fredag 22 augusti 2008

Siden-sammet-trasa-lump

God Fredag mina kära vänner!
Jag har suttit här på kammaren en lång stund och filat på ett inlägg. Jag brukar inte behöva så lång tid på mig men det här är ju ett lite speciellt inlägg, nämligen nr 100. Jag har vridit och vänt på frågan om vad och vilka klurigheter man bäst avhandlar i ett så celebert inlägg. Därav den i mitt tycke mycket talande rubriken ;) Jag tycker att den rubriken sammanfattar det som händer här på bloggen på ett synnerligen pricksäkert sätt.

Det är mycket trasa och lump från alla loppisar, soptippar och andra aningen suspekta inrättningar ;) Och ibland en del siden och sammet, nya saker och ting från ytterst respektabla inredningsbutiker och stora varuhus :)


Här är mitt senaste stora projekt. Jag har nämligen trollat fram en liten rockad här i lägenheten. Så fort skåpet var avhämtat av en lycklig och glad köpare kunde en del andra stora möbler flyttas runt i högervarv ;) Nu mina kära hallonbakelser har jag äntligen tagit den stora soffan till min barm och den fick en klädsam hedersplats vid matbordet och ska nu bara målas och kläs om.


Under det gamla tyget fick jag se att soffan är stoppad med hjälp av gamla mjölsäckar :D hur kul var det. Den här bilden får i det hundrade inlägget representera rubriken och den här bloggen på ett utomordentligt träffande sätt. Lite siden, sammet, trasa och lump :)

Tack så mycket alla ni som tar av er dyrbara tid för att läsa och kommentera i min blogg. Utan er fanns den inte!

Ha en jätteskön helg

Kram Karin alias "lumpsamlar´n"

14 kommentarer:

 1. Vilket fynd, gamala säcker som dolde sig därunder! Snyggt foto med,trevlig helg! Mari.

  SvaraRadera
 2. Hej och tack för raderna hos mig :) Spännande med de gamla säckarna. Själv fick jag tag på ett lakan ihopsytt av gamla sockersäckar nu i somaras. Tydligen var det vanligt förr att man tog reda på dem och sydde barnlakan av tyget.

  Trevlig helg och kram!

  Anna

  SvaraRadera
 3. Härligt när man gör så trevliga fynd:) Det är det som är det bästa med gamla fina möbler att man vet inte vad det bär med sig för skatter. Den kommer bli ljuvlig i ditt hem. Hoppas nu på 100 till inlägg.
  Kram Emma

  SvaraRadera
 4. Åhhh vad dolde sig där under tyget,fina mjölsäckar,där ser man..
  Nu längtar man ju tills du visar det färdiga resultatet...
  Ha en skön helg
  Kram Anette

  SvaraRadera
 5. Det där var ju ett fynd som gör hela möbeln än mer speciell - så kul!
  -Det är just blandningen av lump och siden som jag gillar här hos dig - så fortsätt du på samma spår!!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Vilken härlig bild...
  Och vilket kap...

  Trevlig helg!
  MiaMAria

  SvaraRadera
 7. 100 inlägg, och alla lika härliga, roliga och inspirerande! Tycker att din blandning av lump, siden och diverse annat som gör din blogg så härlig! Ska bli trevligt att se soffan sen.
  Tänk att de kunde stoppa möbler med mjölsäckar, ja man tager vad man haver! Behövs kanske inget tyg över? ;) Trevlig helg! Kram /Anna

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Grattis till ditt hundrade inlägg!
  Vilket fynd du gjorde där i soffan!! Lycka :)
  Ska bli kul att få se den i ny skrud sen!
  Kram.

  SvaraRadera
 9. Hej Karin!

  Grattis till det hundrade inlägget. Vilken fin soffa som döljer en sådan skatt som gamla mjölsäckar :) Ska bli fint att se hur det blev till slut - själv resultatet med omflyttning och omklädning av soffa osv.

  Ha en skön helg!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 10. Tack själv, "Krutan", för att Du tar av Din tid och gör inspirerande och humoristiska inlägg! Se fram emot varje nytt och hoppas, förståss, att det snart kommer ett nytt! :)

  Kram från Karin i Körsbärsgården.

  SvaraRadera
 11. GRATTIS Karin till det 100:e inlägget!

  Hi hi, jag känner igen mig i din rubrik. Jag har väldigt mycket trasa och lump men jag älskar det:)

  Vad läckert att soffan var stoppad med gamla mjölsäckar! Sitter de fast helt och fullt eller kan du få loss någon? Underbar bild i alla fall!

  Jag önskar dig en härlig helg!

  Kram
  :)Anna

  SvaraRadera
 12. Grattis till det 100 inlägget! Kul med säckarna. Man tager vad man haver så att säga.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 13. Hej
  vilken fin bild!! Jättefint tyg.
  stor kram

  SvaraRadera
 14. Grattis till 100 inlägg!
  Kul med soffan och de gamla säckarna... :)

  Trevlig helg, kram Marie

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin