fredag 26 juni 2009

ÄNT-LI-GEN

......har betalterminalen kommit! :)

Nu kan jag till allas våran glädje ta betalt med kort, kunderna slipper springa till bankomaten och jag slipper gå till banken ..härligt, för där vill man ju helst vistas så lite som möjligt om man får välja ;) Man kan ju dock undra varför det ska behöva ta sån tid att skrämma fram ett avtal och en terminal.... för helt enkelt var det inte men nu är allt frid och fröjd i alla fall :)


Jag måste nog erkänna att jag har haft och har lite skrivkramp just nu eftersom det är mycket annat som trängs och brottas uppe i kontoret :) Jag har en del snickeri-idéer som jag går och krumelurar på. Bland annat ett matbord, vilket Lasse inte alls tycker är någon bra idé, eftersom han är övertygad om, att det bara skulle sluta med att det är han som får stå och snickra på det där bordet till slut.... hmm..undrar var han har fått den idén ifrån *host host*


Jag hade ju dock en annan idé där jag inte stötte på så mycket patrull. Och det var ju fönsteridén mellan matrummet och köket. Den tyckte Lasse extra mycket om just beroende på att den var relativt enkel och gick snabbt att utföra :) Jag vet ju hur mycket ni gillar förekort och jag var helt säker på att jag knäppt lite såna men det visade sig att jag nog inte hade det i alla fall. Men när jag ägnade mig åt avancerad djupdykning bland alla triljarders bilder på hårddisken så hittade jag något ännu bättre.. *trumvirvel* en för-jättelänge-sen-förebild. En bild där väggarna fortfarande var gula och bordet ståtade i sin ursprungliga form...björk.

Före ....


... Efter :D
Lägg märke till ljuset. Det är samma årstid och det är samma tid på dygnet med sol ute :) Tänk vad lite vit målarfärg kan göra :)

Vi ställde helt sonika ett fönster i öppningen och fäste det i överkant och .. Voila.. Färdigt! Ett projekt helt i min smak också faktiskt ;)


Jag fyndade också för ett tag sen två stolar... vilken överraskning ;) som jag gjorde iordning med målarfärg och nytt tyg, jag gillade nämligen inte den gulnade oljefärgen och guldinslagen ;) Den röda klädseln var jag dock lite förtjust i. Den blev ett lite roligt inslag bland alla vita/naturfärgade stolar. Trots det fick den stryka på foten i alla fall men den finns kvar under det nya tyget ifall jag skulle ångra mig ;)En annan sak som jag är barnsligt förtjust i är gammalt porslin. Här är det porslin från Gustafsberg. Grön Anna, inte den nya utan den gamla. Birgitta och fasan. Porslinet får stå framme och vi använder det frekvent. Maten blir så mycket godare på en vacker tallrik :) Alla dessa gamla tallrikar passar väldigt bra ihop med Ikea´s serie Arv, som är dom vita tallrikarna på bilderna.

Nu ska jag gå och äta lite frukost med gröna anna och sen gå och jobba!

Ha en riktigt härlig helg i finvädret

Kram Karin

9 kommentarer:

 1. Tjingeling Pinglan! Härliga bilder du visar. Visst, vilken skillnad med vit färg.
  Här har vi slitit i trädgården några dagar så konstiga vita ränder har uppkommit på rygg och axlar.....runt om är det dock ruskigt rött??? Kändes helt ok med ett "kallt" dopp i polen innan läggdags igår. Idag är "Deliah" färdigfixad och på väg ner i det stora blå så en båttur blir det frammåt eftermiddagen.
  Jättefint blev det med fönstret i mot matrummet.
  Ha så kul på jobbet, jag tar en kaffe i bersån!/ Tjing tjong! Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Oj vilken skillnad det blev med lite vit färg.
  kram o ha det så gott
  ninni

  SvaraRadera
 3. Hejsan, härligt det blev med fönstret, och just att en sån där 'enkel' grej kan göra sån skillnad..ja, och så det andra förstås;) Ha en skön sommar! Hoppas du hinner njuta lite också:)

  SvaraRadera
 4. Otrolig skillnad mellan bilderna! Jättefint blev det med fönstret! Kram, Tina

  SvaraRadera
 5. Snacka om skillnad! Ja det blev såå mycket ljusare med vita väggar och fönstret gjorde sig ju som klippt och skuret som rumsdelare. Snyggt! /linnea-maria

  SvaraRadera
 6. Jisses vilken skillnad! Åh, det är SÅ roligt med sådana här före-efter bilder... Jag måste genast gå och måla lite vitt någonstans!

  Kram i värmen

  SvaraRadera
 7. Hejsan.
  Jag kollar in din blogg och jag gillar den verkligen =)
  Jätteroligt med butiken, Grattis!!!
  Jag undrar nu om du har Latteskålar till salu?
  Letar som en galning men antingen är de slut eller så får jag inget svar, snyft.
  Vill så gärna ha dem.
  Håller tummar och tår =)
  Må så gott!!
  Kram Fia

  SvaraRadera
 8. Hej! Har precis hittat hit via nån krånglig surfingvåg..
  Å nu ångrar man ju lite att man har flyttat ifrån Linköping, attans bananer med en sån härlig butik!
  Tack för en inspirerande blogg med mycket roligt att läsa!

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin