måndag 9 juni 2008

Bland karmar och sågspån

Hej på er alla smultronbakelser där ute!


Vad har ni gjort i helgens vackra sommarväder? Här har vi varit mycket seriösa och samlat många vuxenpoäng genom att montera sisådär en hundra fönster eller nåt :) Neeejdå jag bara skojade, så stort torp har vi inte, var det så många fönster, så bodde vi i ett växthus ;) Men det känns ju onekligen som om karmarna är många fler till antalet, än dom sex stycken som vi har tillbringat helgen med. Karmar som vi ömsom svurit svavelosande ramsor, och ömsom kvittra vackra superlativ över ;) Vad kan jag då berätta för spännande upplysande detaljer om att montera gamla fönster...

.... joo det är inte alltid så att man är jättesams när man ska göra det ;) Speciellt inte på eftermiddagen när man inte ätit på många timmar och det är 30 grader varmt och det kan hända att man kanske har hantlangat en eller annan stund för länge i bikini med ryggen åt solen (ni vet, D-vitamin en masse, det gäller att samla medan tider är). Kanske till och med så länge att axlarna har antagit en något ilsket grisrosa ton ;) Just då, kan det hända att man inte har så mycket tålamod kvar när Lasse för hundrade gången vill att man ska mäta med vattenpasset på exakt samma ställe där man alldeles nyss mätte och där bubblan aldrig vill hamna i mitten, också för hundrade gången.. kan det hända att man kanske väser några för tillfället väl valda ord och undrar om han inte bara kan skruva fast den där j-a karmen så vi blir färdiga någon gång. Just då kan det hända att Lasse inte besitter sitt vanliga oändliga tålamod med min önskan om att allt ska ske snabbast möjligt eller åtminstone i något tempo som är lite snabbare än noggrant långsamt ;)


Här arbetas det för fullt :) Det är nog ingen match att montera fönster i nya hus med räta vinklar men i gamla hus måste man veta vad man gör.. annars kan det hända att man får lov att montera samma fönster två gånger. Eller så gör man som vi, som tycker att det är lite amatörmässigt att bara montera samma fönster två gånger ;) så vi slog till på tre, varför inte, vädret är fint och fåglarna kvittrar ;)Här står karmarna färdigrenoverade och bara väntar på....

.. fönstren som också är renoverade och målade med några rutor bytta från nytt till gammalt glas och .....

.... Hokus Pokus.. innifrån och ut :) Visst är det vackert med gamla fönster. Därinne ser man vår kakelugn som också ska lappas och tätas så småningom, liksom allt annat på det här bygget ;)
Ha nu en varm och skön sommarvecka!
Kram Karin alias grisrosa hantlangar´n ;)

12 kommentarer:

 1. Hej!
  Vilket jobb!! Men fint blir det :)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Oj vilket jobb! Jag älskar också gamla fönster - det är verkligen urcharmigt! Alltid lika kul att kika in här & se vad du har för dig :) Gillar din fina blogg!

  Önskar dig en fin tisdag i morrn!

  Jes

  SvaraRadera
 3. Jisses vad jobb ni har att göra. Men det kommer att bli fint till slut. Gamla fönster är vackra.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 4. Hej! Tack för din kommentar!

  Hihi, ja jag förstår att tålamodet tryter ibland när det känns som man aldrig blir färdig.. Känner igen mig själv. Men visst blir det charmigt! Älskar gamla fönster, jag var nära på att beställa gamla dörrar och fönster på blocket för ett tag sen! Bara så att vi har ifall att det är slut när vi köper/bygger hus... men sambon trodde jag blivit spritt språngande galen! "Vi bor ju i lägenhet" sa han, "vart ska du göra av allt.."

  Ha en bra dag! Kram /Anna

  SvaraRadera
 5. Vad fint att ni har bevarat de gamla fönsterna. Och satt in gamla rutor också. Mycket mysigare glas i dom.
  Hoppas du har en bra vecka.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 6. Jag kan se framför mig hur både mannen och kvinnan väste diverse ramsor :-). Noggranhet versus otålighet - det blir jämt skägg på irritationsskalan :-). Men oj, vad snyggt det blev med de nygamla fönstren. Bra jobbat i värmen!

  Kram från Helena

  SvaraRadera
 7. Vilket jobbb!!!!

  Men det blir ju sååå fint :) Och det är sååå vackert med gamla fönster.Har också ägnat några somrar att måla och skrapa våra gamla fönster rena från färg.

  Alltid lika kul att titta in hos dig :)

  Ha en härlig dag
  Kram Heléne

  SvaraRadera
 8. Ojdå,,, vad det kommer att bli superfint.... Kikade in här,, och ville lämna ett litet fotavtryck...

  Kram josse

  SvaraRadera
 9. Det är verkligen kul att du är tillbaka. Jag tycker det är så kul att läsa det du skriver. Du har verkligen glimten i ögat. Apropå ögat så är ju fönstren husets ögon.
  Det är mycket jobb med att renovera gamla fönster, men det har man igen för det blir så fint.
  Oftast är det jättefint trä i det gamla. Med ny olja och färg håller dom länge. Hälsningar Yvonne

  SvaraRadera
 10. Så söta sådana här fönster är , vi har samma på vårt torp .
  Åh vad skönt att det är sommar ändå trots bränd rygg , själv har jag haft examensfest för sonen och arbetat resten av helgen så jag kan inte säga att jag ens fått en gnutta färg.
  Jasså är det dålig aktivitet på shoppen? Du får komma hit och kolla lite här finns ju Drömgården och knäppingborgsshopparna med House doctor och green gate, inte så tokigt.
  Kram så länge /Bitte

  SvaraRadera
 11. Ha, ha....härligt pinglan, du är dej lik hör jag. Stackars Lasse, jag tror han och Frank skulle behöva träffa varandra över en öl...eller två. Bara för att diskutera sina fruar.(eller jag menar....fru och sambo=). Hör av dig om brevet du fick på posen nyss. Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 12. Hej krutan, kommer ihåg en gång för många år sedan då jag och en kompis cyklade från Leksand på väg till Norge, vi hade cyklat hela natten och var helt slut. Tidigt på söndag morgon passerade vi Älvdalen, en man på väg hem från en fest vinglade förbi och försökte stoppa oss..märkligt. Det är mitt minne av Älvdalen

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin