onsdag 11 juni 2008

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Bitte med den fina bloggen Home Sweeet Home :) Rätt så kluriga frågor att svara på, jag ska göra mitt bästa för att inte bli så långrandig ;)
l
1) Vad gjorde du för 10 år sen?
-Jaa, jösses vad gjorde jag för 10 år sen...
är det verkligen meningen att man ska minnas det ;) - Låt mig tänka.... (det kanske luktar lite bakelit, Lasse tittar lite konstigt åt mitt håll)... måste nästan kolla på lite gamla kort för att minnas... jag tror att jag:
l
A. Tog hand om mina barn som var 5 och 7 år på den tiden :) jaa.. hemmet och Lasse också då förståss.
B. Pluggade på komvux och försökte komma på vad jag skulle bli när jag blev stor.. vet fortfarande inte, har inte blivit stor än... ;)
C. Jobbade för viktväktarna och var smal som en vidja ;) tävlade i viktnedgång med grannen och skrämde nästan slag på mig själv i badrumsspegeln en dag. Sen dess har jag aldrig varit smal :)
l
2) Vad står det på min "att-göra-lista" för idag eller i morgon?
l
Idag:
A. Blogga lite ;)
B. Gå ut på min dagliga kvällspromenad... va synd att det började regna.....
C. Slappa i soffan lite, kanske kolla i någon tidning, dricka en kopp te, börja plantera någon liten idé hos Lasse...
l
Imorgon:
A. Gå på min dagliga morgonpromenad.... va synd om det fortsätter regna....
B. Gå på skolavslutning... jag minns med skräck förra årets, oj oj oj en del barn borde inte luras att sjunga och rektorn borde lära sig hålltiderna ;) I år är det både en avgående rektor och en tillträdande som ska hålla tal... måste komma tidigt så jag får en sittplats....
C. Äta lunch med mina älsklingar. En tradition som vi gör varje skolavslutning.. jättemysigt :)
D. Fika på stan med en kompis. Oj oj oj hur ska jag kunna klämma in allt ätande under dagen ;) Inte undra på att jag aldrig varit så där smal igen ;) hehe...
E. Laga middag... äta.. igen
F. Gå min dagliga kvällspromenad... va synd om det fortfarande regnar...
l
3) Snacks och godis jag gillar
... hur lång tid orkar ni sitta och läsa? ;)
l
A. Mina smågodisfavoriter är utan inbördes ordning: röda ferarribilar, zoo, cocosbitar, gräddkola, fruxo, såna där gröna spindlar och pepprade döskallar :)
B. När det gäller snacks måste jag säga.. Estrellas grillchips.. och ostkrokar.. mhmm visst, visst jag vet att det heter ostbågar men ostkrokar låter liksom mer knaprigt och gott ;) ostbååågar låter så där segt som dom blir när dom legat i öppen påse en vecka i skafferiet. HAHAHAA.. som om dom får ligga kvar så länge orörda i skafferiet :D
l
4) Saker jag skulle göra om jag blev miljonär
.. hur många miljoner pratar vi om?
....på tal om det så har jag en trisslott i plånboken som jag inte har skrapat än :)
l
A. Jobba med någonting annat... eller inte alls... eller åtminstone inte heltid.
B. Åka på lååång semester.. eller för det första ta semester
C. Anställa någon som lagar nyttig näringsriktig mat, gärna sån som man går ner i vikt av ;)
D. Köpa varsin liten lägenhet till barnen, så att dom kan flytta hemifrån sen.. :)
l
5) Platser jag bott på
l
Örebro, Märsta, Älvdalen, Säter, Nyköping, Söderhamn, Linköping
Okej.. jag är en rastlös själ ;)
l
l
Ka
Ha en jätteskön kväll allihopa!
Kram Karin alias långrandiga rutan

9 kommentarer:

 1. Hej!
  Det var en rolig utmaning!
  Får en att fundera tillbaka på vad man själv gjorde för 10 år sen...
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Är så glad att du är tillbaka från din paus! Det är alltid så roligt att få läsa dina texter, kul utmaning! Ha det gott! Kram!

  SvaraRadera
 3. Ha, ha....10 år sen...egentligen en hel evighet sedan fast det känns ju som om tiden stått still....och då menar jag gällande mig själv....Jag är väl inte mer än 30...eller eh!
  Godisråtta, det är du! Men jag håller med ibland bara försvinner påsen jag köpt och det är inte varken man eller barn som ätit av den...!!!!=D VEM kan det då vara???/ Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Det var roligt att få veta lite mer om tjejen bakom den underbara bloggen! =) Själv börjar jag undra om jag missat ett par år av mitt liv, jag tänkte på vad JAG gjorde för tio år sen och tankegången gick såhär "1995, vad gjorde jag då.., men vänta nu, det är ju 2008(!!!) nu.." Ojojoj, ibland undrar man.. Godisråtta är jag med, och lika förvånad över att jag aldrig lyckas gå ner de där extrakilona.. men det sägs ju att skönheten sitter inuti! Och man ska nog vara nöjd med sig själv som man är, med kärlekshandtag!
  Ha det gott! Kram /Anna

  PS. Har en liten utlottning så kika in och pröva lyckan.. =)

  SvaraRadera
 5. Ja jag kände det på mig att du bor i Linköping. När jag började blogga fick jag för mig att du bodde i Göteborg men efterhand så kom den här känslan att det var Linköping som är hemort för dig. Där bodde min dotter när hon pluggade på tekniska högskolan - mitt emot gamla Linköping. Sydsvängen hette gatan. Och så jobbade hon extra på Scandic Hotel där borta mot högskolan till där det finns mängder med studentlägenheter. Minns inte vad det heter. Men som sagt det här är många år sedan nu. Jättetrevlig stad. Kul att få veta lite mer om dig

  SvaraRadera
 6. Vad trevligt att du är tillbaka.
  Har saknat att läsa om dina dagliga äventyr. :-)
  Hej, hej

  SvaraRadera
 7. Kul läsning...och självklart heter det ostkrokar!!!
  Mannen i huset har äntligen efter snart 28 år slutat säga på sin stockholmska att "deet heeteer ostbåågaar";-)
  Såg din systerdotter i MT i dag...har tydligen ordnat logdans och det ser så mysigt ut på bilderna.
  Kram/Birgitta

  SvaraRadera
 8. Kul att läsa utmaningen. Du har svarat så man ler :-)

  Väldigt vad det regnar hos er...
  Det har ju blivit svalare. och det är tur det.
  Nu kan man kanske äta något annat än öl... trots att det ingår i kostcirkeln ;-)

  Jättekram
  Cattis

  SvaraRadera
 9. Hej Karin!
  Kul att du har kommit ur din ide nu! =)

  Har läst ikapp mig på dina inlägg och på tal om Stormare, han var faktiskt här i fredags. Inte hemma hos mig då men i stan. Syrran såg honom på bolaget, han skulle visst spela med sitt band. Du vet, Hollywoodstjärna goes sångare eller nåt liknande. Hade varit lite kul att se honom faktiskt, rapporten var att han såg lite slekig ut med sitt bakomslickade hår ;)

  Ha en skön söndag!
  Kram.

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin