söndag 24 augusti 2008

Att pimpa ett kök

Jag har gjort en kul grej... till hehehe. Ni vet ju hur man inte riktigt råder över en sån liten trist detalj som kakelfogar i en hyreslägenhet :) För ett tag sen hittade jag någonting så kul som kakelfogsfärg.. som man målar på fogarna så att dom blir vita och fina. Sagt och gjort, det måste provas! :)Jag tvättade, fejade och målade alla fogar i köket. Ett litet litet problem som dök upp var att jag inte hade några instruktioner. När jag köpte färgen blev jag ju så ivrig så jag slet upp förpackningen för att "bara testa lite" och slängde kartongen i soporna - instruktionerna puts väck ;) Nåja hur svårt kan det vara att måla på lite färg på fogarna!?och jag måste säga att jag blev oootroligt nöjd med resultatet. Vilken skillnad, köket ser helt plötsligt mycket ljusare och RENARE ut :) Tills.... vi skulle torka kaklet efter matlagningen. Ni vet ju hur det är, en springande punkt i köket är ju trots allt att man måste kunna torka av ytskikten. Helt plötsligt ser det ut som om fogarna fått fläcktyfus ... inte alls lika snyggt ;) Nu måste jag bara komma på en plan BHär ser ni lite förefogar och vår nya micro som vi så plötsligt fick införskaffa ;)Några efterfogar :) Jag suger på finkaramellen så länge jag kan. I det här hörnet behöver vi inte torka fogarna så ofta och mycket ;)

Nu ska jag gå och kolla lite i kudden

Ha en skön vecka

Kram Karin "pimpar´n"

18 kommentarer:

 1. Hej!
  Det ser iaf väldigt fint ut på den bilden du visar :) Du får köpa en förpackning till och läsa instruktionerna, fniss.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Men jädran vilken skillnad!! Bra jobbat...förutom då det där med tyfusen. HOppas du finner råd :) Låter som om någonting jag skulle kunna ha hittat på. Instruktionerna brukar jag av någon anledning ignorera. Inte alltd den bästa av idéer...

  Sov gott!

  SvaraRadera
 3. Men så det kan gå! Det blev ju väldigt fint iallafall! Ha en bra vecka! Kram /Anna

  SvaraRadera
 4. En till som är hialös...fniss...(alltså som inte kan vänta....om det kanske är ett dialektsord...), det hade likväl kunnat vara jag! men det ser fint ut härifrån!

  ha det gott, kram!

  SvaraRadera
 5. Visst blir det bra. Vi målade om hela vårt kakel i vårt gamla kök, från svart + tarakotta till vitt. Det blev hur fint som helst. Så lite gör sååååå mycket. Jätte fint verkligen.
  Kram Emma

  SvaraRadera
 6. Läste lite slarvigt såg jag sedan:) hmmmm... hoppas du kommer på en plan B:)
  Kram Emma
  ps ser bra ut på korten ivarjefall

  SvaraRadera
 7. Oj då, hehe. Men det såg verkligen snyggt ut INNAN ni torkade iallafall ;)

  Kram M

  SvaraRadera
 8. Det blev ju kanon fint! Vilken skillnad! Om det lossnar får du göra om det en gång till bara, du vet i alla fall att det funkar! :-) Kramar Tina

  SvaraRadera
 9. Gud vilken skillnad det blev! Så vackert. Har alldrig varit förtjust i plan B. Så jobbigt. ;)
  Kramz!

  SvaraRadera
 10. Vilken skillnad det blev. Ser mycket ljusare ut. Tråkigt bara att det blev förstört när du torkar rent. Sånt är ju trist. Men om man känner Krutan rätt så hittar hon nog på en lösning, eller?
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 11. Hej Karin!

  Det blev ju störtbra, synd bara att det inte höll så länge. Det ser ut precis som mitt hus men jag bor i hus och borde göra någonting vi det... men det är ju så dyyyyrt att göra vid kök :(

  Kram J

  SvaraRadera
 12. Det ser ju bra ut...
  på bilden,det finns säkert in bra lösning.
  Ha en bra kväll!

  SvaraRadera
 13. Vilken skillnad det blev! Vi har också vitt kakel med gråa smutsiga fogar. Jag ska kolla vad du köpt och inte glömma bort att läsa instrktionen... :-)

  Vart tog mikron vägen?!

  Ha det bra1

  SvaraRadera
 14. Wow så snyggt det blev! Vilken skillnad! Ett helt annat kök ju:)

  Hoppas att du får tag i beskrivningen igen:) Jag vet hur det är när man är ivrig...

  Kanske måste fogen härda ngt dygn eller så innan man kan torka rent? Det blev verkligen snyggt i alla fall!

  Kram
  :)Anna

  SvaraRadera
 15. Hej tjejen och tack för titten hos mig,,, japp va de ä bra med fog färg,,, använde de i min första lgh! Ditt blev jätte tjusigt!!!

  Ha de gottit kramar j

  SvaraRadera
 16. Hej Visst får man en fräschare känsla. Vi har en liten kaklad ruta ovanför spisen den målade jag fogarna med matt takfärg efter att jag gjort rent fogarna och se det sitter men det finns en viss transparens i färgen så ett lager till kanske...Du får fortsätta och dutta i lite färg så kanske det fäster tillslut, eller så får du gå till färgbutiken och läsa på förpackningen där. Lycka till /linnea-maria

  SvaraRadera
 17. Instruktioner?!
  Varför det?!
  Det ska ju bara funka ändå utan att man ska behöva läsa dom oxå;-)
  Nu har jag iaf lärt mig av din lilla tabbe att alltid läsa igenom beskrivningen innan jag ska måla med något nytt preparat...fniss...men snyggt i hörnet är det iaf;-)
  Kramar/Birgitta

  SvaraRadera
 18. Blev så full i skratt när jag läste det där om instruktioner!
  Skulle använda Plastic padding häromveckan. Full av iver kastade jag mig in i arbetet med att spackla alla skador på en hylla.Väntade på att det skulle torka. Länge, typ.
  Himla lång torktid...hm...frågade en vän som sa att det beror ju på hur mycket härdare du hade i! Hm...igen...Härdare??! Jaha, det stod i instruktionen det??

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin