tisdag 11 november 2008

Torpet

God Tisdagmorgon på er allihopaHoppas ni har haft en skön start på veckans ekorrhjul ;) I dag tänkte jag uppdatera lite från stugan. Det går inte framåt med så många knop men det står i alla fall inte helt still ;) Som ni kanske kommer ihåg så håller vi på att bygga ut det lilla torpet med ett kök och badrum på baksidan.
Regelvirket ligger i startgroparna under presenningen och bara väntar på att sättas upp. På bilden ser det ut som om huset lutar en aning och håller på att tippa men så är inte fallet det beror nog snarare på mästerfotografen... moi! På baksidan kan man också, om man har bra syn och rätt belysning ana en grund ;)Som ni ser så är det inte någon stor herrgård precis utan snarare ett 50 kvm litet krypin med väldigt lågt i tak ;) Hur jag ska reda ut att bo där med alla mina saker sen, det återstår att se. Jag känner en viss oro kan jag meddela men Lasse verkar ta det med ro, jag vet inte hur, men han måste vara i förnekelsestadiet och tror förmodligen att jag ska göra mig av med en massa saker.... det kommer nog inte att hända det här seklet ;) När det är så litet så är det tur att man har mycket skog runt stugan så att man kan få vara ifred ibland. Jag gick ut en tur för att samla lite mossa och annat smått och gott medan Lasse gjorde något annat, förmodligen någonting mycket lämpligare byggnadsmässigt, för att verksamheten inte ska stanna av helt :)


Det visade sig att jag kanske inte var den enda i omgivningen som hade en del funderingar kring boendet ;)


Det känns skönt att man har förstått det där med gummistövlar, den där Mulle var nog inte så tokig i alla fall ;)


Efter en skön tur i skogen så är det gott med lite fika, någon gång måste man ju inviga slagbordet och adventsfikat ;) Och nej, jag har fortfarande inte bakat. Jag tycker att det är viktigt så här i hårda tider att gynna alla små bagare så att dom inte behöver stänga sitt lilla bageri ;)

Ha en skön Tisdag

Kram Karin alias "mudwoman"

Ps. som ni ser så har vi inte så mycket vinter här nere +10 och mera höstlikt än vinterlikt ;)

18 kommentarer:

 1. Hej !!
  Fina bilder , inspiration och trevlig lasning....
  Skrattade ihjal mig at forra inlagget...josses, du skriver sa hmila bra och roligt...kanner igen mig i manga situationer......
  Min man akte ivag pa jobb i 7 manader forra aret....du kan inte ana vad jag handlade nar han var borta !!!!!!!!
  Det enda som var sig likt hemma ,nar han kom hem,var ytter-dorren......
  Ha en bra dag,
  Monica i Rom

  SvaraRadera
 2. Hjälp vad fint torp!! Jag får hjärtklappning!!!

  Lågt i tak är bara charmigt, så det så! :-)

  Kika in hos mig och tävla om du vill!

  Kram till rara Karin!
  från
  Susanne

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Passar på att surfa lite medan jag väntar på att komma fram i kön på f-kassan....skall försöka få till det här med föräldrapenning och deras e-tjänster är inte helt självförklarande till sin utformning! Morr...

  Härliga torpbilder. Är det inte precis så det skall vara - ett litet krypin där man lever annorlunda än hemmavid? Ser jättefint ut!

  Önskar en lerfri dag :)

  /Anna

  SvaraRadera
 4. Vad mysigt du verkar ha det! Lyckat till med torpet, ser fram emot att följa bygget!

  SvaraRadera
 5. Ljuvliga bilder åhhh vilket torp alltså!
  Kram Zinkbaljan

  SvaraRadera
 6. Jag kan meddela mudwoman att vi har samma väder här uppe;-)
  Menar du att ni ska flytta till torpet permanent?!
  I såna fall...vart ska du göra av alla grejer som du har visat här på bloggen...fniss...för det begriper då iaf jag att man gör sig inte av med sina kärlekar i första taget;-)
  Kramar/Birgitta

  SvaraRadera
 7. Spännande att få se vad som är på gång, ska bli så himla roligt at följa projektet, ett tråkigt gråväder är det och jag bara räknar dagarna till advent, kramis

  SvaraRadera
 8. Hej, Vilken fin bloggsida du har. Hamnade har av en slump. Jag alskar ocksa inredning, och du har onekligen verkligen god smak och oerhord talang. Fantastiska bilder. Jag blir sa inspirerad.

  Jag ar ocksa gift med en militar och tyvarr sa vill han garna vara med och bestamma nar det galler inredning sa gissa om jag far kampa hart for att fa ha vitt, min favoritfarg, med pa ett horn har och dar.

  MVH

  Navy Wife

  SvaraRadera
 9. Fin och rolig blogg.
  Jag kommer att följa dig!! kul med renoveringen av erat torp vi håller också på med vårat.

  Välkommen in till mig!
  torperskan.bloggspot.com
  här är gudagott att vara

  SvaraRadera
 10. Hallå Karin !
  När jag såg huset tänkte jag att nu har Karin flyttat dit alla sina fina tyger och lagt i en hög så huset fick slagsida,stackars Lasse men sedan skrev du ju att det var kamerans eller var det fotografens fel.
  Ialla fall huset blir jättegulligt.
  Kram på dig /Bitte

  SvaraRadera
 11. Hejsan Karin!
  En så härlig och rolig blogg, kram på dig för det...
  hälsar
  Lydia's Gröna Fingrar

  SvaraRadera
 12. Hej du där!

  Jaha, jag kan då ta både torpet och fikat. Ser så inbjudande och gott ut.

  Stolarna är såååå fiiina och soffan sen då. SUCK!

  Men din obeslutsamhet kan du få behålla själv för jag har egen så det räcker och blir över, hahahaha.


  Kram Inka

  SvaraRadera
 13. hej! Vilket ljuvligt torp!
  Härligt kladdig var du om fötterna också!
  Absolut har du rätt... vi måste gynna alla små bagare så de inte går i konkurs! Det är ju hårda tider nu!!!
  Kram Tulipa

  SvaraRadera
 14. Hej Karin!

  Jag tycker att det lilla huset ser alldeles förträffligt och näpet ut. Det kommer säkert att bli jättebra sen när ni väl blir färdiga. Själv bor jag med mina tre barn i ett hus på 90 kvm. Det finns visserligen källare men den har varit under renovering nu i tre års tid... hmmm.

  Det ser så himla mysigt ut med skogsbilderna och den där fikan efteråt!! Det smakar alltid extra gott när man varit ute o lufsat i skogen! :)

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 15. Hej Karin!

  Det är så roligt att läsa dina inlägg, du skriver så himla bra! Man får alltid ett brett leende på läpparna!

  Vilken tur med stolen, den kommer att bli toppenfin till de andra.

  Så fin du var också på balen. Det var så länge sen jag fick göra mig så fin, så härligt. Roligt ide med banden i håret, och att du faktiskt gick och fixade det. Det är så trist när många kommer i dyra klader och håret är som till vardags!

  Vilka mysiga bilder från ert torp. Man får verkligen mysstämning när man ser dem. Och du, jag är nog muddwoman! Så ser jag ut varje dag *ler*. Det är rent hopplöst här ute på landet, så gummistövlar på!

  Ha det så bra nu och kram på dig!

  Karin

  SvaraRadera
 16. Åh, sicka fina bilder. Jag blir bara glad av att se dem:)
  Kramis

  SvaraRadera
 17. heeej, kikar in från madame nyberg..trivdes här på din sida..så jag kommer tebax..
  ha det gott

  SvaraRadera
 18. Hej!
  Åhhh vilken mysig blogg och vilket fint hem du har!! Du o jag ses på bloggträffen, på Unnerstadsgård! Såå kul! Jag måste kika runt lite mer o lägga till dig på bloggkoll! Ha en fin lördag!

  Kram maria

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin