lördag 15 november 2008

Att-göra-lista

God Lördag förmiddag på er alla där ute! Hur har ni det så här i slutspurten fram till advent ;) Här är det fullt upp i alla hörn och fastigheter. Idag har jag skickat iväg Lasse för lite snickring i det lilla torpet medan jag dyrt och heligt lovade att jag visst skulle göra någon nytta hemma idag ;) Förslagsvis tvätta, baka, städa eller helt enkelt göra färdigt alla mina projekt som står utspridda lite här och var ;)


Det första och allra viktigaste jag var tvungen att göra när jag vinkat av Lasse som den ordentliga, husliga sambo jag är, var att koka mig en kopp kaffe och plocka fram alla julmagasin för att i detalj studera och inspireras.. mycket viktigt för blivande framtida projekt ;) Det enda tråkiga med den sysslan var att jag måste dricka pulverkaffe eftersom det kan hända jag kanske eventuellt råkade slå sönder kaffekannan häromveckan.... jag trodde att ingen hörde men Mattias kom som skjuten ur en kanon ut ur sitt rum..

-Mamma slår du sönder nåt nu igen!!?
-Var tyst.. *väser mellan sammanbitna tänder*
-Vad slog du sönder..*envisas*
-Tyst sa jag, gå genast in på ditt rum igen... *pekar med hela handen* faan kaffepannan gick sönder..
-Meeen Maaamaa.... en grej till!
-Ääh skit..var tyst *surar* vem sjutton håller räkningen.. *muttrar lite trotsigt*

En annan sak som är mycket viktig är ju förståss att blogga, det får man inte försumma så det var nästa viktiga grej att göra ;) Nu med en tekopp...

Har fixat lite i ett hörn i vardagsrummet. Jag snodde skrivbordet från Johannas rum... hon uppskattar ju i alla fall inte alla gamla möbler ;) Hennes inställning är -Guuud måste vi ha alla gamla möbler hemma det känns som om vi bor på soptippen... typ *himlar med ögonen* och måste allting vara.. eeh.. typ VITT (det är hennes nya svärord nu)

Lite loppisfynd på bordet :) Handdukarna ramlade jag över häromdagen 12 st för en struntsumma... najs :) Lilla pippin är från Åhlens.


Vår vackra kandelaber som jag hör och häpna hittade på en loppis.. inte jättebillig men billigare än i butik :)

Jag hade en tanke om att jag som nästa viktiga grej på listan skulle gå ut i skogen och samla lite.. bara lite granris och kanske lingonris för det lyste med sin frånvaro i skogen runt stugan, men det blåser och viner halv storm ute så vi får se hur det blir med den delen ;)

Ha nu en skön och avkopplande Lördag och glöm nu inte att värma upp med lite vila inför vilodagen i morgon Söndag ;)

Kram Karin alias "husmodern"

28 kommentarer:

 1. OK, Karin, Nu har du inspirerat mej att sprutmala massing ljusstaken vit. Det ser ut att bli snyggt. Undrar vad maken kommer att saja??! Far jag skylla pa dej?

  MVH

  Navy Wife

  SvaraRadera
 2. Jaaarå det går så bra att skylla på mig ;)
  Kram Karin

  SvaraRadera
 3. Hej Karin, vad fint du har det jämt!!! Uppenbarligen är du ändå huslig! :-) Och inspireras måste man, annars blir det ju inte bra! Så fram för mer kaffedrickande och Lantlivsläsande. Här blir det också oftast pulverkaffe, mest kanske för att hemmalivet med en 5-åring (iofs skötsam) och en 9 månaders bebis som kommit på att krypa just (och inte framåt utan bakåt!!!) inte inbjuder till några längre stunders fika. Att vänta på att kaffet ska bryggas hinns inte med, i med torrt pulver och lite halvljummet vatten så får mamma vara nöjd... ;-)

  Just nu sover bebisen och jag ska bara njuta av alla bloggarna på nätet. Härligt det med!

  kram och ha det bra
  /kristin

  SvaraRadera
 4. Japp, jag håller på att träna ordentligt till vilodagen i morgon.
  Bloggar just nu runt för glatta livet, innan jag blir utslängd ur mitt hus, nåja lägenhet då om det ska va så petigt. Dottern ska ha glöggfest.
  Kram Marie

  SvaraRadera
 5. mycket fint hem har du, roligt o titta runt lite
  ha de gott

  SvaraRadera
 6. Helt rätt inställning krutan! Klart man måste ta en sak i sänder. Det viktigaste förs och det verkar du ju ha fått klämm på ;-)

  Fortsätt med det du gör!

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Det är ju så himla fint på bilderna att jag blir glad av att bara se dem!

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Så fint du piffat med skrivbordet och alla finfina detaljer! När du beskriver dig själv och dina saker du tänkt göra men som blir botrträngda i bakhuvudet när "viktigare" saker upptar ens tid.. =) Ha en trevlig lördagkväll! Kram /Anna

  SvaraRadera
 9. Jättefina bilder - här hemma blir de som bor här med mig mest förgrymmad när det flyttas om grejer overallt så ingen hittar mer än jag - men vaddå, det blir ju alltid till det bättre, sen spelar det ju ingen roll hur ofta eller...
  Kram/Annelie

  SvaraRadera
 10. Hej!
  Måste bara säga att ljusstaken är jättefin! Har sett den i nyskick och ute i handeln nu på Materialmännen. Priset är 799:- så måste ju undra vad du betalade....?
  Är så sugen på den och har önskat mig den i present nu när ja fyller 40!

  Bästa hälsningar ILona

  SvaraRadera
 11. Underbar kadelaber! Jag önskar att jag själv hade plockat lingonris i god tid. Men nu när det har snöat konstant i ett dygn är inte det att tänka på längre! ;)

  SvaraRadera
 12. Så mycket vackra bilder du har att visa idag.

  Tänk att mina barn börjar också tycka att allt är vitt här hemma...fast det är långt ifrån när man jämför med andra. Det är ju bara så vacker med vitt.

  Tråkigt med kaffekannan...se det som att du får en ny bryggare istället...alltid kul med nya saker.

  Kram, Marlene

  SvaraRadera
 13. Hej !!
  Har ar en till som slar sonder saker just nu......har aker vaser ,vinglas,varmeljushallare och annat....vet inte vad det beror pa.........men min dotter laser just nu iskolan om genier och att de ar valdigt tankspridda och virriga....kan ju vara det da.....
  Bordet och det du stallt pa ar jattefint.....vill gora nat liknande.....
  tack for inspiration...
  Monica i Rom

  SvaraRadera
 14. Hej Karin!
  Du får allt till det fint du
  Vitt, Vitt jag gillar också vitt
  I gå målade jag en gammal byrå som jag köpt på en auktion för många år sedan( vit grå beige) den blev riktigt fin och nu undrar jag varför jag inte gjort det tidigare.
  Visst är det kul att ta fram inredningstidningar och få inspiration inför advent och jul.
  Haregott!

  SvaraRadera
 15. Väldigt fint med bordet och allt det vackra på det, jodå skäll får man av barnen, ha ju bara en kvar hemma fast han är ju vuxen, för ett tag sedan fick badrummet en uppfräschníng med rosmatta och lite religiösa tavlor, bilder , krucifix och ljus och lite annat, men Mamma vad ska polarna säga när dom har besökt vårt badrum.....ja det är inte alla i familjen som uppskattar ens kreativa förmåga, fniss....tur att jag haft bloggen denna eländiga sjukhelg, kram och ha en bra början på veckan

  SvaraRadera
 16. WOW det räcker inte WOW WOW !!!
  SÅ JÄTTEFINT Karin !!!
  Jag är nästan salig så vackert.
  Bordet ,lampan stolen allt det är perfekt.
  Ps är det säkert att du inte krachade kaffepannan för att kunna köpa en ny .
  Nej fy sjutton för blåst och lingonris , bättre med Lantliv och kaffe. Kram på dig /Bitte

  SvaraRadera
 17. Tjena husmor! Visst är det skönt att ha en stund för sig själv - med just kaffe och inredningstidningar med julinspiration! Hördudu - va fint skrivbordet blev med din design!

  Ha dé!

  SvaraRadera
 18. Vad fint du får till det..
  Kul med loppisfynd! :)
  Jeanette

  SvaraRadera
 19. Ha,ha, ha vilken härlig inställning. Hoppas du hade en skön och avkopplande söndag oxå...
  Tittar faktiskt in för första gången. Underbart härlig, inspirerande blogg. Först gången som sagt, men inte den sista!
  Kram, CEcilia

  SvaraRadera
 20. Åh så vackert du har gjort i hörnet! Kandelabern var så vacker! Kram Tina

  SvaraRadera
 21. Åhh vad fin du har fått det med det gamla skrivbordet. Riktigt stämningsfullt på min ära. Har du målat kandelabern eller har den lltid varit vit? Dum fråga kanske. Nu nästan ångrar jag att jag gav bort en silverfärgad 5-ljuskandelaber. Fast den kanske inte hade blivit snigg som vitmålad - skall nog vara en lite äldre modell.
  Kram på dig Krutan

  SvaraRadera
 22. Jättefint blev det på skrivbordet! Min familj uppskattar inte heller mina projekt som sakta tar över hela huset :)) Kram, Tina

  SvaraRadera
 23. Hej
  Va kul med någon som också är med om kommentaren typ...ska allt va vitt, eller måste allt vara gammalt? hör detsamma här hemma ibland!
  vilka fina bilder
  hälsningar Helena

  SvaraRadera
 24. Oj så vackra bilder och saker. otroligt vacker kandelaber.
  Kram

  SvaraRadera
 25. Gud så vackert! Fastän nästan allt är, typ... ehh vitt!
  Vilken underbar skrivbordshörna och vilken dötjusig kandelaber!!! Mari.

  SvaraRadera
 26. Hej Karin!
  Allt väl?
  Jag har en liten utmaning till dig inne hos mig om du vill och inte haft den redan..
  Kram /Anna

  SvaraRadera
 27. Å, så mycket fint du visar...vad kul att kika in här hos dig!

  KRAM
  Hanna

  SvaraRadera
 28. Haha...min dotter säger likadant! Vi håller på att, dessutom, flytta och jag passar så finurligt på att fixa till möbler och liknande....säger till min dotter att lillebror kommer att få hennes bokhylla för den kommer inte få plats i hennes rum... jag har ju en idé *L*...dottern 17 år svarar tämligen iskallt "varför i hela friden ska allt göras om jämt och jämt i vitt och för det andra så ska hon ha "orientaliskt" i sitt nya rum.." jaja...vi får väl se vem som får sin vilja igenom den här gången...*L*

  Tack Karin för en underbart inspirerande och underhållande blogg!

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin