fredag 20 februari 2009

Oj

Jag tog visst en paus, det var inte riktigt meningen :)
o
Det är förvånansvärt hur många saker som händer utan att man planerar det. Har man barn, i synnerhet tonåringar, så blir man dock snart varse att man måste besitta ett visst mått av impulsivitet och en omfattande förmåga att ta snabba beslut :) Som när man helt plötsligt sitter på fel sida stan och inser att man har exakt 40 minuter på sig att, krångla sig genom stan och alla rödljus, ut på E4, åka 4 mil till grannstaden, genom den stan till deras resecentrum, hämta ut tågbiljetter och sätta dom på tåget till dalarna,... innan dörrarna stängs! Om jag klarade det?.. Mmm.. kan säga att jag gjorde skäl för varenda liten gliring med hänvisning till diverse namngivna rallyförare som Lasse brukar muttra om när jag sitter bakom ratten ;)
o
En annan rolig och något förvånande sak var att det var sån efterfrågan på mina möbler som jag sålde på blocket. Jag blev så inspirerad och glad av det stora intresset så att jag fick lite blodad tand kan man säga. Helt plötsligt fick jag eld under baken och började damma av alla gamla projekt som liksom ”står till sig lite” i något bortglömt hörn här hemma någonstans...
Ni vet alla dom där...
-Joo visst... jag ska bara...
o
...köpa tyg för att det inte finns tillräckligt/är fel färg/är fel mönster/är mönster...
o
eller köpa beslag, vilket har visat sig vara näst intill omöjligt i den här staden så det kan ta väldigt lång tid...
o
eller köpa mer målarfärg/pensel/pennor block och kritor..vad som helst...
o
eller vänta på inspiration... öööh ;)
o
Tonåringarna gör vågen och är överlyckliga för att dom tror att vi ska sälja alla gamla möbler och att livet ska återgå till ett något så när normalt familjeliv….hahaha.. INTE ;)

Känner ni igen sopstolen? Hur länge har jag tjatat om den nu.. två år snart :D För er som inte känner igen den eller vill friska upp minnet finns den här. Det är ett av alla projekt som liksom har tagit lite tid på sig att komma till upploppet kan man säga ;) Den är som en kär gammal vän nu, vi har ju till och med gått kurs ihop och svärmor har försökt sitta i den, vi har med andra ord haft en hel del kul ihop ;) Nu tror, observera tror jag att den äntligen ska bli färdig. En del saker tar ju lite extra tid på sig för att.. ja, helt enkelt falla på plats och i det här fallet kanske något extremt lång tid ;)

o

Nu ska jag ge mig iväg ner till frissan för ett välbehövligt piffande med fika och skvaller ;)

Ha en skön dag alla praliner!

Kram Karin alias "långbänken"

15 kommentarer:

 1. Kan bara hålla med dig... tonåringar och gamla möbler tar tid!!
  Hoppas det tar tid hos frissan också så du får sitta där riktigt länge och njuta!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Möbelmästare Krut! Det epitetet gör du skäl för!

  Kram/Lena

  SvaraRadera
 3. Jaa du, det där känner man ju igen... Men saker och ting måste få "mogna till sig lite" ibland... Det intalar jag mej själv iaf när jag ser alla projekt som jag har, stående lite här och var... Och under tiden så letar jag nya projekt... När ska man någonsin bli klok och förståndig?
  kram
  Marie

  SvaraRadera
 4. Hej underbara Karin!

  Jag ler stort när jag läser. Ler igenkännande. Lite angåe racerförartekniken (min svärfar säger att jag kör "aktivt"...") men mest angående de där projekten som står och väntar. Jag intalade mig i morse att sy färdigt det där överkastet INNAN jag påbörjade någonting nytt. Jag är expert på att NÄSTAN göra färdigt saker...det är så tröttsamt och ibland ganska stressande också att se alla saker som jag har dragit hem och som väntar på MIG :)

  kram och trevlig helg!

  Och du, lycka till hos frissan. Jag skall få gå i morgon. Jag har inte varit där sedan i oktober...snacka om skatbo!

  /A

  SvaraRadera
 5. Vilken vacker sopstol!! :) Tror aldrig jag har hört den benämningen förr. Däremot känner jag sååå väl igen mig i långbänken-beskrivningen :) Och även rallyförar-beskrivningen *ler*. Emerson... Ronny... osv

  Skönt att höra att allt är bra med er och att ni klarade rallyfärden!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 6. Kul att läsa nåt från dej igen, har saknat det. Skönt att allt går bra, med inspirationen och tonåringarna..// Marie

  SvaraRadera
 7. Kul att "se" dig igen!
  Jag har haft stiltje på min blogg ett tag men nyligen kommit igång igen. Har förstått att du har haft det likadant, eller?
  Jag är också i målartagen med gamla möbler som jag skulle ha tagit tag i för länge sedan, men bättre sent än aldrig. Det är ju inte för inte som min blogg heter Tankar tar tid *ler*. Saker måste få "mogna till" sig innan man kan ta tag i dem.

  Skrattar när jag läser om att du sålt renoverade möbler för det var vad maken sa till mig idag att jag borde göra - köpa möbler på Blocket, måla dem och sen sälj dem vidare. Det verkar fungera för dig så det var kanske inte en dum idé.
  Ha en fin helg
  Christina

  SvaraRadera
 8. Hej Karin!
  Satt faktiskt och tänkte på dig igår.. Låter konstigt kanske men jag tänkte på ditt målartips. Om hur man skriver text..
  Provade och det gick INTE men nu förstår jag varför *hi hi*.
  Glömde att skriva konturerna på baksidan!!

  Inte konstigt att det blev blankt *fniss*.
  Ja ja, får göra ett nytt försök i morgon nu när jag friskat upp minnet lite.

  Ha det gott och kramen från mig

  SvaraRadera
 9. Ja alla barn är nog lika, dom blir glada om man kastar ut det gamla och in med nytt och modernt. Dina möbler är väldigt fina så läcker loppissoffan blev som vit.

  Ha en mysig helg

  Kram annica

  SvaraRadera
 10. Hihi.. Känner igen mig så!! Både när det gäller tidsoptimismen och när det gäller att skjuta upp projekten.. =) Sopstolen kommer iallafall bli helt underbar!
  Kram /Anna

  SvaraRadera
 11. Ha en riktigt fin fortsättning på helgen:)
  Kram Lallis

  SvaraRadera
 12. Haha, det låter som min tonårsdotter...hon undrar om hela vårat hem ska bestå av bara gammal skit...mmm säger jag, nästan. När du flyttar hemifrån får du ett hem att beatämma över:) tills dess får du iaf bestämma över ditt rum!

  Kraaam Pia

  SvaraRadera
 13. Det kan va mycket bra att låta sakerna stå till sej lite. Jag har två stora målarprojekt som måste göras. Du har verkligen det fint hemma hos dej.
  Kramis Åsa.

  SvaraRadera
 14. Har tittat in hos din fina blogg och kommer gärna åter!! Ha en härlig vecka! Kram, Veronica.

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin