onsdag 22 juli 2009

Sågad

Kan man verkligen leva utan en bandsåg?

Jag har funderat mycket fram och tillbaka omkring den frågan och kommit fram till att, neej det kan man nog inte ;) Lika lite som man, i synnerhet när man är tjej och inte särkilt vältränad (läs, totalt otränad på gränsen till förtvinad), inte kan leva utan alla andra oumbärliga, eldrivna verktyg. Nu gäller det bara att övertyga den manliga delen i familjen om den saken också. Missförstå mig inte nu, Lasse tycker också jättemycket om eldrivna verktyg. Han brukar till och med lite stolt, så där som en tupp, deklarera för sina manliga militärkamrater att Karin behöver man minsann inte köpa en massa bling bling till utan hon blir gladare om hon får ett eldrivet verktyg, och kamraterna står och nickar och ser vederbörligen avundsjuka ut medan Lasse spänner ut fjädrarna ;) Men det där med bandsåg har han inte riktigt tagit till sitt hjärta än ;) Och här kommer nästa grej man med fördel kan använda sin tennisarm till ;)Jag: Du Lasse.... en BANDSÅG!! Det skulle väl vara bra att ha..?!

Lasse: Jaa, joo.. visst men vad ska du med en sån till (en aning överrumplad och därmed vaksam, han har lärt sig att vara på sin vakt).

Jag: Eeeh.. såga grejer..

Lasse: Vaddå för grejer..?

Jag: Saker som jag ska tillverka.... och snickra..

Lasse: Som vaddå...?

Jag: Saker.. grejer... du vet.. såna som man behöver såga..

Lasse: Men du kan väl såga för hand eller med sticksågen..

Jag: Eeeh... tennisarm du vet (pekar lite demostrativt på högerarmen), det går inte, jag kan helt enkelt inte såga eller hålla i en tung sticksåg.... och tänk så fort och bra du skulle kunna såga allt som du behöver snickra...(ser lite hoppfull ut)

Lasse: (Tänker på all tid som kommer att gå bort när han får stå och såga för hand åt mig i parti och minut) Jaa.. joo... visst en bandsåg kanske skulle vara bra att ha...


Nu vet ju jag att Lasse jättegärna också skulle vilja ha en bandsåg men han är något mer ekonomiskt orienterad i sina tankebanor än vad jag är ;) och därför något mer återhållsam när det gäller investeringar :) Vilket jag naturligtvis är mycket tacksam för, ni får inte tro annat, annars gick vi snart i konkurs, det är jag synnerligen medveten om ;)


Senaste tillskottet i butiken. En antik liten pall, jättesöt!
Med en liten textslinga ur det vackraste (låten ni vet) ;) och lite slipad och nött. Jag ser att fotografen inte kan göra pallen rättvisa, ska genast ge henne sparken ;)

Nu ska jag gå och klura på lite fler användningsområden för min arm ;)

Ha en skön dag

Kram Karin

PS. Lasse låter hälsa att han är mycket imponerad av min påhittighet i ämnet; Vad man kan använda en tennisarm till ;)

8 kommentarer:

 1. Hej du!

  Klart du behöver en bandsåg. Har just varit och sågat sönder min svärfars. Två gånger dessutom. Därefter insåg jag att en bandsåg borde man ha...jag står således bakom dig helt och hållet i dina önskemål!

  God luck!

  Anna

  SvaraRadera
 2. Klart Krutan ska ha en bandsåg, men köp den för jössenamn på auktion, det blir ju så mycket billigare!
  Skäms nästan när jag tänker på att maken kom hem med en jättefin slipmus till mig som jag hade sagt att jag VERKLIGEN behövde, den är fortfarande ouppackad...

  Lena

  SvaraRadera
 3. Så sant...sticksågsdjävulen måste dras fram... ;-) Morr...an.

  SvaraRadera
 4. Händiga tjejer klarar sig inte utan el verktyg..Min favorit är skruv dragaren!
  annbritt

  SvaraRadera
 5. Åhh... du skriver bara så roligt och bra!!!!! Tur att du kan skriva med armen! För det är väl inte Lasse som skriver...?
  Kram

  SvaraRadera
 6. Jag har aldrig använt en bandsåg och vet inte ens hur en sådan ser ut. Men dom är säkert jättebra!!!
  Den gamla pallen är jättefin. Men jag undrar: Har du skrivit dit texten för hand??? I så fall - hur i sjutton kan du skriva en sådan liten text???? Jag hade all möda i världen att skriva "Ida" på syskrinet som jag vitmålade.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Hahahaha...ja det där klarar väl bara vi kvinnor av, eller hur ;)

  Tror absolut att du kommer att få din bandsåg...

  Önskar dig en fin helg

  Kram Viveka

  SvaraRadera
 8. *Skrattar* I julklapp fick jag en skruvdragare med dubbla batterier. Jag är jättenöjd, men en bandsåg kanske vore något att önska sig till kommande jul.

  Har läst Din blogg ett tag nu och tycker den är både ROLIG och FIN.

  Återkommer igen.

  Må som GODIS... JÄTTEGOTT.

  MVH

  Britt

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin