lördag 3 januari 2009

Utflykt med Kung Bore

Igår lurade jag ut Lasse på en liten utflykt :)

l
Vi kände båda två att vi ville göra någonting av den sista vardagen innan det oändliga ekorrhjulet sätter igång igen. Så jag föreslog att vi kanske kunde ställa kosan till Boråstrakten och fönsterantiken. Vi har nämligen fortfarande, trots alla dessa triljarders fönster vi dammsög Östergötland på, inga fönster att sätta i utbyggnaden. Sen kan det hända att jag, med det förslaget kanske hade en liten men ändå, dold agenda ;) Kanske kunde jag äntligen få besöka den omtalade butiken Betty´s.

l
Nu blev det dock inte så eftersom Lasse ibland kan vara något svårövertalad så vi hoppade in i bilen och ställde kosan mot den stora huvudstaden i stället :) som om det inte finns ett antal dolda agendor för det lilla stället också ;)

l
Nu blev det dock inte så mycket av det heller eftersom vi lyckades komma iväg lite sent och eftersom det var den kallaste dagen i mannaminne. Vi tyckte att det var kallt här nere med 6 minus men när vi kom till Stockholm höll vi på att frysa av oss alla utstående delar på kroppen, trots alla mössor, vantar, halsdukar och vinterkängor.. alltså var vi inte alls så illa rustade som när vi gästade årets första julmarknad utan väldigt påpälsade. Vi parkerade vid slussen och kom så långt som till Gamla stan där vi gick omkring med alla andra turister i jakt på en sittplats på något varmt fik för att undkomma dom isande nordvindarna ;)

l
Vi hittade i alla fall till det lilla snickeri som tillverkar fönster och dörrar efter gamla förlagor bara för att finna att det var stängt just den dagen! Nåja, nu vet vi i alla fall var det ligger när vi åker dit igen typ till sommaren eller nåt ;) Jag fick också tillfälle att lura in Lasse i butiken "kungens lilla piga" Jag fick släpa runt på en stelfrusen huttrande man länge, länge innan jag hittade den, men vid det laget var han väldigt glad att han fick gå in någonstans, varsomhelst och värma sig ;)

l
Innan vi åkte hem igen så gjorde vi en liten avstickare till Nacka med en förhoppning om att personerna som jobbar i byggnadsvårdens skrå inte alls känner något behov av att vara lediga på alla dessa klämdagar ;) och vi hade tur!

l

Alla bilder lånade från Nacka byggnadsvård
l

Tänk att jag än en gång fick komma in i beslagshimlen. Jag kan stå där och plocka bland alla dessa gamla beslag i evigheter. Det här stället är en orgie i byggnadsvård, en helig graal för en liten obetydlig torpägare. Plötsligt väcks alla drömmar till liv igen som för en tynande tillvaro i dagar och månader av tidsbrist, och målbilderna dammas av och man känner lusten och viljan komma smygande igen :)
ll
Vad sägs om en vedeldad vattenvärmare för badkaret :)
l

Eller varför inte en kamin eller två eller några vackra gamla fönster :)
Gjorde jag några fynd då? Njaee.. det var alldeles för kallt inne i stan men jag fick i alla fall med mig ett antal beslag från Nacka byggnadsvård :)
Ha en skön dag
Kram Karin

10 kommentarer:

 1. Hej Karin o god fortsättning till dig.

  Ja , det är kallt hos oss i Stockholm, men ni verkar ha haft en fin dag.....Nacka byggnadsvård gillar jag med. Det finns en filial norr om stan också vid Överjärva gård ( det finns en antikaffär också). En massa andra aktiveter med för den del, tror det finns en hemsida om Overjarva.

  Håller på att måla jag med, men det tar en evinnerlig tid för mig. En massa pärlspont om skall bli ljusgrå.

  Ha det gott, Ia

  SvaraRadera
 2. Inget vidare att gå och frysa när man ska ut på shopping. Men ni verkar ha haft en bra dag i allafall. Du fick ju lite beslag med dig hem.
  Kram mamma C

  SvaraRadera
 3. Å jag vet precis, känner exakt likandant när jag kommer in i en gammal järnhandel eller på byggnadsvården, man blir helt torr i munnen liksom...

  Kram/Lena

  SvaraRadera
 4. Fööresten Karin, jag (och maken) släpade hem ett linneskåp igår, 50-tal. Upptäckte nu när jag skulle börja grunda att där var en lång spricka/flisa som förra ägaren tejpat mycket framgångsrikt och osynligt (nästan). Vad gör man, försöker klistra och sen spackla eller? Tänkte att du måste ju vara rätt person att fråga, vet ingen som fixar lika mkt möbler som du!

  /L

  SvaraRadera
 5. Hej Karin, det blev ju en härlig utflykt iaf, har alltid velat komma till Nacka, denna plats står på önskelistan och någon gång så kommer jag välan dit får jag hoppas, förstår att det är en upplevelse att besöka detta ställe, har du försökt annonsera på blocket, ibland ser jag gott om fönster på en del loppis, köpte mig ett vackert gammalt som jag har på min header just nu, lycka till med jagandet, detta i sig är ju ganska spännande, jag kan jaga saker i 20 år som jag skrev om idag på mitt inlägg och plötsligt bara hittar man det, men så länge kan du ju inte vänta på dina fönster, fniss...var visst skrivsugen idag, ha en skön helg, kram

  SvaraRadera
 6. Hej karin! God fortsättning!
  Så synd att ni inte hittade några fönster på er jakt.. men beslag är ju inte fel det heller! Jag vill också besöka butiken Bettys, än har det inte blivit av, trots att jag bara har 7 mil till Borås.. konstigt..
  Ha en skön lördagkväll!
  Kram /Anna

  SvaraRadera
 7. Åh vilket ställe det där - Nacka byggnadsvård! Dit hade jag verkligen gärna tagit mig en tur. Behöver faktiskt ett nyckelbeslag till min sekretär och har inte hittat något bra ännu...

  Önskar god fortsättning!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 8. Nej frysa är inget kul när det ska shoppas! Men att värma sig inne på Nacka byggnadsvård verkade ju inte helt fel...
  Ha en skön helg innan vardagen drar igång!

  SvaraRadera
 9. HEj!

  Jag tänkte precis på dig idag och så kom ett inlägg :) Idag hade vi -21 grader...jag frös! 6 grader låter som ljumma vindar i mina öron ;-) Näää, det kan vara riktigt kallt det med.

  Låter härligt med avdammade målbilder och nytt hopp. Jag upplevde någonting liknande för en stund sedan. Jag hade tidigare tappat hoppet för det här 70-talseländet...blä. Nu är det i stället ett "kanske-kanske" som snurrar i huvudet. Gällande dess potential alltså. Går det att följa en snurrig skata idag? Kanske, kanske inte...

  Kram!

  SvaraRadera
 10. *skrattar* - så du har OCKSÅ en sådan där romantisk en!? De är sällsynta :)

  Idag sade jag faktiskt rätt ut till gubben (jag fyller år i januari...) "hörde att skålen med den där vackra texten finns kvar i butiken - ingen som köpt den ännu! den önskar jag mig på födelsedagen." Får väl se om det tar skruv...

  Hade liksom känts bättre om han hade köpt den till mig utan de där 20 tipsen och pikarna... hmm.

  Kram Jenny

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin