lördag 4 oktober 2008

Kanelbullens dag

Idag är det ju som sagt kanelbullens dag idag och som vi alla misstänkte redan igår, så blev det inte så mycket bakat idag. Jag vill ju inte göra familjen upprörd och orolig genom att göra någonting oväntat så jag satte igång och målade i stället :) och nu har jag äntligen, efter ett år av funderande satt i gång med den röda soffan :) Tänk att det skulle ta så lång tid för den att hitta sin rätta plats. Vissa processer går med långsam snigelfartEn liten miss i planeringen är dock den härliga fernissan som soffan är behandlad med. Ser ni den ovanligt vackra nyansen av GULT, sådär käckt fläckvist utspridd? Fernissan blöder igenom färgen och det med besket. Det ser ut som om någon har gnuggat soffan med ostkrokar ;) Varför ska man göra det lätt för sig och göra rätt redan från början, det undrade jag också när jag sydde ett par kuddar idag. En kudde sydde jag två gånger, jag tycker nämligen att det är jätteskoj att sprätta!

l
Det har ju florerat en kopputmaning här på bloggarna. Jag har klurat och kommit fram till att jag är en glasbrutta mer än en koppbrutta


Det här är min favorit. Kaffet blir aldrig så gott som i det här glaset. Det heter Mine och är köpt på Duka. Jag lyckades till och med skrämma fram något, dagen till ära, som liknar en kanelbulle. Jag ropade högt i frysen och det här är vad som dök upp ;)
l
Ha en skön Lördagkväll alla jordgubbspraliner där ute! :)
Kram Karin

13 kommentarer:

 1. Jamen DÅ SÅ! Då fick du dig en kanelbulle på Kanelbullens dag i alla fall :)

  Och så fin den blir din soffa! Läste om någon annan som haft samma problem med fernissa som blöder genom... kommer inte håg vem det var bara...

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Din soffa blir jättefin.
  Botemedlet på att den "blöder" är nog bara att måla igen och inte ge sig:)
  Det brukar hända mig också
  Trevlig blogg förresten.
  Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Målarna använder oljefärg och aldrig vattenbaserad färg när de målar trä som kan riskera att blöda igenom fick jag lära mig "the hard way" själv i somras. ;)
  Det bästa är att grundmåla med shellack/kvistlack om man vill vara på den säkra sidan. Att fortsätta måla på flera lager vattenbaserad hjälper inte enligt min erfarenhet, men du får jättegärna bevisa att jag har fel! :) /I all välmening Titti som förövrigt störtgillar din blogg!! :D

  SvaraRadera
 4. Ja det glömde jag ju skriva, vad fin soffan blir!!!!!! :D

  SvaraRadera
 5. Åh GUD så fiiin soffan blir!!! Ett tips mot det gula är att köpa kvistlack och måla på innan du fortsätter med det vita. Det kommer att se ännu gulare ut direkt efter kvistlacken men redan efter första lagret med vitt kommer du se en stor skillnad.....bara ett tips som du kanske redan visste :)
  Snygg mugg du har! Kan tänka mig att kaffet blir godare i den!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Helt ärligt. Fy f-n för att sprätta felsydda sömmar. Ännu mer f... för fernissa som blöder. Finns det någonting tråkigare än så?! När man äntligen har tagit sig för att jobba och så jäklas det. Ursäkta alla svortdomar. Tänker mig tillbaka på alla misslyckade projekt jag har dragit igång och där jag har tappat sugen för att det går bakåt i stället för framåt...

  Lycka till med slutförandet. Soffan ser ut att bli fantastisk vacker i sin nya färg! Det där kommer du att ro i land galant :)

  KRam!

  SvaraRadera
 7. Så synd med soffan för den är verkligen jättesnygg. Finns inget värre än när man syr fel och får sitta och sprätta. Ha en fortsatt trevlig helg.
  Kram mamma C

  SvaraRadera
 8. Hej !

  Så fin soffa,den fixar du......

  Ha´det så bra!
  MiaMaria

  SvaraRadera
 9. Åh, så fin soffan blen! Tänk vad lite vit färg kan göra!

  Nu blev jag väldigt inspirerad att ta tag i lite vitmålningsprojekt.

  Kram Emma

  SvaraRadera
 10. Soffan blir underbar i vitt!

  har också målat möbler som blöder så där...enda sättet var att måla med annan färg, använde mig av vattenlöslig först och det fungerade inte alls...

  Ha en fortsatt go söndag1 Kram!

  SvaraRadera
 11. Så otroligt fin soffan kommer bli!! Kanelbullen ser hur mumsig ut som helst.. Får ta en funderare över vilken kopp som är min favorit.. Trevlig söndag! Kram /Anna

  SvaraRadera
 12. Soffan blir jätte fin. Kan du inte pensla på lite kvistlack för att få det sluta blöda?

  Ja men den bullen såg väl god ut.
  Kram Emma

  SvaraRadera
 13. Hejhopp lilla smultronblomma ;D
  Måste bara tala om att jag skrattade rakt ut när jag läste din kommentar om att nån gnuggat ostisar på soffan, sjukt kul...
  Soffan blir hur fin som helst. Det är så trist när det gulfula går igenom sådär, har åxå vatt me om det å man blir sååå bannad. Man vill ju liksom att det ska gå undan...
  Du har ju fått goda råd så du får nog till det!
  Ska bli spännande att se den färedig lycka till!/K

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin