torsdag 5 februari 2009

Nygamla fynd...

Ibland gör man ju fynd som inte återfinns efter en räd på närmaste loppisinrättning utan istället massproduceras och dyker upp i parti och minut i ett stort småländsk varuhus nära dig.Jag tycker mycket om gammalt porslin, särskilt det som är så där härligt gräddfärgat vitt och gärna med lite krackeleringar, shabby för you, chic for me ;) Mina svärföräldrar har ju som ni kanske kommer ihåg lite svårt att förstå min fäbless för gamla, enligt dom, trasiga saker och skakar ofta på huvudet åt mig. Det här fyndet däremot tror jag nog att dom skulle uppskatta. Det är nämligen nyaste nytt. Vi har haft det ett tag så det är inte såå nytt men nytillverkat :) Slår man sönder en tallrik är det bara att kvista in på närmaste varuhus och köpa en ny.Jag talar förståss om Ikea´s porslinsserie Arv. Jättefint lite gräddfärgat med fina bågade kanter. Det passar också väldigt bra ihop med riktigt gammalt porslin för att inte tala om såna däringa äggtallrikar ni vet ;) hehehehe... jag har faktiskt testat och det går alldeles utmärkt att ställa kokta ägg i hålen där alla sniglar ska ligga :)En annan sak som jag är lite extra svag för är dessa silverfat på fot med de mest fantastiskt vackra handtag, den ena finare än den andra. Vi har några varianter både hemma och i stugan :) Silver och gräddvitt porslin blir så vackert ihop


Vilka är era favoritfynd? Har ni några särskilda saker som ni letar lite extra efter när ni är ute med falkögonen på loppis. Jag vet ju efter två år av bloggande, att ni är många där ute som liksom jag är lite ;) av en samlare och har, utan att överdriva högvis med spännande saker i skåp och lådor :)
Ha en fortsatt bra torsdag och en jätteskön kommande helg!
Kram Karin

26 kommentarer:

 1. :D mmm så fint, bara njuter!!!
  ja de porslinet är så fint!!
  en av min smådrömmar är att äntligen få hitta ett sånt silverfat på fot :) dom är så underbara!!
  är svag för söta gamla koppar,gärna massa udda,ljuslyktor/ljusstakar vet inte hur många jag har.... :)

  så sött kryddställ me!!
  kramkram linnea

  SvaraRadera
 2. Nu har jag sett dessa tallrikar på flera ställen och nu tror jag att det även blir ett köp för mig :)

  Loppis är ju ett sånt ställe där man hittar sånt som man först inte tänkte på. Sällan jag hittar nåt som jag söker efter.

  Ha en fin helg

  Kram Viveka

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Flera bloggare har fått upp ögonen för "Arv" - den är vacker.

  På loppis drömmer jag om att hitta en stor fin soppterrin.
  Gjorde ett superfynd häromhelgen när jag hittade ett rostfritt bord med hjul som finns i senaste numret av Lantliv, 100 kr!
  Jag var överlycklig och tradade om detta hela dagen sedan!

  Kram Mariette

  SvaraRadera
 4. Hej !!!!!!
  Ja,jag har fullt med det där porslinet.......älskar det......som du säger gammaldags stil.....men man kan hela tiden handla mer......
  Jag har ju marknader här,inte loppisar,men jag kollar alltid efter gammalt silver.....speciellt bestick och så blåvitt porslin.......som jag älskar......
  Du har en utmaning hos mig ....om du vill..
  Kram
  Monica i Rom

  SvaraRadera
 5. Hallo, very nice pictures. Lg,from Elke. ******** :o)

  SvaraRadera
 6. Det där porslinet är verkligen fint!! Gammeldags och ändå nytt och fräscht! Så många fina bidler du tagit, ger inspiration!

  Ha en skön helg, kramar!

  SvaraRadera
 7. Håller med till punkt o prick, udda gammalt silver väcker habegäret hos mig hela tiden....fast putsa är inte kul!

  Kram från Ia

  SvaraRadera
 8. Jättefina!! Jag är så svag för det där vita fina jag också och även om jag föredrag det gamla, gamla porslinet måste jag säga att jag kikar på allvar på de där från Ikea. Sååå fina! Och så kan man ju få alla i samma sort... det händer ju aldrig annars!

  Tjusiga stilleben!!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 9. Så underbara saker!! Jättefina bilder.. Bara älskar silverfatet på fot, som du kanske sett är mina favoriter just silvriga.. =) och gräddvita såklart! Visst är den serien jättefin, har länge funderat på att köpa den..
  Trevlig helg Karin!
  Kram /Anna

  SvaraRadera
 10. Fina bilder! Mitt bästa fynd är en dösnygg pigtittare som jag hittade i Dalarna för 15 år sedan och en jättefin jordglom på snidad brun fot gammal och vacker!
  Ha en trevlig helg!
  Kram C

  SvaraRadera
 11. Halloj!

  Det där porslinet måste jag kolla in närmare! Har jag inte sett tidigare. Ser vackert ut!

  Läste om kaminen o svärföräldrarna!!
  Haha!!
  Vilket underbart sopfynd!!!! Jag skulle oxå släpat hem det!! Med eller utan karl!!

  Ha en go helg!
  Kram! Iréne

  SvaraRadera
 12. Du tar så fantastiskt fina bilder! Jättehärligt med vitt, silver och lite grönska. Kram, Tina

  SvaraRadera
 13. Härliga bilder från dig, tycker serien Arv verkligen är vacker, har själv funderat på att köpa den som vardagsporlsin här hemma, vi älskar samma saker ser jag, nickel och vackra kryddställ, ha en skön helg,, kram

  SvaraRadera
 14. Hej Karin! Det var mycket snyggt du bjöd på. Vi har liknande tallrikar som "Arv" från Ikea, fast från Lagerhaus. Jag brukar alltid hålla ögonen öppna efter gräddvita uppläggningsfat med "volangkant" och det köper jag alltid när jag ser något, så det måste absolut vara mina bästaste loppisfynd. Har man tillräckligt många udda uppläggningsfat så blir det en helhet, är min filosofi. Annars är jag lite svag för fina gamla plåtburkar, vita kannor eller burkar med svart text på, bleckplåtsformar och gamla spetsar. Alltså helt nödvändiga saker som man bara måste ha!!!

  Ha nu en bra helg Karin och hoppas det blir bra med ert torp, nu när ni sanerat svampväggen! :-)

  SvaraRadera
 15. Jag har nästan samma vi kallar det "silverfat" som du visar på bild eller är det samma? Jag skall kolla på mitt.
  Jag håller med dig att ikeas serie
  är vacker men vackrast tycker jag det blir när man blandar gamla vita tallrikar, alla behöver inte vara lika när man dukar, tycker jag. Det är ganska lätt att få tag i dem på loppis och auktioner till en billig peng.
  Du jag är så impad av soffan du gjort så fin.
  Trevlig helg och Haregott!

  SvaraRadera
 16. Så himla mycket fina saker!

  SvaraRadera
 17. Hej!
  Ja det e verkligen ett vackert porslin!
  Jag tycker mycket om rostiga saker som jag gillar att ha ute i trädgården och folk i min närhet suckar ofta och tycker "Vad e de för gammalt lort du släpar hem...."
  Men när de ser det på plats så tycker de oftasr att det blir snyggt!
  Så rostiga saker brukar jag leta efter på loppis!
  Och burkar som man kan gjuta betong i!
  Trevlig helg!
  Jenny

  SvaraRadera
 18. Visst är Arv en härlig serie. Har också den till speciella tillfällen när inte den vanliga räcker till. Mitt senaste fynd, som kanske inte är ett fynd rent prismässigt men för själen, är mina rosa blommor. Häääääääääääärligt med lite färg mitt i allt det vita inne och ute.
  I skrivande stund har snöfallet tilltagit återigen och dotter M har dragit ut på åkern med skotern och en kompis på släp på snowracern. Själv har jag en fixardag med plock, dammråttor och bakning.....blandning va? Borde ut och ta en promenad men, nja kanske senare. / Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 19. Hej hopp! här kikar jag gärna in igen....fin blogg.
  Lotta

  SvaraRadera
 20. Hej vännen,

  Alltid lika roligt att kika in till dig! Å visst är ARV en fin servis. Jag köpte min för flera år sedan & är jättenöjd och visst passar den så bra till lite gammalt porslin också!!

  Hi hi ja vi loppisfröknar har väl alltid ögon för roliga saker, möbler & ting... Mina favoriter är när jag hittar gamla charmiga leksaker till lilla A.

  Önskar dig en fortsatt fin helg!

  Kram Jes

  SvaraRadera
 21. Hej,
  Vilka vackra bilder... håller med vackert vitt porslin tillsammans med silver är underbart...
  Har själv flera vackra silver fat men kan fortfarande inte motstå när jag hittar fler...

  Önskar dig en underbar helg.
  Varma hälsningar
  Elin

  SvaraRadera
 22. vilka fina bilder du bjuder på!
  själv tittar jag alltid efter former eller något som kan ge vackra avtryck i lera eftersom jag håller på med keramik. kommer därför hem med allt möjligt som jag tänkt använda någon gång....
  ha de gott
  marianaskeramik

  SvaraRadera
 23. Vad härligt att fynda på loppis. Varje gång jag åker på loppis har jag alltid något som jag är ute efter. Just nu försöker jag få tag i ett soffbord modell mindre. Eftersom jag målar det så är det inte noga med vilken färg det har. Superroligt med loppis och man kommer altid hem med saker man egentligen inte behöver.
  Kramar Anette

  SvaraRadera
 24. Hej !!!!!
  Mysigt att se dessa bilder igen,de är verkligen fina......
  Jag har en utmaning till dig,om du har lust...man ska visa en inte helt vacker bild på sig själv....jag hade inga hemska....för de hinner ALDRIG komma till datorn.....så jag tog "vanliga! i stället.....
  Hoppas du haft en trevlig helg....
  Kram,
  Monica

  SvaraRadera
 25. Jag har också Arv - jättefina! Och till en billig penning. Jag tittar efter sånt jag tycker är fint. Samlar inte på något speciellt utan på bred front. Gamla nycklar är en favorit. Porslin med rosmönster, spets och väggbonader för att nämna andra.

  Ha en härlig vecka och kramar från mig!

  SvaraRadera
 26. Hej där, vilket trevlig blogg Du har. Såg att Du gillar äggtallrikar... Ett roligt tips, servera små delikatesser i hålen.... som förätt. Ibland serverar jag sillfrukost i äggtalrikarna. Tre olika sillar, en sked Kalixrom, osv. Det blir så himla vackert. Tillvarata Dig Jeanette

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin