lördag 31 maj 2008

Stenklåda i torpet

Jaha, det lär bli ganska mycket grönskande inlägg framåt antar jag ;) Nu är det ju så fantastiskt underbart... jaa... sommarväder kan man väl drista sig att säga så man får passa på att hållas ute i spenaten medans tider är :) man vet ju aldrig med den Svenska sommaren ;)
Jag har nog aldrig varit mycket till trädgårdsmänniska, mera ett betongbarn och senare vuxen med allt annat än gröna fingrar. Blå ibland när man klämt eller hamrat på dom eller vita efter en målarmaraton men aldrig gröna. Jag gör alltid eterneller av alla våra krukväxter hemma ;) Så oddsen för att jag skulle bli ägare till 2000 kvm trädgårdstomt var väl inte något man spelade på om jag uttrycker mig så.
Nu var det ju just det som hände, undrens tid är ännu inte förbi ;) och jag känner att för varje år som går så blir det ett mer och mer pockande behov av att få påta lite. Nu är jag helt besinningslöst besatt av att plantera i krukor. När jag har planterat sista blomman så känner jag genast abstinensen krypa under skinnet och jag vandrar planlöst omkring och längtar efter nästa fix av pelargoner. Än så länge utförs inga stordåd i vår trädgård men det blir svårare och svårare att behålla fokus på torpet med denna stora oas av gräsmatta som bara väntar på att få förvandlas likt en puppa till fjäril, till stenläggningar, grusgångar och olika trädgårdsrum... ett växthus står högt upp på önskelistan liksom en gräsklippare av traktormodell ;) 4 timmars gräsklippande... kommentarer överflödiga...
Det framgår med all önskvärd tydlighet att min fix är ljusa pelargoner gärna Mårbacka. Jag har också övervintrat min första pelargon .. ever...
Jag har också utvecklat en förkärlek för stenar, nåja den har väl funnits länge, ni vet, stensamlande barn :) (Jag hade nog en hel bergtäkt hemma i mitt rum) Den har förädlats till att gälla stenläggningar och det började med den här lilla på bilderna. Nu har jag kommit på ett nytt ställe som skulle bli alldeles fantastiskt bra och funktionellt och det känns nästan som en klåda innanför skinnet när jag tänker på min förträffliga idé... problemet är att Lasse inte alls tycker att det kliar någonstans... han bara tittar på mig, som om han tycker att jag ska gå till doktorn och få några schyssta piller utskrivna, för det finns säkert hjälp att få mot kliande utslag ;)
Nu ska jag gå och sova så att jag orkar klippa gräset imorgon, måste ju provköra bikinin till semestern ;)
Ha det gott
Kram Karin alias bergsprängarn

2 kommentarer:

 1. Väldigt tjusigt med pelargoner
  Själv har jag den engelska som favorit.


  Och du... det verkar nog som om dina fingrar blivit gröna trots allt ;-)

  kramen
  Cattis

  SvaraRadera
 2. Så fint ni har det. Pelargoner är så vackra. Lyktan har jag varit lite sugen på att köpa oxå.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin