lördag 28 februari 2009

Glasögonorm x 2

Visst är det väl härligt att äntligen ha passerat 40 ;)

Helt plötsligt börjar man lägga märke till att saker och ting inte riktigt är som dom brukar. Av någon outgrundlig anledning har gravitationen tagit ett järngrepp över allt som sitter någorlunda löst och ledigt på kroppen ;) För att inte tala om alla härliga volanger, handtag och kuddar som sitter som berget. Kunde man förr bli av med något stackars överviktigt kilo, genom att promenera en timme om dagen får man nu lägga i överväxeln och promenera minst två timmar för att cellerna ens ska orka fundera på att släppa taget om innehållet ;)
En annan sak som jag har lagt märke till är att armarna inte riktigt räcker till längre ;) Alla böcker, tidningar och kunder börjar bli lite suddiga i kanterna. Det börjar bli läge för läsglasögon.. och jag har lagt upp ett rejält lager för varför nöja sig med bara ett par godingar ;) Först tyckte jag nog att det kändes lite som hängslen och livrem, kaka på kaka kan man säga. Jag är ju nämligen redan glasögonorm och sedan länge närsynt men använder mest linser och nu var det alltså meningen att jag skulle ha både linser och glasögon.. samtidigt!? Det kändes liksom lite.... onödigt... tills jag kom på att jag nu kunde köpa många par, eftersom dom är så billiga, och byta efter humör och kläder. Bruna, svarta, blingbling eller blommor, you name it, det har man ju saknat lite när man haft riktiga glasögon för dom är ju inte så billiga så att man kan ha flera par liggande ;)


Så nu har läsglasögonen fått arbeta och göra skäl för småslantarna när jag har textat och gjort färdigt en fyndad gammal byrå :) Jag har textat latinska blomnamn på blommor som jag tycker jättemycket om och som förhoppningsvis kommer att återfinnas i torpet när vi har tid för att göra i ordning trädgården någon gång. Byrån ligger ute på blocket och är till salu. Den finns i Linköping.

En liten skymt av stolen som snart, snart är färdig :) nu ska ni inte förstora bilden och inspektera mina tapetserarfärdigheter ;) Jag svor några, inte alls väl valda osande ramsor utan jag krämade på med allt jag hade när jag skulle fästa tyget runt armstöden. Jag lyckades spika mig i fingret och träffade med spiken på alla andra ställen utom där den skulle vara ;) När dom svenska svordomarna tog slut provade jag några utländska ur svordomsförrådet, dom funkar bra dom också ;)

Ha en skön lördag kväll!

Kram Karin "hon som inte spar på krutet" ;)

35 kommentarer:

 1. Hallo, the commode with the decoration is very pretty.Have a nice week-end,from Elke.

  SvaraRadera
 2. Nu tar vi en sak i taget: när man har fyllt 40 börjar livet för då inser man att man inte kan se ut som 20 längre, man inte ens vill det! Däremot finns det ju inget som säger att man någonsin ska sluta göra det bästa av livet!

  Här har du en till som är ruskigt närsynt... Hittills har jag klarat mig från läsglasögon men nedräkningen har börjat, utan tvekan!

  Din textning på byrån är helt fantastisk! Och stolens klädsel var väl värd både fula ord och väntan!?

  Ha en skön lördagkväll!

  Lena

  SvaraRadera
 3. Ha! Du är för härlig. Klart du klämde i för kung och fosterland. Du är av det virket - det har jag redan räknat ut seru!

  Godkväll händiga donna.

  /Anna

  SvaraRadera
 4. Flickor, livet börjar absolut vid 40 och fortsätter sin ljuva bana...jag håller med att man inte vill vara yngre än man är, skulle nog inte orka med det själv.

  Suck, blir trött av bara tanken....själv behöver jag numera förstoring x 7 vid makeup spegeln och glasögon för att välja rätt skor.

  Man får ju andra erfarenheter med åldern, som att klä o måla möbler, snyggt jobbat Karin!

  Kram Ia

  SvaraRadera
 5. Inte kan jag då tro att du är fyrtio år fyllda... du ser inte en dag äldre ut än 35 :) Fast jag är också närsynt... *ler*

  Jag tycker både att din byrå och din stol ser otroligt fina ut! Hoppas vi snart får se det färdiga resultatet!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 6. Jag är med dig.
  Är där om två år, men har märkt av just precis samma saker.:P
  Ha en fin kväll, söta du.
  KRAM

  SvaraRadera
 7. Kände igen det där.. Tyckte det började gå utför efter 35..
  Jag har som nyårslöfte att ringa optikern.
  Får göra det i veckan..
  Kilona.. dom sitter liksom mer fast nu. Inte heller jättekul ;)
  Jag kläckte ur mig nåt väl valt uttryck idag , då undrade sonen om jag menade såna fack han har på ryggsäcken. Nja.. *fniss*
  Ha det bra

  jeanette

  SvaraRadera
 8. Ja det var mycket som hände efter 40! Känner igen de där kjolarna och handtagen. Längre och längre får man gå och inte försvinner det ändå.
  Jag har nog också minst ett åtta par glasögon ligger lite här och där. Och blir lika frusterad jämt när jag inte ser. Har fortfarande inte accepterat att jag måste ha glasögon när jag läser.
  Stolen blir nog fin när den blir klar!
  Ha en härlig söndag!
  Kram Helen

  SvaraRadera
 9. God morgon Karin!
  Nu vet jag vad man har att vänta sig vid 40 =)
  Fyller 32 snart så det står inte på.....

  Men det sägs ju att ju äldre man blir desto visare och mer tillfreds med livet blir man!?

  Träffade en man som fyllt 91 och var pigg som en nötkärna.

  Tänk vad tankad med erfarenhet...
  Men du är ju inte där än ..*fniss*

  Ha det gott och kram från mig!

  SvaraRadera
 10. så fint o härliga bilder!!!!

  ha en underbar söndag!!
  kram linnea

  SvaraRadera
 11. Ingen ålder....
  nu är du som bäst;) Tänk på att glasögon är en väldigt poppis accessoarJag får väl se framemot när jag ska köpa linser för precis som du använder jag mestadels linser. Mina glasögon har jag lämnat in 2 gånger på lödning så man kan väl säga att dom sjunger på sista versen*hihi

  Glasögon är snyggt! Måste köpa mig ett par nya, dock inte läs-än-men snart...

  Kram

  SvaraRadera
 12. Hej Rallyföraren!
  Kul att läsa om din rallykörning! Jag har gjort något liknande en gång, gubben skulle med bussen och jag skjutsade honom dit, men han missade den! Så jag körde ifatt bussen och prejade den! Precis som i en film, ställde mig snett framför så att han inte kunde köra ifrån hållplatsen! Gubben skämdes och föraren ville inte släppa in han, men jag vann! Och gubben fick åka med bussen!
  Det du!
  Du har visst lagt i växeln vad gäller pyssel också!
  Hulda

  SvaraRadera
 13. Hej Karin!

  Jag är 42 och har inte tagit tag i läsglasögonen! Jag kisar och försöker se, men det får nog bli några köp i alla fall. Det finns kanske jättemånga fräcka som du säger. Har aldrig haft glasögon och tittar därför inte på några heller.

  Vad roligt att du sålt dina möbler, och kanske framförallt skönt att komma igång med de där sakerna man ställt åt sidan! Byrån ser underbar ut, för att inte tala om stolen!

  Ha det så bra!
  Kramar
  Karin som ska shoppa läsglasögon!

  SvaraRadera
 14. Håller med om det mesta, men tycker ändå att åren efter 40 är ok. Enda nackdelen är de går så fort.... Nästa "gräns" känns helt sjuk i jämförelse! Fantastiska bilder som vanligt, byrån blev kanon! Alla svordomar är bra svordomar :) Kram, Tina

  SvaraRadera
 15. Det är nog därför synen försämras... för att vi ska slippa se förändringarnas framfart... haha..

  Så duktig du är! Den är väl redan såld gissar jag!?
  Kram och tack för ett gott skratt och inspiration!

  SvaraRadera
 16. Jädrar vad du har energi. Var hittar man den???? Du kommer att bli en riktig storsäljare på Blocket tror jag.
  Kram kram

  SvaraRadera
 17. Underbart inlägg och fina bilder, din blogg är alltid så mysig har jag ju aldrig tiden att kommentera, men det är för att det är så mkt på gång. Ja, jag tycker själv att det ska bli så skoj med boken, det är ju som en liten dröm som går i uppfyllelse. Blev så positivt överaskad idag när jag surfa runt och såg att webbutiken me and my home redan tar emot förbeställningar av vår bok, det blev så verkligt då, så skoj!! (usch, nu lät jag som en skrytmåns...).Kram Petra

  SvaraRadera
 18. Hejsan!
  Vill tacka för att du på dig bjuder av dig själv, ditt hem och för att du inspirerar.
  har startat en ny blogg, välkommen att kika intill mig.
  http://flaggduken-2.blogspot.com/
  Varma hälsningar
  Petra Spännare på Flaggduken 2

  SvaraRadera
 19. Hej !!!!
  Oj,oj,vad duktig du är !!!!
  Vad fin byrån var,vilka vckra bilder , du visar.....
  Ha en trevlig dag,
  Kram,
  Monica

  SvaraRadera
 20. Klickade mig in på din blogg, och vilken härlig sådan, den känns så mysig och personlig :)
  Kommer definitivt kika in igen!

  Kram Josefin J

  SvaraRadera
 21. Här sitter man med 2 par glasögon...ett par på huvudet...och ett par framför ögonen.
  Det är ett evinnerligt bytande när man sitter framför TV:n samtidigt som man ska läsa en bok...suck...man vill ju hänga med överallt:-)
  Du är rolig du...fniss...det enda påbörjade projektet...suck...jag har hur många påbörjade som helst,men vem har sagt att man måste bli klar på en gång?!
  Kramar/Birgitta

  SvaraRadera
 22. Vilken fin klocka..!! ;) Byrån var ljuvlig! Jag hade inte kunnat göra mig av med den??!! Någon kommer bli lycklig!
  Kram!

  SvaraRadera
 23. Jamen halloj Krutan! Det var ett tag sedan - känns det som. Ja, visst finns det en hel del fördelar med 40+, men det finns ju några nackdelar också. Men jag har bestämt mig för att fördelarna väger tyngst :-)

  Hördudu - byrån är ju supersnygg! och bilderna jättefina.

  Ha dé!

  SvaraRadera
 24. Tjena Pinglan! Im back! Smått överkörd av en vält och totalt tom i skallen men efter några nätters sömn med 10 timmars mörker i ögonen så är man pigg igen. Har haft en underbar fredag då jag helt ensam gjort en inredningstur med fika och shopping i Tällberg och Rättvik, Vikarbyn så nu känner jag mig så nöjd så, allrahellst efter en god middag och lite "rötjut".
  Va duktig du är med möblerna, superfina. Hoppas allt är bra med er, antar att våren redan kommit hem till dig. Här gör jag nu vad jag kan för att hjälpa den på traven. Snön ligger fortfarande djup ute på gården och terrassen så än har vi låååååååångt kvar av skidåkning i alla former.
  Ser närmast fram emot soliga vårvinterdagar i Ulvsjön där jag får rå mig själv med vidderna.
  Skall snart visa vad jag pysslat med under lediga kvällar då jag hållit till i Orsa. Ha en trevlig helg och hälsa familen./Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 25. Vilken fin byrå....och vackra bilder! Ja, åren går fort, min erfarenhet är att varje ålder har sina olika fördelar...man förändras, det är liksom olika faser i livet!!!! Önskar dig en skön helg! Kram fr C

  SvaraRadera
 26. Så är det Karin kommer ihåg mina första glasögon, jösses jag såg en helt ny värld, nämligen det fina dammets värld som jag förrut var lyckligt ovetade om .Det blev värsta chocken.
  Åh vilken fin byrå du har Jag har faktiskt missat den på blocket. Annars tror jag ,jag har sett allt som finns att se där. Äldsta sonen var i dina trakter härom dagen med sin sambo och inhandlade ett riktigt vackert matsalsbord.
  ( Hur kunde vi missa det du och jag) Ska visa bilder när det är fixat. Ha det och kram från Bitte

  SvaraRadera
 27. Wops nu glömde jag ju säga att jag har något till dig på bloggen .
  Bitte

  SvaraRadera
 28. Du målar förstår jag..... Om du har tid kan du väl titta in och kika på mina nya spetsknappar.
  Kram

  SvaraRadera
 29. Vilken trevlig blogg!! å så härligt du skriver.....jag och min väninna brukar kalla det som väller upp ovanför byxlinningen för muffinskant.....Är själv snart 45 så jag har hunnit märka mycket hi hi . Kram Jeanette

  SvaraRadera
 30. Hej svejs! Så trevligt att hitta in hit! Vad vackert det var med text på byrån! Kommer snart att titta in igen!
  Kramar i massor//la petite perle!

  SvaraRadera
 31. Hej
  Känner igen mig i allt om tyngkraften och de allt längre armarna;-)
  Byrån blev jättesöt med texten.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 32. Hej!!!

  Jag känner igen mig på din beskrivning. Men det som skiljer oss åt är att jag valde svindyra glasögon så det gäller att jag är flitig att använda dom.
  Men anner tycker jag livet är underbart ju äldre man blir.

  Kram annica

  SvaraRadera
 33. Godkväll Krutan!
  Hur mås det. Förstår att du är veri bissi läjdi. Målar väl möbler och säljer för glatta livet, eller?
  Vi hörs!
  Kram

  SvaraRadera
 34. Hej tjejen,
  Tack för att du tipsade Bettan om min mail, det va sååååå kul att snacka med henne.
  Vi var ju barndomsvänner hon och jag, fast vi har inte setts på många år men nu ska det bli av igen och det har vi ju dig att tacka för nu.
  Ha en skön fortsatt vecka , kram Anna

  SvaraRadera
 35. Jag vill passa på att tipsa Er alla om en sida där du kan beställa hem ditt egna personliga halsband eller namnsmycke, skyddsänglar, fyrstavar, silverhjärtan eller brickor med dina barns namn på, klicka in dig på http://item.blogg.se för mer information!

  Du hittar de perfekta gåvorna till t ex studenten, examen, dop, bröllop, födelsedag, kärleksgåva, mors dag present m.fl. på http://item.blogg.se

  Kram Johanna ♥

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin