vitt. Det ska vara mer färgglatt. Lyckats hålla tobbes accentfärg till olivgrönt, och Jonte kan jag nog vara påväg att övertala om att bara använda några FÅ detaljer i blått och rött.....

  Men bara vitt och pastell..nej det går inte hem! Inte gamla möbler heller!
  Här hemma har vi ju mer trendigt så här gör det inte så mycket, men i stugan VILL jag ha det gammaldags....Tobbe vägrar måla furupanelen vit i sitt rum i stugan.....suck!

  Susanne

  SvaraRadera
 17. Tja, det var ord och inga visor, men vänta bara, ett litet frö har ni nog planterat...
  Kram
  Ingrid

  SvaraRadera
 18. Tittar inom igen för att önska dig en riktigt mysig Alla hjärtans dag! Kramis!

  SvaraRadera
 19. Åh vad fint du gjort med fönstret och bysten på byrån. Byrån blev jättefin.
  Kram Caroline

  SvaraRadera
 20. Ja du, av barn (även om dom är tonåringar!) och fyllehundar får man veta sanningen sägs det ju!! Kanske ligger något i det, annars tror jag mest att det är smaken som är delad.
  Fönstret blev jättefint på bordet.
  Hoppas du har en bra Alla Hjärtans Dag.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 21. Bara jag som kikar in och önskar dig en fin Alla hjärtans dag !!
  Kram Anette

  SvaraRadera
 22. Vill bara önska dig en fin Alla Hjärtans Dag!

  SvaraRadera
 23. Hej!
  Tack för alla målartips man hittar på din sida! Jag målar, målar, målar och fortsätter måla......

  Glad alla hjärtans dag!

  Kram L

  SvaraRadera
 24. Visst är det svårt att få omgivningen att inse vad som är äkta skönhet? Jag har samma problem, fast inte med några barn (för jag har inga än) utan med en sambo och en mamma! Min mor har alltid gillat gamla charmiga saker, men plötsligt ska allt vara modernt hemma, hon har bytt alla gamla möbler mot raka ekmöbler och lädersoffor. Och en gammal skomakarlampa byttes nyligen ut mot en modern i ek. Jag förstår inte! När vi var på Ikea förra året (jag tog med mig min kära mor för att få lite smakråd och sällskap med soffköpet) försökte jag få en glimt av Ekeskog-liknande soffor medan hon försökte släpa med mig till de moderna raka sofforna.. Nej då är det allt trevligare att handla med sambon, även om det blir lite pust och stön när det ska handlas "krimskrams". Kram /Anna

  SvaraRadera
 25. Trevlig alla hjärtans dag önskar jag dig /linnea-maria

  SvaraRadera
 26. Vackert..och nu är det snart fredag...och helg igen...PIA

  SvaraRadera
 27. Undrar vad du har målat eller snickrat denna veckan. Idag är det fredag igen och jag kan tänka mig att det när som helst poppar upp något här i bloggen - nya soptippsfynd, fler soffor eller något annat roligt. Din energi gör så att en 50-talist bara suckar!
  Kram på dig

  SvaraRadera
 28. fin blogg du har... aldrig varit här förr!!

  Välkommen in till mig, har nog lite smarriga cup cakes över att bjussa på...Kram Mamma Millan<3

  SvaraRadera
 29. Hej! Länge sedan...allt väl med dig? Hoppas det.

  Önskar dig en lugn och skön kväll.

  Kram.

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin