fredag 10 oktober 2008

Blockoholic

Definitionen på ett fynd lär vara: En sak du inte behöver till ett pris du inte kan motstå ;)

Ett ställe där man kan praktisera den definitionen till fullkomlighet är ju som bekant Blocket. Där brukar jag slänga ut en trevare eller två någon gång ibland till övriga familjens stora förtjusning. Lasse är dock också en stor anhängare av denna tilltalande inrättning på nätet men skillnaden mellan oss är, att jag allt som oftast handlar där, medan han mer sällan köper något. När han väl hittar någonting att köpa är det av mer praktisk art dvs någonting som vi behöver, tex gamla fönster till vårt torp eller en baklykta till bilen ;) medan jag oftare fyndar i ordets rätta bemärkelse.


Just nu ser det ut så här på vårt köksbord :D


Det här är mina senaste fynd från blocket, vad kan jag säga, jag går igång på stolar. Ett slagbord från 1800-talet och fyra stolar för en spottstyver. Ett fynd per definition. Slagbordet har vi kört ut till stugan där det får stå till sig lite ihop med en del andra kallnande saker ;) Lasse säger att vi kan ha "hela havet stormar" för hela trapphuset här nu.... hehe hmm.. *harkel*


Jag har upptäckt att det kan uppstå en del delikata situationer när man som jag trillar över någonting som man bara måste ha och beslutet måste tas fort och därmed utanför gängse beslutsordning, dvs jag måste ta beslutet på egen hand. Lasse påstår att det alltid går till på det viset här hemma, men där är vi av delade meningar ;) Hur lägger man upp det hemma när man bara måste köpa fler stolar och ett till bord?! Man kan ju inte gärna göra som med kläderna man hänger in i garderoben för att kallna ett tag....


-Nämen har du köpt ett bord och fyra stolar...?

-Näää dom här gamla möblerna, dom har vi haft länge.... vi har bara inte använt dom förut....


Nix det funkar inte! Alltså ärlighet och snabbhet är bäst. Ärlighet för att det lär märkas när det står fullproppat med möbler hemma och snabbhet för att ingen hinner reagera innan grejerna står hemma och då förstår dom ju vilket ootroligt fynd det var ;)


Här är soffan med på ett hörn som nu för tiden kan ståta med en krispigt vit färg utan genomslag från fernissan Halleluja! Jag vill passa på att tacka alla så hemskt mycket som tog sig tid att hejja på och tipsa om hur jag skulle göra :D

Ha nu en skön helg där ute

Kram Karin

25 kommentarer:

 1. GRATTIS till vinsten över fernissan ;D å till blocketfyndet...
  Jag brukar åxå se en massa som jag får ha-begär på blocket men brukar inte fullfölja, får inte plats härhemma med mer :C dax att flytta till större. Vi bor på 140 kvm nu, har hittat drömstället på 380 kvm hehehe va tror du om d!?
  Trevlig helg <3 /k

  SvaraRadera
 2. Åhh vilka fynd du gjort!! Slagbord och gamla stolar är även min grej! Men jag kan erkänna att jag haft ett slagbord som jag tääänkt måla i säkert ett år, men har inte tagit tag i det än så sambon är verkligen överförtjust.. not. Ja det är inte alltid lätt att övertala dem om att ens idéer är kanon.. Trevlig helg!! Kram /Anna

  SvaraRadera
 3. Jag gillar också blocket och appselut dina nya fynd!!
  Kram Lallis

  SvaraRadera
 4. Ja på blocket kan man gör fynd och det har du ju verkligen gjort. Så kul att du vann över ostbågsfärgen till slut.
  Ha en bra helg
  Kram mamma C

  SvaraRadera
 5. Ja Blocket är verkligen bra! Hittade mitt köksbord med stolar till där. Och sålde mitt andra ;) Verkligen fina stolar du köpt. Nu vill jag ju se det fina slagbordet också!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 6. ha..ha.. känner igen mig i det där med att gömma saker...

  paketen från tradera fungerar väl rätt bra att stoppa undan någon överfull garderob men med alla möbler är det svårare.

  vilka underbara stolar du hittat. är själv på jakt efter liknande. du och din manhar en fantastisk smak. ska besöka din blogg ofta.

  mvh anna-lena

  SvaraRadera
 7. Jättekul med fynd. Fina stolar du hittat. Soffan ser ut att bli supersnygg. Va bra att du vann över fernissan.
  Här i Målargården målar jag vidare under helgen för att ev. gå ut på älgjakt på måndag. Beror lite på hur målandet går, vill gärna ge järnet för vard.rummet nu./ Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 8. Snyggt jobbat hälsar en annan blocketnerd :) Det där med beslutsordning har vi sedan länge avskaffat. Det är rätt och slätt enklast om jag får bestämma. Han har kapitulerat - helt enkelt ;-)

  Skall bli fint att se vad du hittar på med stolarna - och bordet! Är NYFIKEN!!

  Kram,

  Anna

  SvaraRadera
 9. Varför besöker jag inte din blogg oftare! Nu får det bli ändring, den tilltalar mig så med vackra bilder som inspirerar och du skriver på ett humoristiskt sätt som jag gillar. Hoppas det är OK att jag länkar dig, titta in om du vill, kanske jag kan ge dig något tillbaka, ha en skön helg i höstrusket, kram VIOLAN

  SvaraRadera
 10. Hej Karin, vilket toppenblocketfynd!!!! Mari.

  SvaraRadera
 11. MEn vad fasiken - jag tror min kommentar försvann...eller så har du börjat kommentarsgranska...om så är fallet får du två glada tillrop :)

  Tack! Du är för läcker du!

  SvaraRadera
 12. Karin - det kan ju inte finnas någon normalt funtad männsika som kan tycka att det inte är bra att köpa så fina grejer på Blocket?! Du är en fyndmästarinna. Och du - grattis till att du lyckats med soffmålningen!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 13. Jo du Karin den där med - Dom där gamla stolarna har vi ju haft länge, den frasen är nog något de mest köper angående mindre saker som lampor och sådant, kanske inte om ett slagbord och fyra stolar, men försöka duger ju ibland. Men å andra sidan kan du ju alltid sälja sakerna på blocket om de inte skulle passa eller hur. Hi hi
  Kram på dig Bitte

  SvaraRadera
 14. men karin dina fynd är ju helt underbara, vilka stolar, skulle kunna tänka mig dom fast vi har fullt!!! bra definition, man köper för man kan inte motstå...undviker blocket och ibland får jag tokryck...det är ju det jag vet, hihi!!! iaf var det ju ett fynd som heter duga, soffan är ju urvacker med!

  varmkram lotten

  SvaraRadera
 15. Hej Karin!

  Åh, vilka underbara stolar. Jag skulle också jättegärna ha den modellen. Jag förstår dig verkligen att du inte kunde låta bli.

  Jag har aldrig kollat på blocket eller tradera!!! Vågar man erkänna det så här i cyberrymden! Har tänkt flera ggr, men hinner inte med liksom och tur är kanske det. Jag kan ju inte springa förbi en endast loppis utan att köpa något.
  Men nu blev jag lite avis, får väl ta och prova!

  Ha en fortsatt härlig hösthelg och grattis till fyndet!
  Många kramar
  Karin

  Ps Soffan blev i alla fall jättefin tillslut, puh!

  SvaraRadera
 16. Du är tokig du! Men på ett uppfriskande och härligt sätt ;)

  Fina blocketfynd!!

  Och så ska'ru ha en härlig söndag!!

  Kramar
  Fliset.

  SvaraRadera
 17. Vilket fynd du gjort! Slagbord är charmiga och stolarna såg jättefina ut. Soffan blev helt fantastisk när den blev vit. Vad annars?! :-) Min man förstår sig inte på alla fynd som finns på Blocket... :-)

  Ha en härlig söndag!

  SvaraRadera
 18. Åhh jag e också en blockohollic... älskar att både köpa och sälja...Va fina stolar du fyndat...
  kram Linda

  SvaraRadera
 19. Ursnygga stolar du har fått tag på. Och soffan skall bli så kul att se när den blir klar.
  Kram

  SvaraRadera
 20. Blocket är bäst! Mycket är dyrt,men ibland dyker det upp något som är ett sånt fynd att man knappt tror sina ögon! Dina stolar var ju kanon, och bordet är väl säkert inte sämre... Skönt att det ordnade sig med soffan till slut! Vore kul att veta vilken metod som funkade. Kram, Tina

  SvaraRadera
 21. WOW! Vilket blocketfynd! Underbart! Och soffan blev ju superfint!

  Hihihi! Jag spar inte på krutet här!

  Vilken mysig blogg. Du skriver väldigt underhållande. Det smittar av sig i ett stort leende :o) Sitter här men munnen i en båge från öra till öra.

  Tack för din goa kommentar hos mej. Den värmer så gott. Och ger mej hopp.

  Återkommer självklart på fler besök hit till dej!

  Kramar

  Monika

  SvaraRadera
 22. Fina stolar du fyndat!

  Ha en fin kväll!

  Kram!

  SvaraRadera
 23. Wow vilka fynd du gjort. Förstår att du är glad..Grattis! Vilka underbart vackra stolar. Om du tröttnar på dem kan du ju alltid skicka ner dem till mig i blekinge :-) Jag skulle behöva nya såna fina till mitt kök. Och din härliga soffa som skymtar i bakgrunden...sååå fin. Kram Paula

  SvaraRadera
 24. Hej.
  Håller med dig om att blocket är ett suveränt ställe....Det är lika här hemma, mannen tittar på det vi behöver och jag på allt man kan ta tillvara på...:-) Kram Tina

  SvaraRadera
 25. Hej, Vilken superfin blogg du har. Jag har samma problem som du har haft. Har precis grundmålat ett ekskrivbord med vit vattenbaserad färg. Tyvärr ser det gul/brun flammigt ut. Hur fick du din soffa vit tillslut?

  Hoppas att du har tid att hjälpa mig. Jag vill ju få skrivbordet klart till jul.

  MvH
  Lindis

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin