söndag 24 maj 2009

Färger, färger, färger...

Man luktar inte nyponros när man har renoverat en hel dag i plasttofflor kan jag informera om ;) Och inte heller kommer jag att vinna SM i precisionsmålning om någon trodde det ;) En härlig helg har förflutit med andra ord...

Den här helgen har varit vigd åt den nervkrävande uppgiften att hitta en mycket specifik färgnyans att måla butiksdörren med. Det har blivit många vändor från Coop Forum med en sprillans ny burk med målarfärg, fullt övertygad om att det, den här gången absolut måste vara rätt färg för att senare återvända tillbaka till färgblandarapparaterna som en slagen hjälte under gråt och tandagnisslan. I helgen har jag provat alla nyanser från tomteröd till ni-vet-vad-brunt, slitit mitt hår och med förtvivlan i rösten skrikit ut min fråga utan att få svar.... Hur *lång osande ramsa* svårt kan det va?

Nu tror jag dock att jag har lyckats, jag håller alla tummar tills dom blir blå och trillar av ;) det kanske är därför det är lite svårt med precisionsmålningen...


När jag, efter några veckor, mycket ljudligt och något hysteriskt konstaterat att jag inte kunde hitta någon dörr som passar, för en butiksdörr vill man ju ha och inte bara en slät vit tråkig dörr, tröttnade Lasse och tillverkade en till mig.

Han satte helt sonika i en glasruta och spikade på lite dekorlister i samma still som ytterdörren, och vips...

... så hade jag en fin dörr :) här målad i en av alla triljoner nyanser som var fel... jag tror det var den första.. för mycket orange..

Något annat skojigt som vi har gjort i helgen fick mig att tänka på, när vi för ett tag sedan satt och tittade på ett avsnitt med arga snickarn där det äkta paret skulle sätta upp hålkälslister i taket. Innan dom mycket ivrigt skrider till verket spänner arga snickarn ögonen i dom båda och säger med mycket tydlig röst; Tänk inte fel nu!... Och det gör dom naturligtvis och vi sitter och kluckar av skratt i soffan.. höhöhö.. kolla dom tänkte fel hehehehe..
l
Mhmm.. det fick vi äta upp i helgen, med råge kan jag säga ;) För det är precis det vi har ägnat oss åt nu i två dagar..... det var mycket, mycket nära att jag inte fick några lister alls, speciellt inte i taket... men nu sitter dom där i alla fall och det blev jättebra och alla är nöjda och glada :)
l
Nu ska jag ta och kolla in kudden och se om den ser likadan ut som i morse när jag lämnade den.
l
Ha en skön vecka!
Kram Karin alias "nyponrosen"

8 kommentarer:

 1. Men för mig som betraktare av den vackraste dörren i mannaminne, så var det värt ditt slit..ler.. Men!!!! va bra det blev.... Om du någonsin tröttnar... Ring MIG... snälla snälla som en sångerska skulle sagt...Kramar från en beundrare (av din artistiska ådra alltså) Jeanette

  SvaraRadera
 2. Så duktig han är din man! Dörren blev ju superfin och matchade ytterdörren jättebra!
  Kram /Anna

  SvaraRadera
 3. Dörren blev ju jättefin ... ser verkligen ut som en "riktig" gammal dörr!
  Japp ... det där med lister kräver sin "listiga" man eller kvinna :-)
  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Kära Krutan, vad du sliter! Som en grovarbetare, säg något i snickeri eller målningsväg du inte hunnit med på sistone!

  Tur att du har en så stöttande och förstående man (visa nu detta för honom!)

  Kram/Lena

  SvaraRadera
 5. Vilken tur att du har en sådan händig man som bara slänger ihop en dörr till dig. Den passade yppeligt till den stora entrédörrarna.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 6. Tack för dina snälla ord om golvet!!!

  När det äntligen är dax för lister så går jag undan,för det fräses direkt jag bara ställer en liten liten pyttefråga om det verkligen blir riktigt när han sågar på det där viset...fniss...
  Jag kom just nu på förklaringen till att det nästan aldrig kommer upp lister i det här huset!!!
  Peter har inte tålamod helt enkelt;-)

  Din Lasse verkar då vara ett riktigt proffs på det mesta i hantverks väg iaf!
  Dörren blev ju skitsnygg...och inte ser då jag något fel på nyansen,men det kan ju bero på att man inte har sett den i verkligheten:-)

  Förresten...du har möjligtvis inte sett dom där små färglapparna som man kan få hos färghandlaren?
  Om man tar flera olika såna så ser man rätt snart vilken nyans man behöver,och slipper slösa tid och pengar på färgburkar i onödan...skratt...;-)

  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 7. Vad ni jobbar och sliter. Men jag förstår också glädjen över att kunna ha en fin butik. Det här ser hur bra ut som helst. Din Lasse är ju en klippa!!!!
  Jag bara önskar att jag någon gång kommer till Linköping igen. Då vet jag vem jag skall besöka.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Men du , vilken tur att du har en sån "handy-man". Blir liksom lite billigare då. Sen är du ju ganska så "handy" själv också. Här jobbas det också men just denna vecka är han på kurs med militären och jag har jobbat dygnet runt känns det som ( fast nu ljuger jag så tungan blir svart).....fast det känns så.
  Hur som helst så är arbetsveckan slut så nu tar arbetet hemma på gården vid....! På lördag drar jag och Mimmsan till Leksand på Medeltidsmarknad. Supermysigt...., och fint väder skall det bli. Det får bli picknick i det gröna. Ha det så bra bland färgkluttarna!!=)/ Kram Eva-Mari

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin