söndag 10 augusti 2008

Microvågornas död

Våra barn påstår att det är vi som är familjen i reklamen ;) Vad gör dina föräldrar när du är utomlands?
ll
Nu senast tog vi död på micron, jo jag lovar!! Vi hade en sån där otroligt spännande hemmakväll framför Allsång på skansen och jooo jag är snart medelålders så jag får faktiskt titta på det ;) Det var det avsnittet när Brolle var med. Jag slängde in en påse poppcorn i micron och satte mig framför tv:n och där stod Brolle och sjöng den allra vackraste Amazing grace jag någonsin hört. Det blev lite jobbigt ett tag och jag fick visst någonting i ögat ;) Helt snabbt slänger jag en blick in i köket och döm om min förvåning, det tog väl en microsekund (hahahaa..) innan jag kom ihåg... SHIT!! POPPCORNEN!... Ut ur micron väller det en tjock brun bolmande rök. Behöver jag säga att jag fick sanera hela köket sen och micron gick och dog. Lasses enda kommentar var; Jag är glad att det inte var jag!.... Vad han nu menade med det ;)
l
l
Någonting som ligger lite mer åt det roligare hållet är min alldeles nya leksak :) Inte en ny micro om ni undrar utan en dator.... en alldeles, alldeles egen bärbar liten sak :)

Visst är den fiiin :) Den står på vårt senaste tillskott, en schäslong från det stora stora varuhuset. Vilken härlig möbel.. gissa om man kan vila ögonen gott framför tv:n när man ligger i den... heheh... typ varje kväll eller nåt. Lasse är jätteimponerad..
-Karin, karin jag pratar med dig...
- *Snark*

Jag slog till en kväll och sydde en rullgardin till fönstret. Jag har använt ett gammalt lakan som jag behöll hela bredden och längden på. Det innebar att jag bara behövde sy en söm, men det spelade ingen roll för jag höll på att få spader i alla fall ;) Det kan möjligtvis ha att göra med att jag kom på att jag skulle sy när klockan var 22 och hade så långa naglar så att jag höll på att döda symaskinen ;) men det gick bra till slut. Det är så fint när dagsljuset lyser igenom så att man ser det broderade monogrammet :)

l

Nu är det bäst att jag reser på mig och gör någon nytta innan Lasse kommer hem från stugan för hur skulle det se ut, om jag inte har gjort någonting annat än att klappa på min nya lilla leksak i flera timmar ;)

Ha en skön Söndag

Kram Karin

17 kommentarer:

 1. "Klappat på min nya lilla leksak..." Jojo, det låter det ;)

  I den däringa schäslongen skulle jag mer än gärna vila min ögonlock på kvällarna, mysig!

  Man kan undra vad det är för sorts kvalité på dagens microugnar??!!! *skakar oförstående på huvudet*

  Kramar
  Flisan.

  SvaraRadera
 2. Men så fina gardiner. Vad duktig du är! Jag äger inte ens en symaskin så jag skulle nog inte kunna sy sådana där... tyvärr! De var jättefina!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 3. Vad fina gardiner du gjort. Vilken fin dator du har oxå. Jag har oxå tagit död på en micro. Men det var jätte länge sedan. Tror det var på den gråtiden. Satt in en aluminiumform,, klicka igång och gick därifrån. Hela lunchrummet var rökfyllt, micron var helt paj inuti. Brandlarmet gick. Det var på mitt jobb det hända.
  Kram mamma c

  SvaraRadera
 4. Tagit dödpå micrn har jag då aldrig gjort, menväl bränt popcorn i den...*fniss*.
  Luktade apa i flera dar =0(

  Finn gardin du sytt & din nya leksak ser helt ok ut, förstår om du blir sittande i flea timmar !

  Kram, Nettan

  SvaraRadera
 5. Hej Karin! Ja jag vet hur det är, tog aldrig död på min micro men bränt popcorn har jag gjort i mina dar. Alla gör vi våra tabbar ibland, inte alls så svårt att förstå när Brolle sjunger Amazing grace!

  Vilken underbar gardin du sytt och den schäslongen har jag sneglat på många gåner.. =) Allt är såå fint! Kram /Anna

  SvaraRadera
 6. Hej Karin! Härligt att läsa dina inlägg. Humor i min smak ;-)

  Nu skall jag lägga lillan. Ha en fin kväll. Du kanske sover redan förresten. Karin, ho-ho...Karin? Jag skriver till dig!

  SvaraRadera
 7. Gillar dina tokroliga upptåg!

  Har en kompis som gjort samma sak med mikron!
  Inte behöve rman vara medelålders för att se allsången, både jag och barnen följer det troget....det är liksom sommar även om inte all gäster är så kul! När sista avsnittet visats känns det att sommaren är förbi....I år tycker jag nog att innehållet varit sämre än tidigare år....

  Vilken underbar leksak du fått och en sån go hörna att mysa i! Där förstår jag att du trivs!

  Ha det gott, kramar!

  SvaraRadera
 8. Halloj !
  Grattis till nya datorn, visst är det härligt med en alldeles (nästan )egen. Gav upp tanken på tapetsering kl 15.30 idag (jobbade till 15.00) och då slog jag till och började rolla sovrummet VITT (hade en ton av beige förut men det blev för beigt ja du vet hur det är , Man står inte ut en minut till.)
  Vilka jättefina gardiner du gjort de var verkligen toppen.
  Återkommer om tid för bloggträff när jag hittar tapeter till vardagsrummet.
  Kram på dig /Bitte

  SvaraRadera
 9. Åh nej, vad jobbigt med micron! Fast en fördel kanske det fanns ändå? Trasig micro = ett måste att köpa en ny, toksnygg micro :-).

  Toppenfin rullgardin du sydde, och vad roligt med en ny dator. Min har segat ihop totalt, så jag måste nog också skaffa en ny snart.

  Ha en fin start på veckan!

  Kram från Helena

  SvaraRadera
 10. Så gjorde en kompis till mig oxå - det luktade brända popcorn i flera veckor efter det... :)

  SvaraRadera
 11. Godkväll Karin!
  Finfin rullgardin du sytt. Fiffig modell. Så har jag bara gjort när jag har sytt gardinlängder. Men det här var ju käckt att göra som rullgardin.
  Jag var på auktion för någon månad sedan och ropade in två olika lådor med textilier. Många jättefina lakan med monogram och spets. Vilket kvinnoarbete.
  Kram Bodil

  SvaraRadera
 12. Jag tror att jag hade sovit med min nya leksak om jag hade "fått" en ny:-)
  Dom där jädrans popcorna har en viss förmåga att förpesta luften inomhus...fniss...av någon konstig anledning,så nu mera kan jag inte gå ett steg från micron när påsen är inuti den!
  Har precis fått bygglov på stuga nere vid Nässjön...70 m från stranden...och bara några båthus snett neranför oss!
  Gissa om det känns både skojigt och nervöst över vad vi har dragit igång?!
  Japp,jag har sytt alltihopa alldeles själv,men det gick åt en hel del svordomar och andra fula ord dom där timmarna som maskinen gick varm...och uppsprättaren användes flitigt.
  Kramar/Birgitta

  SvaraRadera
 13. Men visst låter det inbjudande att klappa på den...?
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 14. Kul du är tillbaka!! Du som inspirerat mej till att starta egen blogg. jag skrattade gott åt ditt senaste inlägg om den döda micron du är för skön ha ha ha .....

  SvaraRadera
 15. Åh jag vet precis hur det är. Det spelar ingen roll om man bara har suttit 3 minuter framför datorn och gubben kommer hem. Det är som att släcka en lampa eller solen som går i moln( f-n vad hon sitter mycket framför datorn). Sen spelar det ingen roll att jag aldrig tittar på tv, aldrig sitter på en stol längre än att jag har ätit klart (förutom datorn) att jag säljer och tjänar pengar vid datorn, han blir sur ändå. Jo det där med popcorn och micro är livsfarligt. Man får absolut inte lämna micron när man "poppar" ;)
  /linnea-maria

  SvaraRadera
 16. Tjabaloba bruden! Kul att se dig här igen. Du har fått ny sovmöbel framför tv: och jag får snart ett vardagsrum att flytta in i.....snart och snart. Typ...November kanske!
  Det där med micro...prova att smälta choklad lite för länge i den får du se hur det luktar fiiiiint i HELA huset sen. Yaak :( Dubbel yaak:(
  Jag har semesterpanik...jobbet börjar på tisdag, vill inte, vill inte!!! Fattar inte varför det skall vara så svårt för "Harry" att springa rätt någon gång så att jag kan vara hemma på heltid. Antar att det är bara att bita i det sura äpplet och återgå till den bittra vardagen :(
  Sommaren har varit härlig och nyttig och jag hoppas det samma för dig. Just nu är vi bara 3 st hemmavid då mannen är i Sthlm och vaktar Knugen! Vi hörs! Kramar Eva-Mari

  SvaraRadera
 17. Så fine liftgardiner du har sydd! De var nydelige!

  Ha en fin kveld!
  :)

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin