lördag 25 juli 2009

Home alone

Hej på er alla rymdblommor!

Hur har ni det så här på lördagkvällen? Jag har lyckats knycka en helg alldeles för mig själv. Lasse har styrt kosan mot nordligare breddgrader till sina hemtrakter och barnen är... jaaa,.. var är barnen ;) Man skulle väl kunna säga att det är en av fördelarna med att barnen blir större, det blir inte lika mycket passning längre och man kan göra lite mer som man vill :)


Så vad gör då Krutan så här på lördag kväll, helt mol allena när hon får göra som hon vill? Jo jag har tagit fram rödtjutet och laddat skålen med lite grillchips medan jag naturligtvis sitter och smider detaljerade planer för lite spännande utflykt i morgon. Nu är det säkert några utav er där ute som höjer lite frågande på ögonbrynen..., inte angående utflykten då, det hör ju mer till vanligheterna här, men väl åt kombinationen av ät-och drickbart som står på menyn ;) Jag kan väl inte påstå att dom gifter sig särskilt bra med varandra, som Ernst skulle säga, rödtjutet och grillisarna men who cares, jag är ju ensam hemma och Ernst är ju inte här ;) Vilket kanske är lite synd för han om någon, kanske skulle kunna förfina mina vanor något ;)


Nu undrar ni kanske vad jag sitter här och smider för spännande planer? I morgon tänkte jag styra min lilla kosa åt andra hållet, nämligen söderut, närmare bestämt Moheda :) Dit har jag velat åka länge länge men det har aldrig blivit av. Det är ju inte riktigt runt hörnet, om jag säger så det blir ju några mil att åka och nu är mitt största bekymmer om jag ska ta släpkärran med mig eller inte...det tål att tänkas på ;) Vi har ju en kombi med fällbart baksäte så det blir ett ganska stort lastutrymme ändå... det kanske räcker :)
Just nu ser det ut så här inne i torpet. Min verkstad och möbelstash har liksom brett ut sig litegrann ;) Det förträffliga "arbetsbordet" i perfekt höjd, är golvbrädorna som väntar på att få läggas in i köks- och matrumsdelen :)


Det kan bli en aning problematiskt när vi faktiskt ska göra iordning för att bo där ;) Vilket jag skyndade på en smula genom att inte mura med min arm förra helgen ;) Det är nämligen murstocken som behöver göras färdig innan vi kan lägga in golvet och då blir jag ju av med min arbetsbänk ;)

Om någon undrar om det är taket som hänger lite på trekvart där i övre vänstra hörnet så kan jag bekräfta att så är fallet ;) Men bara den yttre beklädnaden, ingen har alltså ramlat genom taket ;) Jag var så nyfiken för ett par år sen, att jag var tvungen att kolla vad som fanns under mjukboarden, som spikats upp någon gång på 50-60 talet. När jag stillat min nyfikenhet såg det ut så där ;) Och jaa, jag hade rätt, det fanns vackra limfärgsmålade brädor kvar där under :)

Nu ska jag gå och titta djupt i chipsskålen ;)

Ha en skön kväll

Kram Karin alias "hamstern"

2 kommentarer:

 1. Vilken trevlig blogg du har.
  Härligt med så många kreativa projekt - jag känner igen mig.

  Sommarhälsningar
  Cina

  SvaraRadera
 2. Hej, skön kväll... med grillchips och rödvin... samt planering.. jag blir lite avundsjuk... på den senare delen... har inget körkort... så jag måste alltid involvera någon anna i mina utflykter...god fyndjag önskar Jeanette

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin