söndag 2 augusti 2009

Plötsligt händer det..

Ibland blir man bara så nöjd :)

Ibland händer det att man helt enkelt lyckas få till det som man tänkte, eller till och med bättre :)

Jag har ett bord, ett gammalt antikt fönsterbord som jag ropat in på auktion. Det bordet stod ganska länge omålat, och för varje gång som jag tänkte, att nu ska det ske så tog det liksom emot. Jag kunde helt enkelt inte sätta penseln till det, så det fick vara så länge. En dag när jag stod och krumelurade, funderade och kikade på bordet, och undrade varför det var så in i bängen svårt att måla just det här bordet, så slog det mig plötsligt hur det skulle se ut :) Det var alltså det vi hade väntat på, min vän bordet och jag ;) Det skulle inte bara vara vitmålat utan jag bestämde mig för att pröva lite nya tekniker och här är resultatet :)Bordet fick en svart skiva och vita ben och för att komplettera eller motverka det svarvade lite romantiska, så rotade jag fram en ganska enkel och rak gammal stol som vi hade stående i torpet och som fick en svart sittyta. Jag tycker att kombinationen blev riktigt bra.


Jag slipade så att det skulle se gammalt och slitet ut och så har jag trasat på med en brunfärgad lasyr så att det vita inte blir så kritvitt och det svarta blir lite mjukare i färgen.
Fotografierna kan inte riktigt göra det rättvisa och jag lovar att jag nog kommer att gråta en liten skvätt när någon köper det. En del saker har jag väldigt svårt att skiljas från men jag jobbar på det ;) Ibland kan det vara värt att ta ett steg tillbaka och inte ha så bråttom.

Ha en skön vecka

Kram Karin

28 kommentarer:

 1. Å så snyggt! Jättefint med det svartvita.

  kram Mia

  SvaraRadera
 2. Hej! Vad fint, annorlunda! Synd att du måste sälja det, men roligt för köparen förstås! Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Både bordet og stolen ble kjempeflotte :)

  Klem,Kari

  SvaraRadera
 4. Oj, så snyggt! :o) Vilken smart idé att ha på brun lasyr... ska jag testa nån gång. Du har verkligen fått det att se gammalt och slitet ut.

  SvaraRadera
 5. Hej, jösses vad snyggt det blev... Så distinkt och väldigt mycket sydeuropeiskt.... Du ger mig några ideer..... Kram Jeanette

  SvaraRadera
 6. Å så snyggt det blev! Så fint med den bruna lasyren över det svarta, jättebra gjort! Förstår om det blir svårt att skiljas från.
  Ha det så bra!
  Annika

  SvaraRadera
 7. Hej på dig Karin !

  JÄTTEFINT !!! En perfekt kombination ! Ja svart och vitt är alltid rätt.
  (måste nog över till din shop någon dag )
  Kram Bitte

  SvaraRadera
 8. Det har blivit ditt signum med svart och vitt, bra tanke! Tack för titten i butiken förra veckan, det var kul att se allt live!// Marie

  SvaraRadera
 9. Vilken härlig berättelse och jisses så fint det blev!!! Det är nog sålt innan du hinner blinka bort en tår...
  Kram

  SvaraRadera
 10. Snyggaste inlägget jag sett på länge! Nu blir jag målarsugen så det heter duga!
  Kram Sussie

  SvaraRadera
 11. Väldigt, väldigt snyggt! Bra jobbat! :-)

  Kram från Helena

  SvaraRadera
 12. vilken underbar blogg du har!! att jag inte tittat in här innan? så mkt inspiration!
  fick tips av marit (marits vita skrin) att du gjort ngn form av beskrivning till att göra sån fin skrivstilstext, jag trodde folk använde schabloner till detta men hon skrev att hon fyller i med blyerts först och sen med färg inuti... kan du lämna en länk till vart du beskrivit detta? skulle bli superglad då! tack så mkt på förhand! mvh elise

  SvaraRadera
 13. Hej på dej!
  Det blev jättesnyggt,har själv funderingar på att måla en byrå på landet på samma sätt. Nu kanske det äntligen blir av när jag såg hur fint ditt blev.
  Kram Petra

  SvaraRadera
 14. Helt enkelt perfekt! Så snyggt med svart!!!! Ha en fortsatt bra sommar på Nästgårds! Mari.

  SvaraRadera
 15. Kanonfint, visst är det skönt när bitarna faller på plats! Och jag känner igen känslan när någon köper det man gillar lite extra mycket... sålde ett smycke idag som jag egentligen önskade att ingen ville ha för då kunde jag ju "låna" det lite. Tillverkade det igår och sålde det idag så jag hann inte ens känna på det lite;-)
  Kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 16. Ååå så fint det blev med svart skiva.
  kram o ha det så gott
  ninni

  SvaraRadera
 17. Åh vad fint det blev Karin! Det ska du definitivt vara nöjd med - det blev verkligen störtbra!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 18. Tar bara en titt till på ditt bord... och ser också att du håller på att starta upp en ny blogg, så kul!!
  Kram

  SvaraRadera
 19. Jättesnyggt! Ofta är man så ivrig att måla om men det är inte alltid det är det bästa. Tack för en inspirerande blogg!

  SvaraRadera
 20. Himlar vad snyggt det blev. Ja det är fint med vitt, men man behöver kontraster också som får ögat att stanna till. Kram /linnea-maria

  SvaraRadera
 21. Hej Krutan! Ditt bord blev supersnyggt. Jag gillar vitt men har inget emot lite brytningar. Passade bra med stolen till.

  Ha dé!

  SvaraRadera
 22. Hallå Krutan!

  Kombon vitt & svart är verkligen effektfullt! Riktigt fint med stol och bord ihop.

  När lille Elliot skulle få välja kompletterande färg till sitt nya rum, valde han svart. Ann tog till sig detta och fyller på med en lagom mängd svarta detaljer i det vita, blivande rummet. Väldigt lyckat!

  Va´ kul att du gillade Elliots säng. Det har faktiskt blivit en riktigt användbar säng/förvaring. Den sväljer i princip alla hans leksaker och ändå är det rum kvar. Lådorna med sina hjul funkar jättebra!

  Ha det fint Karin!

  Kram från Peter

  P.S.
  Du behöver inte sälja bordet . . . behåll det vettja!

  SvaraRadera
 23. Brun lasyr..... trodde väl aldrig att det skulle bli så vackert!! Vill bara passa på att säga att jag gillar Din sinnliga & sköna blogg, som jag trillade in på av en händelse!

  Har Du lust att vara med och tävla på min blogg, så är Du välkommen. Jag lottar ut priser från Lisa & Smällkaramellen, som jag tror att Du kommer att gilla!!

  Trevligen från Agneta, mitt i den skånska Österlens-spenaten

  SvaraRadera
 24. Jättefint verkligen!
  Nu får jag ångra att jag inte målade mina kökstolar så... som jag tänkte från början... men jag har ju fler projekt så det kanske blir på något annat?
  Du har en fin blogg :-)

  SvaraRadera
 25. Superfint!!, du är så duktig på det där!

  SvaraRadera
 26. Det blev skitsnyggt! Älskar kontraster!

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin