tisdag 1 september 2009

Flera nyanser av brunt

Hej på er alla cyberpraliner!


Då skriver vi alltså 1 september idag. Med andra ord officiell höst ;) Jag är inte så ledsen för det och vemodet jag skrev om i förra inlägget hör liksom till när man byter årstid, man lämnar något bakom sig men går också något nytt till mötes :) Nu får man krypa in och kura med stearinljus och käresta.. eller någon annan om man hellre vill det ;) Jag försökte tända lite ljus i butiken häromdagen när det var lite mörkt och regntungt, men det var inte alls någon bra idé. Lokalen är ju så liten, så till slut kändes det som jag kommit i klimakteriet med åtföljande värmevallningar och kunderna började pusta åt värmen så jag fick blåsa ut alla ljusen ;)

Jag tänkte att jag skulle fortsätta på det bruna temat idag och jag vet att ni väntar på att få se dom där två fina sakerna som jag.... hmm.. eller snarare Lasse fick bära hem. Dom var nämligen lite tunga.... ni vet, tennisarm ;) Ni får dock ge er till tåls med det. Anledningen till det är, att det är en något delikat uppgift att fotografera dom... mörkt i korridorhallen, gula glödlampor, motljus... you name it! Men fotografen strävar på och ska väl så småningom lyckas värka fram några bilder att visa ;) Istället tänkte jag visa några andra bruna saker. Nu är allting inte riktigt färdigt men ska vi vänta på det miraklet så kan vi lika gärna bomma igen den här bloggen, så ni får ha lite överseende ;)
Så här ser det ut just nu i ett hörn i vardagsrummet. Ett vägghörnskåp som ska sättas upp vilken dag som helst ;) Det var så där gulnat, lackat i furu när jag hittade det på loppis. Jag har målat monogram på dörren, ett L och ett K. Bordet är ett av ett par som jag ropade in på auktion i söndags. Det andra står på andra sidan av soffan, inte heller riktigt färdigt ;) I det här hörnet stod det stora skåpet som jag målade och som vi nu har flyttat i högervarv till ett annat ställe. Lasse var verkligen imponerad av min rockad eftersom jag kom på att det skulle ske på studs när vi satt och tittade på tv en kväll ;) Han tyckte att det var lite besvärligt att titta på det jättespännande programmet när jag, mycket långsamt ljudligt stånkandes och stönande ömsom puttade och ömsom drog ett jätteskåp mellan soffan och tv´n ..... ibland tycker han så där extra mycket om mig ;)

På bordet ligger några gamla biblar som jag också ropade in på auktion i söndags, vi kan nog behöva lite andlig spis i den här familjen ibland, och ett gammalt zinkmått som jag stod på huvudet och rotade fram ur gömmorna ;) Gissa hur många gliringar jag fick på auktionen när jag bar omkring på en kartong full av gamla biblar ;)

Nu ska jag sätta mig och se på film och äta riktiga nyttigheter som potatis och ost i form av chips och ostkrokar ;)

Ha en skön vecka

Kram Karin

15 kommentarer:

 1. Karin - det är så skönt att läsa dina inlägg som skrivs med glimten i ögat. Jag känner igen mig i det där med att bomma igen bloggen ... :)

  Jag känner mig för övrigt riktigt snärtig när jag blir tilltalad "cyberpralin"! Inte illa för att vara en torr akademiker :)

  Godnattkram till dig.

  Anna Skata

  SvaraRadera
 2. Så mysigt med gamla biblar... Vad ropade du in dem för?
  Så läckert!!!

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. ja nu får vi frossa i levande ljus...vackert ditt hörnskåp. ha en god mittiveckandag. kram Jeanette

  SvaraRadera
 4. Jättefint! KOm på att jag har en gammal fuskbibel (som egentligen är en galmmal låda)! DEN MÅSTE JAG TA IN!!! HUR har jag kunnat glöma bort den?

  SvaraRadera
 5. Jag skrattar högt när jag läser ditt inlägg och ser framför mig hur du baxar möbler mitt under bästa tv-tid...
  Njuter av dina bilder också!!
  Kram du underhållande bibelsamlare!

  SvaraRadera
 6. Skönt att andra också "ska bara" och kör med samma diet :) Kram, Tina

  SvaraRadera
 7. Ja gillar dina gamla biblar jättemycket. Den där gamla stilen - vackert. Undrar vem eller vilka som har suttit och läst i dessa biblar inför ett husförhör eller liknande. Jag var också på auktion för en vecka sedan. Och kan du tänka jag gick därifrån tomhänt!!! Hade tänk att det skulle blivit en och annan finfin duk i engelskt broderi. Men dom blev alldeles för dyra för fru Gredelins lilla börs. Fast i och för sig kul att broderat äntligen värdesätts.
  Ha det gott!
  Kram Bodil

  SvaraRadera
 8. Tack för Mårbackatips och lycka till med Olivträdet nu! Det känns som överkurs för mig. Äger inte ens något Olivträd av den anledningen. Men jag drömmer om ett, så...
  Kram

  SvaraRadera
 9. Hej! Så fint du målat skåpet! Biblarna var ju hur fina som helst!
  Ha en skön helg!
  Kram /Anna som alltid skrattar när jag läser dina inlägg!

  SvaraRadera
 10. Fantastisk blogg, underbara bilder och vilket vackert hem.

  Tack för massa inspiration.

  Camilla

  SvaraRadera
 11. Det är så många människor som inte kan förstå vilket värde man kan se i en kartong med biblar. Men de har ju knappast rätt eller hur ;)
  Jättefint är det /linnea-maria

  SvaraRadera
 12. Jag har så roligt åt din blogg, du är fenomenal på att hitta humor i vardagen. Sen har du ju fina foton och ger inspiration som man får på köpet.
  Hälsningar Yvonne

  SvaraRadera
 13. Va fint, jag gillar dina stilleben med gamla böcker!

  Hi, hi, ja, jag vet, jag hade julcafé ett år i min lillstuga med 76 st levande ljus ( jag räknade dem) både jag och gästerna höll på att storkna av värmen, men vad gör man inte för lite mysigt sken fr levande ljus: )

  Välkommen in till min nya blogg!!

  Mari, fd Guldkant på Livet

  SvaraRadera
 14. VIll bara säga att du har en väldigt inspirerande blogg och skriver otroligt personligt och härligt!! =D
  Extra glad blev jag när jag såg att din butik ligger i Linköping!!
  Tänk, då kan en liten stackars Vimmerbybo åka och göra ett besök i framtiden!! =D
  Tack å hej!
  //Petra

  SvaraRadera
 15. Det är så rackarns fint med bruna nyanser, plättar i luften, zinkisar tillsammans mot allt de vackra vita. Jag brukar kalla det ögongodis när det är något som är så där fint så det nästan nästan gör lite ont.
  Tack för inspirationen.
  Jessica

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin