onsdag 30 september 2009

Grått är flott.. kanske

Jag har målat... och putsat fönster... och bakat... nämnde jag att jag är rastlös ;)
.
Jag har en byrå och vi har stirrat på varandra länge och intensivt, särskilt nu när jag har legat i soffan ett par dagar och trummat med fingrarna. Den står nämligen i vardagsrummet... i blickfånget. När man lyfter blicken så står den där, avlutad och brun och rent av lite retfull. Fram åkte den matta linoljefärgen. Jag hade en liten skvätt grön umbra kvar och tänkte lite upproriskt och olidligt rastlöst, att den här pjäsen ska minsann bli grå så jag blandade till en fin ljust grå färg och skred till verket :) Resultatet blev ljust ljust grå på gränsen till vit, men inte riktigt som jag tänkt, jag ville ha en mörkare grå nyans så jag blandade i lite svart innan jag nöjt stängde locket till burken och återvände för att titta när den torkade.
.
Framåt kvällskvisten när man vant sig vid färgen så var den faktiskt ganska fin. Den grå tonen framträdde mer när den torkat och så hade jag ju tänkt "smutsa" den lite med grön umbra när den var klar. Jaa, joo, ju längre timmarna framskred desto mer nöjd blev jag där jag satt i soffan och tittade på byrån.
.
Sååå.. när Lasse gått och lagt sig plockade jag fram penseln och skulle måla nästa lager och öppnar burken och...men skit också! Jag hade ju blandat färgen mörkare! Varför måste man ha så bråttom jämt?! Det var bara att bita i det sura äpplet och måla nästa lager mörkare.
.
.
Så nu sitter vi här och stirrar på varandra igen, byrån och jag. Och jag kan för mitt liv inte bestämma mig för om jag gillar färgen eller inte, men den är ju trots allt inte riktigt färdig, intalar jag mig, jag ska ju "smutsa" den också, det blir nog bra när det är färdigt.... kanske.
.
Ha en skön dag
Kram Karin alias "obeslutsamhetens ansikte" ;)

13 kommentarer:

 1. Ja det där känner jag igen. Hade en möbel jag skulle måla ljusgrå. Färgen var tyvärr slut och jag tog vitfärgen istället. Men bara för att jag hade ställt in mig på grått så trivs jag inte med den.
  Antar att den också blir ommålad igen...

  Kram Viveka

  SvaraRadera
 2. Ja, lett skal det ikke være, men dette ser bra ut så langt! Lykke til videre :o)

  Klem Marit :o)

  SvaraRadera
 3. Hej du Karin, ja, vilka i-landsproblem man har ibland, känner såååååå igen mig!!! Just nu har jag ett vitrinskåp som jag ska måla. Det är vaniljgult och slitet utanpå och trärent invändigt. Jag funderar på vitt invändigt och ljusgrått utvändigt, men attans vad svårt det är att hitta en bra nyans på grått. Därför har jag inte vågat att skrida till verket än....

  Jag tyckte byrån var snygg som den var!

  Kram Kristin

  SvaraRadera
 4. På bilden ser den grå färgen bra ut, tycker jag iaf. Nu är jag nyfiken på din pappersinsamlingslösning. Det är något som jag inte riktigt är nöjd med hemma hos mig.
  Kram från Annette

  SvaraRadera
 5. Oj, oj...ja du, här tar jag också steg tillbaka i stället för det motsatta. Snacka om att det är irriterande!

  Lycka till med pjäsen din :)

  Anna

  PS - och krya på dig så du slipper vara så nedrans rastlös...

  SvaraRadera
 6. Jag tycker det ser jättefint ut! =)
  Men jag känner igen mig.. jag stirrar både på möblerna och på mig själv för att jag aldrig tar tag i det.. ;)
  Kram /Anna

  SvaraRadera
 7. Härifrån min soffa ser det VÄLDIGT fint ut...!!!

  Kram

  SvaraRadera
 8. Fniss... Så kan det gå. Här är det också fort och fel som gäller... Nymålade stolar i grusen leder ofelbart till gruskorn runt fötterna på dem. Kommer jag ihåg det till nästa gång? Icke, på't igen bara och undan ska det gå! Suck... Lycka till med tysta leken med byrån, jag tror du vinner :) Kram, Tina

  SvaraRadera
 9. Ahhhhhh, rör den inte mera.
  Jag tyckte att färgen var heeeelt ljuuuuvlig!!!

  Haaahahaha, du skriver galet roligt människa.
  Kanske du skulle tänka på att skriva en bok om du känner dig rastlös menar jag :-).
  Jag vet att jag skulle absolut köpa den, hahahaha.


  Hoppas att du har det bra annars och njuter lite av ledigheten också.
  Kraam
  Melinda

  SvaraRadera
 10. Hoppas att du har förlikat dig med färgen nu..för den är alldeles perfekt...tycker jag iaf ;-)

  Jag kom till loppisen 5 minuter över 10...och bland det första jag gjorde var att krascha ett litet likörglas (naturligtvis) så såg du en kortklippt mörk tjock&kort dam med glasögon och en lite längre jeansjacka som var lite lätt svettig och generad efter den öppningen så var det jag.
  Jag får tacka så mycket för att du tog det ena krönet bara,men självklart undrar jag i mitt stilla sinne hur snyggt det andra var...skratt...

  Kramar Birgitta

  SvaraRadera
 11. Hejsan Karin!
  Jag tycker att byrån är helt perfekt av det jag kan se.
  Vad fin din loppis soffa blev, gudomlig...
  Jag är precis lika dan, ska gå fort, vill se resultat direkt!
  Ibland svär jag över mig själv som inte kan göra det lite lugnare så att det blir ett bättre resultat, för jag är även kräsen. Förstår inte hur den ekvationen går ihop.

  SvaraRadera
 12. Mmmmmm! Byrån blev ju underbar!!!!

  Den färgen är så läcker, med lite smuts på så......

  Ibland är det bra att låta färgen torka lite och ta ett steg tillbaka, innan man blir för ivrig.

  Sometimes - less is more!!!!

  Gillar det där med att du och byrån stirrar på varandra. Så brukar det nämligen vara för mig med.

  På vår lokala loppis har det stått ett ganska stort vitrinskåp som har stirrat på mig ett tag. Jag har stirrat tillbaka och sagt - Du är för dyr! -Jag har ingenstans att ha dig.....

  Ingen har köpt det stackars skåpet och i onsdags när jag kom dit, då var det prissänkt!!!!

  Nu bönade och bad skåpet mig att få följa med hem....

  Vad gör man?

  Efter en dust med maken är skåpet hemma och jag håller på att måla det till ena dottern som är överlycklig :D

  Vi är övelyckliga alla tre, jag, skåpet och dottern.

  Maken mumlar något om att det är trångt att komma fram med ytterligare en pjäs som håller på att målas....

  Själv målar jag till Mamma Mia musik och är sååå rofylld

  Ha re bäst
  Kram Lena

  SvaraRadera
 13. Jag tycker att den är fin som den är!!! Riktigt fin!!

  Kraaaam

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin