söndag 11 januari 2009

Ägg i förklädnad

Vad ska jag säga :) Jag har alltså inte en äggläggargrej på min lilla hylla utan en snigeltallrik hahaha.. Tack så mycket för den rättelsen Nellie! ;) Den första spontana tanken som slog mig när jag stod där på myrorna och såg min förklädda äggtallrik var, Oj kolla, en sån där som man lägger alla kokta ägg i på frukostbordet, vad bra och så fin den var! hehehe.. Tänk sån tur jag har som får flagga min okunnighet så här i det offentliga rummet ;D


En annan mycket roligare tilldragelse, för mig då ;) och i synnerhet resten av följet här hemma är ju som bekant dom tre projekten som gått hand i hand som dom tre musketörerna. Ofta när jag sätter igång någon fantastisk, spontant påkommen idé, blir det ju som bekant lite merjobb som jag oftast brukar delegera till dom något mer testosteronstinna personerna i min omedelbara närhet. Till Lasses ohöljda förtjusning har han äntligen fått borra i vägg och tak igen ;) Och det tycker han är mycket roligare än att se på tv!

Den första utav tre delar som ni ska få se idag är en byrå. Som numer befinner sig på ena sidan om den omtalade men inte ombyggda rumsdelaren i hallen. Det här är alltså det man först ser när man kommer in. Jag hittar tyvärr inte förebilderna *host host* eftersom det kan hända att det var väldigt länge sedan dom togs ;) men här är i alla fall efter...Det är en liten furubyrå med någon trist gulnad fernissa och fyrkantiga trähandtag i samma färg och material som byrån. Jag har textat nummer på lådorna och satt på ringbeslag.. eeeh.. eller rättare sagt... Lasse har satt ringbeslag på byrån, också det mycket hellre än att se på tv ;)Bakom fuskväggen syns en skymt av den delen som faktiskt var den ursprungliga som har tagit vägen om alla möjliga advent och helger men som nu är färdig :) Men den får ni inte se idag ;)

Ha en skön start på veckan

Kram Karin

38 kommentarer:

 1. Fin blogg! Jag kommer att titta in snart igen.
  Hanna

  SvaraRadera
 2. Hej Karin!

  Jag tror jag har precis en sådan byrå som du hade innan du förvandlade den...så fin den blev! Det där typsnittet - jag sökte efter det men fann bara betalvarianter. Kanske är det ett sådant?

  Ja, du gör verkligen jättefint!

  Kram,

  Anna

  SvaraRadera
 3. hej hopp!

  Så fint det blev
  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Underbart vackert Karin!!

  En sån TUR att maken din hellre (!)utför dina önskemål än ser på TV....!!!!! *ler* ..foglig karl...

  Ha det toppen!
  Kram! Iréne

  SvaraRadera
 5. Heja Lasse!!
  Och heja dig för att du skriver så roligt och gör så himla fint!
  Kram

  SvaraRadera
 6. VIlken förvandling, byrån blev ju så fin och med texten! VIlken Lasse du har som gillar mkt renoveringsjobb istället för TV! Guld värd, ha en bra dag, kram

  SvaraRadera
 7. Vet du Krutan, till syvende och sidst så tror jag nog att när Lasse surat färdigt över alla dina projekt, känner han sig nog ganska nöjd över att han varit delaktig i förändringarna...!

  Jag brukar låta maken tro att det är han som kommit på vad vi ska göra, fast jag misstänker att han har genomskådat det för länge sen...

  Kram/L

  SvaraRadera
 8. Hej!

  Vad snyggt det ble med byrån och det runt omkring...härligt sken du fick i bildrna.....

  Ha´en bra vecka!
  MiaMaria

  SvaraRadera
 9. Visst är det Härligt att man hällre vill hjälpa till än att se på Tv...Hmmm....
  Jättefina bilder du visar...
  Kram/Annelie

  SvaraRadera
 10. Hej!
  Läste om din målning av köksoffa och hur det gula lixom "sken" igenom, tänkte höra vad du slutligen använde för mirakelfärg för att få den så vit och fin till slut! Den blev verkligen kanonfin!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 11. Hejsan! Å.... snyggt! Du är verkligen duktig på att skriva du!

  Hmmm... får erkänna att jag har ett likadant fat som du som jag också trott varit äggfat... fast så provade jag med ägg förra påsken och äggen var för stora för att riktigt stå bra i dem. Så det är ett snigelfat... det lät ju onekligen mer exotiskt fast i mina öron även äckligare...

  Ha det så bra!
  /kristin

  SvaraRadera
 12. Hej Karin,

  Ville hoppa in och lovorda din blogg, som jag tycker är jättefin.
  Dessutom blev jag ju topptunnor när jag såg att du kommer från exakt samma lilla plats på jorden som jag!!! :)
  Jag kommer ihåg dig och vi hängde nån gång i vår spirande ungdom vill jag minnas.
  Sen delar vi ju uppenbarligen samma inredningsstil oxå, superkul tycker jag.
  Har kollat runt bland bloggar en tid och precis börjat själv innan jul, så jag är som en kalv på isen.

  Hör gärna av dig :)
  Kram från kullan Anna.

  SvaraRadera
 13. Hei på deg :)
  Man ser så sjelden både i interiørmagasiner og blogger hvordan folk har plassert tv `n sin.
  Så derfor utfordrer jeg deg til å vise frem DIN tv :)
  Her på Norske Interiørblogger har vi denne utfordringen gåendes og det er veldig kul å se hvordan andre løser dette " problemet "
  Håper du blir med ;)

  Ha en fin dag
  Klem,Kari

  SvaraRadera
 14. Åh vad fin den blev din byrå! Så roligt när man kan förändra en ganska alldaglig möbel till någonting särskilt, personligt :)

  Vackert med det gröna till!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 15. Jahaaa...! Och usch!! Det vackra äggfatet i min kyl skulle vara till sniglar... ja där ser man vad man kan lära sig på nätet!
  Tack för din fina och roliga blogg!
  /Åsa

  SvaraRadera
 16. Vad fin din byrå var och vackert det som står på också. Alltid kul att titta på din sida. Du har så där som jag önskar jag hade. Fast jag jobbar på det. Det blir lite förändrig till det vita undan för undan.
  Kram Helen

  SvaraRadera
 17. Gud vad snyggt du gör. Vilken energi!! /linnea-maria

  SvaraRadera
 18. Hej!
  Äggläggargrej! Härligt, inte visste jag vad det var heller. Men man kan väl använda den som äggläggargrej iallafall. För jag tror nog att om du lägger snuiglar på den, så rymmer de!
  Byrån är snygg, fint med siffrorna.
  Hulda

  SvaraRadera
 19. Hej Karin,

  det är jättemysigt hemma hos dig!
  Kram
  Tanja*

  SvaraRadera
 20. Ohh, det kan man kalla förvandling. Jag kan föreställa mig hur den såg ut innan.
  Sån tur att du sätter gubben i jobb så hanslipper dumburken ;D(låter som mig...)

  Kram Viveka

  SvaraRadera
 21. hej karin
  brukar titta in till dig ganska ofta men är så dålig på att lämna spår. skulle gärna vilja veta hur du gjorde med ditt vita skåp, målade du direkt med den vita färgrn? har själv ett brunt likadant som jag vill ha vitt. gillar din soffa jättemycket!
  hälsningar monica

  SvaraRadera
 22. Supersnygg byrå!!
  Och vilken tur att din karl hellre bygger än ser på TV,hm..haha, min är tvärsom!
  ha det gott!
  kram

  SvaraRadera
 23. Ja skor till mässan är ett problem...de snygga är inte bekväma..de bekväma (eller mest bekväma..) är ju foppa tofflorna..och dem vill jag inte gärna ta..haha!

  Men jag tror jag ska köpa ett par imorgon, och gå in dem under onsdag torsdag och fredag...så kanske jag kan ha dem?

  Nåja, med vatten och vackra saker för ögonen står jag mig nog:)

  Kanske ses?
  Susanne

  SvaraRadera
 24. Blev ju hur snyggt som helst det där. Tänk vad lite färg gör med en gammal furubyrå :-) Men det vet vi ju vid det här laget. Tycker att väggen bakom ser väldans intressant ut!

  SvaraRadera
 25. Hej Karin!

  Byrån blev verkligen jättesnygg. Även furumöbler kan bli väldigt snygga om man bara omvandlar dem lite.

  Nu har du inspirerat mig att kika in hos Nacka byggnadsvård.

  Ha´t gott!  Kram Inka

  SvaraRadera
 26. Halloj Karin !
  WOW vad fint du har !
  Så jätte vackert huvudet var.
  Inköpt någonstans i närheten ???
  Ja jag säger det vad ska man med inredningstidningar till när det finns så här fina bloggar.
  Kram på dig Bitte

  SvaraRadera
 27. Halloj! Vad fin byrån blev! Och vad avundsjuk jag är på dina testosteronvarelser i din omgivning!!! Själv har jag tre stycken, men de påstår på fullaste allvar att de HELLRE ser på TV eller något annat fånigt än bistår mig i min kreativitet...Jag tror de är felvaccinerade eller nåt...Ha de bra du! kram M.

  SvaraRadera
 28. Tjingeling gummsingen!
  Klart vi har överlevt, vi har ju gjort massor under ledigheten, tom. klämt i oss en massa god mat och dryck som vi nu försöker jobba bort på spinningcykeln.
  Klart jag var snäll fick en hushållsvåg!!! av min son, alltså en sån man väger mjöl på....inte mammor!. Goda chokladtryfflar som satt som en smäck runt höften, en fin kandelaber av man och dotter, hm....jo parfym, min favorit Light Blue Dolce Gabbana av mannen, så nog har jag varit snäll alltid.
  Snön är borta här nu efter tre dagar med +7 och sydliga vindar. Inte bra när det bara är 46 dagar kvar till VL-veckan. Telefonerna ringer så de glöder och tempot har redan trappats upp på jobbet. Helt sjukt. Många möten och långa dagar kommer det att bli framöver men thats it. Glädjen i Vl-veckan är iallafall att vi lyckats boka Larz-Kristerz till funktionärsfesten. Super! Ha en himla trevlig vecka och helg. Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 29. Vad härligt att jag kan få i alla fall någon att skratta! Sitter och laddar för en historia om den elake musen i min foderkammare... =)

  Tack för tipset med att måla ord, ska testa det, men jag tror då inte att det blir lika fint som ditt...

  Kram!

  SvaraRadera
 30. Hej !!
  Vad fin byrån blev......vilken tur du har en man som inte har lust att titta på TV......
  Äggläggar-grejen är ju underbar........hade aldrig kommit på att det var till sniglar......
  Spännande att få se fortättningen sedan.......
  Kram,
  Monica i Rom

  SvaraRadera
 31. Byrån var jättefin tänk vad färg och beslag kan göra underverk med något tråkigt och fult! Jag brukar skämtsamt tala om att vi är såååå miljövänliga som använder gamla saker och gör nytt.

  Ha en fin helg, kram pia

  SvaraRadera
 32. vad fint ni gjort, ni är ett bra team!!!

  ha en skön helg! Kramar!

  SvaraRadera
 33. Hej. Du är en av de bloggare som inspirerat mig mycket! Dina projekt blir alltid så fina, även detta. Nu har jag en nystartad blogg, skulle vara kul om du kikade in.
  Läst att du är ju dalkulla från början;-) Jag bor i Rättvik!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 34. Åhh, vad fint du har gjort :) Byrån blev ju jätte fin!! En sådan skulle jag vilja ja, men siffror på :)

  Ha en jätte bra kväll.
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 35. Hej Karin! Jag försökte maila dig ang formex på lördag, men får mailet åter...Har du kanske fullt i mailboxen?

  Maila gärna på gustavsson_susanne@hotmail.com

  Susanne

  SvaraRadera
 36. Oh så vackert du har det!
  Underbart att besöka.

  Det blir ju sååå vackert med vitt, va härligt det är!

  Kram på dig,
  Malin :)

  SvaraRadera
 37. Hej Karin!Följer din blogg konstant,tycker det är så kul att läsa det du skriver,samt att titta på ditt vackra hem!!!Har inte förstått mig på hur jag lämnar kommentarer förrän nu!!!Bättre sent än aldrig
  Anne-Lie Lillboden.se

  SvaraRadera
 38. Byrån är jättefin! trevlig helg! Kraam susanne

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin