onsdag 9 september 2009

Ännu mera brunt

Hej på er där ute!
Vi fortsätter väl på det otroligt färgglada bruna temat idag igen då ;)
Nu har jag äntligen lyckats knäppa någorlunda hyfsade bilder på dom tunga bruna sakerna :)


Det är alltså ett par gamla väldigt tunga och massiva dörrar. Dom kommer från min hemgård i Älvdalen och det är dom dörrarna som satt som original på huset innan det renoverades. Dom har kvar sin originalfärg. Dom är ådringsmålade i brunt på det som var utsidan och på andra sidan, som var insidan är dom lysande blå :) Dom har en otroligt vacker varm och mjuk brun färg.

Vi har ju en väldigt lång hall och som ni ser på fotot ovanför så fortsätter den som en passage genom vardagsrummet där matrum och vardagsrum ligger i fil. . Jag läste någonstans att man, enligt feng shui eller wabi sabi eller någon annan spännande österländsk filosofi, har någonting som kallas powerwall hemma, och det är den väggen man ser direkt när man kommer in i hemmet. Det är alltså där man ska lägga krutet på det första intrycket. Våran powervägg är en toadörr i trött 90-talsmelamin... undrar vad det gör för hemmet? Det främjar nog inte lycka och framgång i alla fall ;) När gästerna kommer in utbrister alla unisont Aaah.. snygg toadörr... inte ;)
När man kommer in i lägenheten så följer ögat hela passagen genom rummen och hamnar längst bort på dörren i andra änden av passagen, vilken är just den trötta, fläckiga, repiga toalettdörren.. snyggt ;)

Alltså får man göra det som står i ens makt att distrahera ögat så att det ser någonting som är mer spännande och kanske lite oväntat när man stiger in genom 90-talsytterdörren ;) Först ser man rumsavdelaren i hallen som Lasse snickrade och om inte det är distraktion nog så har man sedan dessa stora bruna dörrar som fångar ögat :)

Precis innanför dörröppningen till vardagsrummet står det stora skåpet som jag släpade runt på i bästa sändningstid en kväll ;) Placeringen är inte optimal och det skulle behövas flyttas ett varv till. Jag tycker nämligen att det stoppar upp flödet lite för mycket i öppningen :) Det får dock vänta så att Lasse får hämta sig lite först ;) Kanske jag kan göra det när han inte är hemma någon dag ;)

Nu ska jag försöka göra någon nytta.. som att klä på mig och gå till jobbet tex ;)

Ha en skön dag

Kram Karin

7 kommentarer:

 1. Helt rätt tänkt med dina fina dörrar! Vilket välkomnande in i hemmet... tänk vilken skillnad det faktiskt gör! Både fengshui och wabisabi är såå inspirerande och gör det lätt att välja ut och tänka "rätt". (ska jag säga som knappt kommer till skott med det jag tänker...) :-) Men jag ska....

  SvaraRadera
 2. Otroligt fina dörrar och extra kul att de kommer från dina trakter!
  Ja den där toadörren kan nog glömma uppmärksamheten nu!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Så fina dörrar, och vad kul att spara dem "hemifrån"! Skönt att jag inte är den enda vimsmajan, ibland känns det som om alla andra är hypereffektiva och ordningssamma :) Kram, Tina

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Jättetrevligt att titta in på din blogg.

  SvaraRadera
 5. Ditt sätt att uttryck dig är helt underbart. Skrattar gott åt varje inlägg. Tror nog att du skulle kunna extraknäcka som stå-upp komiker!!!!
  Kram Bodil

  SvaraRadera
 6. Så snyggt att ha de gamla vackra dörrarna ståendes sådär!! Superfint!
  Kram /Anna

  SvaraRadera
 7. Sååå vackra dörrar.Blev ju riktigt snyggt.

  Ha en fin dag
  Kram

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin