tisdag 6 januari 2009

Ett annat, årets första

Jaha då var det dags då, årets första arbetsdag!

Inga fler lata mornar, inga fler långa kaffeklunkande frukostar. Inga fler sena nattliga kvällar framför datorn ;) eller.. jo kanske det men absolut inte några fler planlösa dagar där man får göra som man vill :) Imorgon drar vardagen igång, ekorrhjulet börjar så sakteliga snurra igen och det är bara att kliva på :) Nåja jag är ju begåvad med ett jobb som jag verkligen tycker om och min ledighet har varat väldigt länge så jag ser faktiskt fram emot att få ta tag i vardagen igen :) Nu är det ju inte så att jag har suttit helt sysslolös i tre veckor ;) jag har filat lite på några projekt, dels det som, från tredje advent tog omvägen om fjärde advent och vete sjutton vart det tog vägen sen.. ;) Nu är det i alla fall snart färdigt och ingen är gladare än Lasse för på köpet tog det med sig två andra ofärdiga saker och han gör vågen här hemma hela dagarna nu ;)


I köket har vi två små hyllor där det brukar bytas föremål efter årstid. I julas stod här krukor med hyacinter men nu vill jag ha något mer ljust, krispigt och vårigt

I en liten kanna har jag satt lite.. eller faktiskt ganska mycket ;) blåbärsris och nu väntar jag på att få se om det dyker upp några små våriga ljusgröna blad. På hyllan under står en kaffekanna och en äggläggargrej i porslin, krackelerad och fin som jag hittade när jag var ute på promenad en dag och slank in en sväng på myrorna :)

Ha en skön fortsättning på veckan

Kram Karin

22 kommentarer:

 1. Jag gör också vågen för dessa vackra bilder!!

  SvaraRadera
 2. Ja inte har det varit många timmar sömn här i natt, kunde så klart inte somna, har lagt till mig med helt andra sovvanor....men nu kör vi igång, härligt vackra vårhyllor hos dig, ha en bra dag, kram

  SvaraRadera
 3. Hej Karin! Hoppas det går bra att börja jobba! :-) Själv är jag mammaledig fortfarande så det var rätt skönt att skicka iväg killarna i familjen till jobb/dagis och sedan skrota som vanligt här hemma med lilla M.

  Fina hyllor och vackra saker på. Jag har också tagit in blåbärsris, plockade mitt på nyårsafton så vi får se när det sticker fram lite blad. Å vad jag längtar till våren, men vi fick 7-8 cm nysnö i natt så det känns rätt avlägsen just nu i alla fall.

  KRAM till dig!
  /kristin

  SvaraRadera
 4. Godmorgon Karin!

  Äggläggargrej? Det är inte höna du syftar på? Nähä...

  HOppas första arbetsdagen blir ok för dig. Jag tycker själv att det känns ganska skönt att vardagen återvänder just idag. Kanske lär vi någonting av alla sköna lediga dagar? Kanske kan jag bli bättre på att ta in det härliga i den annars ganska grå vardagen...

  Ja, vi får se hur det går!

  Ha en fin dag,

  Anna

  SvaraRadera
 5. Det ser så fint ut med blåbärsriset. Här finns inte blåbär så långt ögat når... bara björnbär. Och det riset är inte så skönt att plocka in precis... :)

  Det ska bli kul nu när loppisarna börjar öppna efter helgerna igen - kanske hittar en sådan där "äggläggargrej" som du har!


  Kram Jenny

  SvaraRadera
 6. Det var verkligen vårigt, krispigt och fint! Visst är det liiite skönt att återgå till vardagen igen.. fast jag är allt ledig idag jag.. så här sitter man med kaffet framför datorn och drar lite på att börja greja tills alla fina bloggar är färdiglästa.. =)
  Ha det så gott första arbetsdan!
  Kram /Anna

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig och inspirerande blogg du har!!

  SvaraRadera
 8. Å vad stilrent och vackert det ser ut. Ja man kan hitta en hel del på myrorna. Visst har det varit skönt att ha haft dessa lata dagar. Men det är skönt när allt rullar igång igen. Jag sitter och vilar mig så gott det går och försöker bli frik någon gång. Undertiden njuter jag av alla fina bloggar.
  Kram Helen

  SvaraRadera
 9. Hoppas att du har haft en fin dag idag.
  Kram Lallis

  SvaraRadera
 10. Jag har fortfarande inte hämtat mig från chocken att börja jobba igen efter jul. Går som en zombie!
  snygghyllorna var trevliga./linnea-maria

  SvaraRadera
 11. Så fina härliga små hyllor. Det blir nog snart lite gröna blad på riset ska du se.
  Hoppas att det känns bra på jobbet.
  Kram Marie

  SvaraRadera
 12. Vilken härlig blogg!Bor varannan vecka utanför Norrköping o varannan på Öland. I Kalmar finns en affär du nog skulle gilla: Topiary heter den, om du åker neråt på semester... Kika gärna in på min blogg:lyckobringande.blogspot.se

  SvaraRadera
 13. Ska vara lyckobringande.blogspot.com
  Felstavning förut... :)

  SvaraRadera
 14. Hoppas att det blev bra på jobbet!! :) Skönt att komma in på det vardagliga livet igen!
  Och det var jätte fint med blåbärsris i kannan :)

  Ha en bra kväll.
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 15. hej
  första gången här...ett så vackert hem du har mycke fina bilder att titta på =) återkommer garanterat
  kika in hos mig om du vill jag målar på möbler m.m
  kramar pia

  SvaraRadera
 16. Oj vilka fina hyllor. Vad fint det var med blåbärsris.

  Kram Annica

  SvaraRadera
 17. Nämen så fint du har gjort det överst i bloggen!! Vackra bilder!
  kram

  SvaraRadera
 18. Fina bilder!
  Jag tog in blåbärsris till nyår och de har nu börjat slå ut! Känns vårlikt tycker jag! Och en väldig kontrast till julgardinerna!:)
  Kram

  SvaraRadera
 19. Så gulligt med hyllor som får olika
  teman eftr årstid.Något att efterapa.Haregott!

  SvaraRadera
 20. Hej! När du beskrev ditt fat som en äggläggargrej så gav du mig en mkt trevlig ide till påskpyntet. Jag tror att det du har på din hylla (lite svårt att bedöma storleken...)är samma sak som jag har i ett förråd här hemma, nämligen snigeltallrikar...och eftersom jag inte så gärna och ofta...läs aldrig!!... lagar till sniglar så ska jag ställa pyntäggen i ett par stycken i påsk. Tack för tipset!! Kram Nellie

  SvaraRadera
 21. Åhh vad fint, vilka fina vita hyllor..
  Nu är man ju allt nyfiken på vad det är för projekt som du har gjort färdigt..eller var det hyllorna du menade ?
  Kraam Anette

  SvaraRadera
 22. Å vad kan en nagelskulptris fila på för projekt...?

  Ingela :)

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin