lördag 18 juli 2009

Arma arma arm

Nu har jag äntligen varit hos doktorn som har klämt lite på min arm och konstaterat att jag lider av tennisarm! Ha.. Jag som inte ens spelar tennis utan bara lyfte en något för tung spegel med en arm, försökte jag mig på att skämta. Som om han inte hört det skämtet förr.. typ en gång för varje tennisarm ;) Hade jag spelat tennis i wimbeldon, kontrade han, hade jag fått frisedel för den här åkomman sen skrockade han fryntligt.Mmm tack det ska jag komma ihåg när jag dammar av mitt obefintliga intresse för idrott, för att börja spela proffstennis i världsklass ;) Jaha vad gör man nu då... botas bäst med tålamod och vila upplyste han också så där på doktorers vis och spände ögonen i mig...Hmm joo vila... det har jag absolut hört talas om! Är det något man får utskrivet på recept eller kan man köpa det receptfritt på apoteket? Tålamod... näää det däremot är något som jag inte riktigt känner igen... ska nog googla det och se vad som dyker upp ;) En dygd?.. nope.. absolut inte en av mina i alla fall ;)En tennisarm är dock inte bara av ondo. Man kan använda den till mycket men framför allt till att slippa ifrån tråkiga saker som man inte vill eller kan göra ;) Idag kom jag på den förträffliga idén att jag skulle mura igen hålet i murstocken och Lasse tyckte att det var en mycket bra idé, nu kanske murstocken äntligen blir färdig efter lång väntan och mycket själslig vånda... men det var innan jag började.. ;) Det ligger ju nämligen till på det här viset:
Karin-högerhänt med en tennishögerarm

Tegelstenar-tunga och många

Murbruk-mycket tungt

Tennisarm-mycket ont när man gör kast-och vridrörelser samt när man försöker gripa och lyfta tunga föremål med samma hand som sitter fäst i den onda armen
Vem fick mura? Ni får en ledtråd.. namnet börjar inte på K ;)
Ha en skön helg
Kram Karin alias "murar´n"
Ps: Vi får se vad jag hittar på att inte göra imorgon ;)

8 kommentarer:

 1. Hej Karin!!! är på precis på väg men känner att jag måste svara dig då jag oxå haft/har problem med tennisarm. Hade otroligt ont och det blev bara värre och värre...tillsist kunde jag inte lyfta NÅGONTING med höger arm...nu fattar jag inte hur jag orkade gå med det så länge men..ja, ibland blir det så där. Jag gick iallafall tillsist till en kiropraktiker som jag fick gå till i några veckor och det blev OTROLIGT MYCKET BÄTTRE!!!!!!! Nu är det här ett år sedan och visst har jag ont ibland (speciellt då jag suttit och red. bilder vid datorn ett tag) men jag har heller inte varit hos kiropraktikern igen. Köpte faktiskt ett band på apoteket som just lindrar denna skada...det hjälpte faktiskt.

  Å, nu blev det här svaret kanske lite vimsigt men jag kände att jag ville ge dig lite råd.

  HOPPAS att du snart känner dig bättre, vet hur jobbigt det är!

  STOR KRAM
  Hanna

  SvaraRadera
 2. Aj, fasiken va tråkigt. Inte för att jag haft problem med arbågen på det viset men jag håller med föregående. Gå till en kiropraktor och be dem sätta lite nålar på dig det har hjälpt mig mååååånga gånger när jag haft mina trubbel med ryggen. Makalöst vad lite nålstick kan göra=). Annars rullar semestern på. Ha det bra...vi hörs!/ Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Inget vidare du..det ända som är bra är väl att man får domdera med andra..hehe...fast oftast blir det frustrerat och att man vill göra det själv i alla fall...hopppas det går fort över..
  kram och krya på dig
  annelie

  SvaraRadera
 4. Ha, ha ha, du är inte dum du inte :-). Smart drag! Att bli superkreativ men använda sig av sin skada på ett alldeles ypperligt sätt ;-). Inte illa. Hoppas att allt annars är bra och att ni har bättre väder än här där det regnar ned och är mulet :-(. Blir till att tända lite ljus i mörkret..
  kram från mig
  /maria

  SvaraRadera
 5. Och ni bara jobbar och jobbar .....Jag beundrar er. Har jag sagt det förut???
  Jag vet vad det är att ha tennisarmbåge. Inte så kul kan jag säga. Men jag behövde inte mura igen hål tack och lov för det hade inte min make klarat av.
  Hoppas att det inte blir för långvarigt för dig.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Prova med akupunktur, det ska vara väldigt kurerande =) Nilla

  SvaraRadera
 7. Hahahahahahaha, vilken rolig läsning. Skrattade som bara den. Underbart.
  Synd på ping-pongarmen i allafall...eller var det tennis. Stackare.
  Jag har inte heller recept på tålamod, ej heller på vila. Vad är det?

  Kram Inka

  SvaraRadera
 8. Fick besked för många år sedan att jag led av golf-arm... Bor i närheten av en bana, men det är allt :) Datorer heter boven i många fall när det gäller dessa åkommor, men lite bloggande har väl ingen dött av? Ta det lugnt, och slit ut gubben istället :) Kram, Tina

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin