torsdag 18 september 2008

Bygga kök

Hej mina kära vänner där ute i spejsen!
l
Idag tänkte jag berätta vad jag gör när jag inte jobbar, sitter och bloggar, stökar till i lägenheten, belägrar matbordet med målarprojekt eller slår sönder hushållsapparater... (japp jag har gjort det igen ;) den här gången brödrosten).
l
Vi har nämligen ett litet projekt på gång ute i stugan :) Vi håller på att göra en utbyggnad för att få plats med ett ordentligt kök och ett badrum. Vid det här bygget agerar jag än så länge bara hantlangare och besserwisser så jag har fått order att hålla truten men också att hålla tumstocken, vattenpasset och ett antal gängstavar ... mycket skojigt ;) Man måste göra några inhopp ibland och visa sitt intresse så att man håller moralen högt och humöret uppe på sitt manskap. Annars är själva byggandet av stommen inte riktigt min cup of tea om jag säger så... men jag har många värdefulla åsikter som emottas tacksamt och med stor glädje!
l
l
Än så länge ser utbyggnaden ut som ovan men på ritbordet ser det på ett ungefär ut så här.....
l

l

.. och så här...

l

l

..ser det ut på köksbordet i planeringsstadiet bland inredningstidningar och köksbroschyrer :) Men i drömmarna ser det ut som nedan...

l


Bilder från Kvänum kök

l

Vi har dock stött på patrull i form av två saker som kan ha en del betydelse för själva byggandet

l

A: Vi har inga fönster.. vilket ställer till en del...

B: Lasse tycker inte som jag och det kan vara ännu besvärligare .. ;)

l

Ha nu en skön kväll

l

Kram Karin alias "byggmästar´n"

18 kommentarer:

 1. Tjena byggmästar'n!
  Ska bli m y c k e t spännande att få följa detta projekt ;) Så jag hoppas och ber att du icke undanhåller ett endaste skvatt för oss!

  Kram
  Flisan.

  SvaraRadera
 2. Ja vem vill inte ha ett sådant läckert kök. Vi har i och för sig ett Kvänumskök - som jag är jättenöjd med. Vi bytte kök för 14 år sedan och jag upplever det fortfarande som nytt. Då tror jag man har lyckats. Vi har grålaserade askluckor, nästan svarta bänkskivor, vita kapitalvaror och vitt kakel som går ända upp till taket i "arbetsavdelningen".
  I morgon bär det av till Danmark igen. Kl 06.30 är det avfärd. Dags att gå igenom golfbagen och packa lite.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 3. Ja tänk att det ska vara lättare att hoppa fallskärm än att övertala mannen om SMÅ ENKLA åtgärder - som fönster t.ex . . . Blir till att ta fram bästa verktyget, LISTEN (den kvinnliga alltså . . .)

  SvaraRadera
 4. Lycka till med köket, och operation övertalning av mannen ;-) Kommer bli kanonfint, bilderna visar ett underbart fint kök! kram

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Åh så snyggt det kommer att bli!!
  Hoppas du lyckas charma Lasse nu.... det gör du såklart! :)
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Det ser ju ut precis som det ska när man planerar ett bygge...tidningar överallt i huset. Det kommer att bli ett super fint kök.

  SvaraRadera
 7. hej karin!

  oj vad roligt, stort och spännande projekt. det ska bli kul att följa detta lite framöver (jag hoppas att du bloggar lite om det...)

  vad gäller det där att inte tycka lika - stå på dig och inflika lite åsikter mellanåt. använd hundögonen!! det brukar gå bra ;)

  kram jenny

  SvaraRadera
 8. Ha, Ha,....jag har nog hittat själsfrände gällande det där med att komma med kommentarer, lägga sig i byggandet, drömmandet och jag tror bestämt att Lasse har en själsfrände i Frank. De har nog det inte så lätt alla gånger =)!
  Ha en trevlig helg, nu åker jag strax till stugan med familjen och firande av bröllopsdag. Du det är nio år sen!!!!!!!och han står ut än=). Kram! /Eva-Mari

  SvaraRadera
 9. Det ser fint ut! Jag är lite konfunderar över badrumsdörren dock. Den känns lite i vägen. vad ligger det nedanför själva badrummet (på ritningen) En ingång där kanske kunde var en idé? Eller kanske en skjutdörr istället? Det ser ju ut att va ett litet mellanrum mot väggen i köket. Hur som ska det bli kul att föja bygget.
  Anna

  SvaraRadera
 10. Åh vad HÄRLIGT !!!
  Planering av ett nytt kök , det ser jättehärligt ut.
  Nu vill vi ha rapport om allt.
  Men jag fattar inte varför karlar alltid ska ha en annan åsikt , dom ser sällan snyggheten utan mest det praktiska . ¨
  Unnerstad låter spännande.
  Men först du Karin blir det nog Östermalmsmaraton iförda löparskor.
  Kram på dig /Bitte

  SvaraRadera
 11. Tjaloj
  jag ser redan hur du sitter i det nya köket och donar med ännu ett nytt projekt
  FLITALISA!!!
  suck njuter av kvänumbilderna

  ha en toppen helg

  SvaraRadera
 12. Underbart kök...på bilden.
  Det är väl typiskt att man ska behöva lägga ner en otrolig massa energi på att övertyga kärleken om vad rätt och riktigt det blir om man får bestämma alldeles som man vill själv...och dom bara hänger på med lite hurrarop över hur bra man planerar;-)
  I morgon kl.09:00 väntar potatisåkern uppe i Brunnsberg...hoppas att det inte regnar bara!
  Kramar/Birgitta

  SvaraRadera
 13. Men så kul! Och jag hoppas ni kommer överrens ändå..hihi! Tänk att karlarna ska vara så envisa och ha så dålig smak..haha!
  Tur att de kan vara så goa och söta ändå:)

  Susanne

  SvaraRadera
 14. Skratt....va roligt skrivet. Det är ju precis så. Är det inte nått byggnadsmässigt som strular så är det att åsikterna inte riktigt går samma underbara vita väg....eller nått annat Leer....
  Vårt badrum är lamplöst pga att vi inte tycker om samma sort lampor. jag vill ha lite hängande kup lampor, men min man är lång och då säger det KRAS....!!!
  Trevlig helg på dig
  Marina

  SvaraRadera
 15. Hallå byggmästarn! Vilken kul utmaning att bygga ut! Kommer säkert bli jättefint när det är färdigt, ska bli kul att se sen. Ha en trevlig helg! Kram /Anna

  SvaraRadera
 16. Halloj, byggmästar´n.
  Vilket härligt projekt och dröm köket är ju himla snyggt.
  Charm och list är inte dumt. Fönster gör det ju så mycket ljusare så kanske...

  Trevlig helg :)

  SvaraRadera
 17. Hallå där underhållande skribent! Kan aldrig hålla mig från att dra ett igenkännande smile långt upp mot öronen när jag är inne och ser vad du har för dig! Härligt :)

  Önskar en lyckosam helg med besserwissrandet :)

  /Anna

  SvaraRadera
 18. Vad spännande att se reslultatet så småningom, kommer nog att bli jättefint! Lycka till!!

  Kram!

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin