torsdag 11 september 2008

Silikon eller inte silikon

Hoho...

l
Här ekar det lite öde ;) Det har inte hänt så mycket på bloggen den här veckan men det har hänt en del hemma. Inget färdigt än dock men det närmar sig, vi har redan hunnit göra ett fult stötmärke i den nymålade skobänken så nog går det framåt alltid ;)

l
Jag har... eller vänta.. Lasse har lossat spegeln ur ramen i hallen så att jag kan måla lite ... till ;) Jag gick in för uppgiften att skruva loss bakstycket med stor entusiasm... för hur svårt kan det vara. Jag tänkte att när jag väl skruvat bort träplattan på baksidan så skulle det bara vara att liksom lyfta ur spegeln..... och visst skruvandet gick ju bra, man är väl en händiger brutta, men utplockandet blev något av en delikat utmaning.

l
Någon (jag gissar på en man) verkade nämligen ha tyckt att silikon är guds gåva till mänskligheten... jaaa det kanske dom (männen alltså) tycker på flera sätt ;) men i det här fallet hade någon fäst spegelglaset med silikon mot ramen..... och ni kan ju gissa hur GLAD och LYCKLIG jag var där jag stod med en morakniv kl 8 på morgonen och försökte kleta och dra lös glaset från ramen. Lasse fick alltså rycka in och rätta upp verksamheten.... innan någonting gick sönder och naturligtvis löste han sitt uppdrag med bravur som den händige man han är :)
ll


Det vackra överstycket på vår hallspegel :) Jag kan uppslysa er om att det är riktigt meckigt att måla det... inte helt enkelt om jag säger så :)

Ha nu en skön kväll där ute i rymden och tack för att ni tar er tid att titta in hos mig

Kram Karin alias "silikonbruttan"

8 kommentarer:

 1. Det är nog värt allt slit för det är ett jättefint ornament!

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Kan tro att det är lite pyssel med den spegeln....men åh....den kommer att bli SÅ vacker :-)

  SvaraRadera
 3. Silikon!!!!!Att bara nämna ordet,får mitt hår att resa sig och jag får både horn och svans :(

  Men måste också tillägga att det kan vara bra där det verkligen behövs och bara där!!!!!!!!!

  Ornamentet är ju sååå fint!!

  Ha en härlig helg
  Kram Heléne

  SvaraRadera
 4. Ha ha ha ha ha . . . du skriver så nedrans roligt!!! Jag kommer att ha ett leende på läpparna hela helgen tror jag, tack vare dig!!! Ha en go helg!!

  SvaraRadera
 5. Säger bara vilken skön känsla att ha en man som hjälper till med de vackra fynden man gör! =) den kommer att bli hur vacker som helst! Trevlig helg! Kram /Anna

  SvaraRadera
 6. He, he... det där känner jag igen allt för väl. Jag ger mig i kast med något projekt och sen slutar det med att mannen får komma och fixa någoting. Ibland stor grej och ibland liten grej...

  Skönt att det löste sig till slut i alla fall! Den kommer säkert bli jättefin! Blir den vit månne?

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 7. Du skriver så otroligt roligt att man alltid lämnar din blogg med ett leende på läpparna,TACK!

  SvaraRadera
 8. Så passande att du skriver om silikon just i kväll. Jag har nämligen just satt fast fyra fönsterrutor i mitt itusågade fönster - med hjälp av just silikon :) Någon lär alltså svära över mig om si så där 100 år? Ja-ja, då är jag sedan länge på annan ort.

  Önskar dig lycka till med spegeln, målningen och allt du har för dig!

  Stor kram,

  Anna

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin